Piirretään koodarin työpiste

04.11.2021 08:48:13

Luovan työn yhdenmukaisuudet

Tällä kertaa mie lähestyn työtäni koodarina vähän erilaisesta näkökulmasta: dokumentoin arkipäivääni piirtämällä puuväreillä ja pastelliliiduilla työpisteeni toimistolla.

Pohdin videolla myös sitä, miten koodaamisessa ja piirtämisessä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmat prosessit vaativat analyyttistä ajattelua ja asioiden tarkastelemista irrallaan mielikuvista ja lopputavoitteista, ja lopputulos onkin jotain muuta, kuin miltä yksittäiset osaset itsessään näyttävät. 

Värikynät: Prismacolor Premier, Derwent Studio ja Masterart
Pastellit: Rembrandt soft pastels
Paperi: Daler-Rowney Murano Colored Pastel Paper 406x305 mm

Muita blogeja tältä tyypiltä

Kuinka koodari ratkaisee ongelmia - Koodarin pyykinpesu

Usein sanotaan, että koodarin pitäisi osata loogista ajattelua — mutta mitä se looginen ajattelu tässä yhteydessä oikein tarkoittaa? Tällä videolla mie käyn läpi käytännönläheisen esimerkin, kuinka koodarin looginen ajattelu voisi toimia arkisen ongelman ratkaisemiseksi.

Lukaseppa

Blogi-robotti: Mitä koodari tekee kun ei keksi sanottavaa

Blogitekstien kirjoittaminen voi olla joskus vaikeaa, kun mitään sanottavaa ei meinaa keksiä ja kaikki aiheet tuntuvat loppuunkalutuilta. Onneksi ohjelmistorobotiikka auttaa!

Lukaseppa

Koodarin työpäivä - Kaisan MyDay 2021

Tuorein koodikonnamme Kaisa kuvasi miltä päivä junnukoodarin saappaissa näyttää.

Lukaseppa
Kaisan tavoitteena on tulla huippukoodariksi. Kaisan avoin ja utelias luonne, sekä halu ymmärtää sitä miten asiat ja ihmiset toimivat, ajavat häntä jatkuvasti kohti uusien asioiden oppimista.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä