Blogi

Koodersin väen mietteitä asioista.

Netissäkin voi olla oikeita kavereita - #MitäVattua podcast #187

Tänään Tumblr fanittaja ja wowi raidaaja keskustelevat internet ystävyyksistä ja siitä miten netissäkin voi olla niitä "ihan oikeita kavereita"

Lukaseppa

Lemmikit tuovat lempeyttä työpaikalle

Lemmikkien on tutkittu vaikuttavat positiivisesti ihmisten terveyteen ja jopa stressitason alenemiseen. Myös työpaikalla lemmikit tuovat paljon iloa pelkällä läsnäolollaan. Blogissa voit päästä tutustumaan Koodersin toimistokoiriin, Cassieen ja Kikaan.

Lukaseppa

Koodariksi alan vaihtaminen - #MitäVattua podcast #186

Koodariksi alan vaihtanut Kaisa ja kauemmin koodannut Miikka pohtivat koodariksi alan vaihtamista. Niin omakohtaisin kuin vierestä nähdyin kokemuksin.

Lukaseppa

Kokemusta kartuttamassa

Tänään kun tämä blogi julkistetaan, ns. ”täytän pyöreitä vuosia”. Olkoon se sitten pieni salaisuus, paljonko mittariin karttuu. Se on kuitenkin varmaa, että jokaisesta päivästä tulee kokemusta ja elämän oppia.

Lukaseppa

Asiakasta ei koodi kiinnosta - #MitäVattua podcast #185

Useimmiten ihmisille on tärkeämpää mikä fiilis napin painamisesta jää kuin taustalla olevan algoritmin elegantit vivahteet.

Lukaseppa

Kaisan koodikoulu osa 0: Mitä koodaaminen on

Kaikkialla puhutaan koodaamisesta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tällä videolla mie kerron, mitä koodaaminen esimerkiksi voi olla. Yksinkertaisimmillaan se on ohjeiden kirjoittamista tietokoneelle, jotta kone voisi sitten tehdä haluttuja asioita.

Lukaseppa

Tarvitseeko kaikkea sukupuolittaa feat. Satu Lapinlampi / Hiottu Oy - #MitäVattua podcast #184

Voisiko pinkkikin vasara olla laadukas? Voisiko lääketieteessä käyttää muutakin kuin miesten dataa? Miksi usein sukupuolitetaan kun ei olisi tarve, mutta vaikkapa lääkäreitä kouluttaessa oirekuvauksista esitetään miesten reaktiot sinä "normaalina".

Lukaseppa

Pienet muutokset arjessa auttavat jaksamaan

Monet vertailevat itseään muihin, ja terveys on yksi näistä vertailtavista asioista. Vaikkapa oman arkiliikunnan hyötyjä tulee helposti vähäteltyä.

Lukaseppa