Kahden kerroksen väkeä - Gartano Oy

15.10.2020 08:32:46
Gartano Oy:n suuret johtajat

Mikä ihmeen Gartano Oy? Minulle on kerrottu, että ihmiset hämmentyvät helposti silloin kun puhutaan Gartanosta. Gartano Oy on siis emoyhtiö, jonka alla toimivat aputoiminimet Kooders että Geneesi. Koodersilla tehdään nettisivuja, verkkokauppoja, yritysilmeitä, integraatioita ja muuta selainpohjaista räätälöityä koodia. Geneesi taas tarjoaa mm. psykoterapiaa, työnohjausta, joogaa, mindfullnessia, retriittejä ja koulutuksia. Aika sekavaa vai? Liian paljon erilaisia palveluja saman katon alla? Annapa kun kerron miten kaikki sai alkunsa.

spr_talolla.jpg

Miikka SPR-talon toimistolla (10.10.2014)

Geneesin ja Koodersin yhteistyö alkoi pikkuhiljaa heidän toimiessaan vierekkäisissä toimitiloissa Joensuun SPR-talossa. Koodersin perustaja Miikka oli paljon Taran apuna Geneesiin liittyvissä käytännön asioissa, kuten tulostinten ja tietokoneiden kunnostuksissa, logon suunnittelussa sekä Facebook- ja ensimmäisien nettisivujen tekemisessä. Taran puoliso Ilpo oli töissä Nuorisoasunnoilla ja vuokrasi tilaa jossa Geneesi toimi. Yhteisen tekemisen myötä heille tuli ajatus yhteisistä toimitiloista, jonka alla voisi olla useita eri alojen osaajia. Sopiva paikka löytyikin Siltakadulta, nykyisistä Geneesin tiloista. Marraskuussa 2014 sekä Koodersin että Geneesin toiminta siirrettiin sinne ja paikka nimettiin Gartanoksi. Yhtenä isona yhteistyönä Kooders toteutti Geneesille oman toiminnanohjausjärjestelmän vuonna 2015: Terapiapilven, jonka avulla terapeuttien työ helpottui monella tapaa. Koettiin että kaikilla kolmella (Tara, Ilpo ja Miikka) oli samanlaiset ajatukset siitä, miten yritystoimintaa haluttiin kehittää ja tehdä yhdessä. Syntyi luottamus ja ajatus siitä, että parhaiten yhteistyö ja vastuun jakaminen toimisi osakeyhtiön kautta. Näiden ajatusten myötä keväällä 2016 perustettiin Gartano Oy jonka alle entisten Koodersin ja Geneesin toiminimien toiminta siirrettiin.

muutto_gartanolle.jpg

Ensimmäinen päivä Gartanolla (6.11.2014)

 

Miikan taustaa

Miikan kiinnostus tietokoneisiin on lähtenyt hänen kertomansa mukaan jo vaahtosammuttimen kokoisesta. Hän muistaa oivaltaneensa sen, miten tietokoneet tekevät juuri sitä mitä ”niille sanotaan” ja jos tapahtui jokin virhe, niin syy sille löytyi aina itsestä. Looginen ajattelu ja ongelmanratkaisu olivat Miikan vahvuuksia, ja hän työskentelikin erilaisissa IT-alan työtehtävissä 5 vuotta ennen oman firman perustamista. Opiskellessaan insinööriksi Miikka ei löytänyt itselleen sopivaa työharjoittelupaikkaa, jolloin hänelle tuli ajatus perustaa oma yritys. Niin syntyi Kooders, jossa Miikka teki oman harjoittelunsa, sekä tarjosi harjoittelupaikat myös muutamalle muulle opiskelukaverilleen. Miikka valmistui ohjelmistotuotannon insinööriksi Karelia AMK:sta vuonna 2015. Miikka oli myös mukana nuorisoteatterissa kahdeksan vuotta, jossa vahvistui hänen kykynsä heittäytyä ja olla luova. Minusta hienoin puoli Miikassa on juuri se, että vaikka hän on hyvin looginen ja tietää asioista todella paljon, niin hän kykenee myös heittäytymään ja laittamaan itsensä likoon. Harvoin olen nähnyt näin eri ääripäiden ominaisuuksia samassa ihmisessä. Olen kokenut, että Miikalle voi puhua myös tunteista, sillä se että ”minusta tuntuu joltain”, on myös loogista. Kuitenkin hänen vahvuutensa löytyy selkeästi ongelman ratkaisusta.

Miikan vahvuus: Logiikka.

