Kaisan koodikoulu osa 0: Mitä koodaaminen on

22.07.2021 09:10:03

Kaikkialla puhutaan koodaamisesta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tällä videolla mie kerron, mitä koodaaminen esimerkiksi voi olla. Yksinkertaisimmillaan se on ohjeiden kirjoittamista tietokoneelle, jotta kone voisi sitten tehdä haluttuja asioita. 

Tällä videolla mie teen pienen ohjelman kuvitteelliselle asiakkaalleni Piippolan Vaarille, ja tämän esimerkkikoodin avulla käydään läpi ohjelmoinnin logiikkaa. Ohjelmointikielenä esimerkissä käytän Javascriptiä ja Reactia.

Mie kerron myös, miten sie voit kokeilla näitä samoja juttuja omalla koneellasi, vaikket olisi aiemmin koodannut. Kaikkien ei tarvitse oppia koodaamaan, mutta nykyään kaikki tarvitsevat jokapäiväisessä elämässään koodia. Antaa paljon lisää varmuutta ja valmiuksia moneen tekemiseen, jos edes vähän ymmärtää ohjelmoinnin logiikkaa ja toimintatapaa.

Innostavinta ja palkitsevinta koko hommassa on kuitenkin mun mielestä uuden oppiminen - kun itse huomaa ymmärtävänsä miten koodi toimii - ja ennen kaikkea onnistumisen elämykset, kun monien yritysten ja erehdysten jälkeen kone yhtäkkiä tekeekin juuri niin kuin olin tarkoittanut.

Suosittelen kokeilemaan!

 

Muita bloggauksia koodaamisen käynnistelyyn liittyen:

Kuinka päästä alkuun koodaamisessa (video)

Mikä tekee hyvän koodarin (podcast)

Mitä koodari tekee (kirjoitus)

Muita blogeja tältä tyypiltä

Kuinka koodari ratkaisee ongelmia - Koodarin pyykinpesu

Usein sanotaan, että koodarin pitäisi osata loogista ajattelua — mutta mitä se looginen ajattelu tässä yhteydessä oikein tarkoittaa? Tällä videolla mie käyn läpi käytännönläheisen esimerkin, kuinka koodarin looginen ajattelu voisi toimia arkisen ongelman ratkaisemiseksi.

Lukaseppa

Piirretään koodarin työpiste

Pohdin videolla miten koodaamisessa ja piirtämisessä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmat prosessit vaativat analyyttistä ajattelua ja asioiden tarkastelemista irrallaan mielikuvista ja lopputavoitteista, ja lopputulos onkin jotain muuta, kuin miltä yksittäiset osaset itsessään näyttävät.

Lukaseppa

Blogi-robotti: Mitä koodari tekee kun ei keksi sanottavaa

Blogitekstien kirjoittaminen voi olla joskus vaikeaa, kun mitään sanottavaa ei meinaa keksiä ja kaikki aiheet tuntuvat loppuunkalutuilta. Onneksi ohjelmistorobotiikka auttaa!

Lukaseppa