Taran taustaa

Tara on ensimmäiseltä ammatiltaan sairaanhoitaja, ja terveydenhuollon alalta hänellä onkin kokemusta 30 vuoden ajalta. Erilaiset työnkuvat akuutin päihdekatkaisun ja lastensuojelun puolelta, saattohoitoyksiköstä ja sairaanhoitajan töistä on tuoneet Taralle kiinnostusta erityisesti traumoihin, sekä kehon ja mielen yhteyteen. Hän on käynyt hyvin laajasti erilaisia koulutuksia mm. kiinalaisen lääketieteeseen, vyöhyketerapiaan, EMDR-silmänliiketerapiaan ja mindfulnessiin. Sen lisäksi Tara on koulutukseltaan kouluttaja psykoterapeutti -traumapsykoterapia sekä joogaopettaja ja hän on toiminut yrittäjänä 2009 vuodesta lähtien. Hänelle on kertynyt erilaisia traumakoulutuksia 10 vuoden ajalta. Terapiatyön ohella hän myös kouluttaa muita terapeutteja ja aiheesta kiinnostuneita traumoista. Taran kaikessa tekemisessä on vahvasti mukana myötätuntoinen, hyväksyvä kuuleminen ja läsnäolo. Aina kun Taran kanssa juttelee, tulee se tunne, että kaikki on ihan ok ja minä todellakin OLEN RIITTÄVÄ.  Ja sehän riittää.

Taran vahvuus: Mielen ja kehon yhteistyö.

Ilpon taustaa

Ilpon työkokemus suuntautuu vahvasti nuorten parissa työskentelyyn, mutta koulutuksia hänellä on laajempikin kirjo. Ilpo on opiskellut nuorisotoiminnan ohjaajaksi, yhteisöpedagogiksi, isännöintiin, johtamiseen sekä työnohjaukseen. Gartanolla Ilpon toimenkuva on hyvin monipuolinen. Hän työskentelee nuorten, sosiaalipalvelujen ja työnohjauksen parissa, tukihenkilönä ja sparraajana. Sen lisäksi Ilpo hoitaa paljon käytännön asioita Gartanolla, jotta muiden työn tekeminen olisi helpompaa. Ilpo on saanutkin lempinimekseen Luovuuden puutarhuri, sillä hän hoitaa niin paljon erilaisia asioita yrityksen sisällä, että muut saavat keskittyä paremmin omiin vahvuusalueisiinsa. Hän on myös todella hyvä jäsentämään asioita ja auttamaan muita tekemään parastaan. Hän kuuntelee ja antaa ohjeita konkreettisiin tekoihin, sekä ajatuksia oman toiminnan kehittämiseen.

Ilpon vahvuus: Toimintaympäristöt.

 

Tällä hetkellä Gartano Oy työllistää yhteensä 15 ihmistä. Kasvun myötä Koodersin tilat siirtyivät kerrosta ylemmäksi ja Geneesin toimipisteitä on avattu myös Helsinkiin ja Kajaaniin, joskin Helsinki jouduttiin sulkemaan syksyllä 2020. Hiljattain otettiin käyttöön myös kolmas aputoiminimi; Kehoterapiakeskus Nexus, jonka alle tulevat kaikki keholliset hoidot, kuten esimerkiksi kuumakivihieronta ja shiatsu. Osa Geneesin palveluista siirtyy Nexuksen alle, sekä uusia kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluja tulee myös lisää. Tällöin jaottelu on selkeämpi, Geneesi: mieli kehoa huomioiden ja Nexus: keho mieltä huomioiden.

Koko Gartano Oy:n yhteinen tavoite on voida auttaa ihmisiä. Jos avun tarpeesi liittyy logiikkaan (haluan saada tämän toimimaan hyvin), mieleen (haluan helpotusta huonoon olooni) tai toimintaympäristöön (en tiedä mitä minun pitäisi tehdä) niin me voimme olla silloin apuna. Pian voit näiden lisäksi saada myös kauneutta ja hyvää oloa Nexuksesta.

Itse olen tullut Gartanolle töihin kesäkuun alussa ja siitä lähtien ajatuksenani on ollut päästä kertomaan kaikille, että mielestäni tämä yritys on SIISTEIN JUTTU IKINÄ. Miten monessa yrityksessä yhdistyy näin laaja valikoima palveluja ja niin monipuolinen kyky auttaa. Itse koen että saan parasta mahdollista tukea työni tekemiseen jatkuvasti. Miikka voi opettaa minulle kaiken tietokoneisiin liittyvän ja esimerkiksi videon editointi on taito, jonka olen jo pitkään halunnut oppia ja nyt osaan siitä jo perusteet. Ilpolta pyydän apua, jos tuntuu etten vaan osaa jäsennellä tekemistäni järkevästi ja päivä tuntuu repaleiselta. Taralle taas voin purkaa ajatukseni siitä miltä mikäkin asia on tuntunut. Koen että kaikilla heillä on erityinen kyky kuunnella ja olla läsnä. Minulle on myös annettu paljon vapauksia toimia omalla vastuualueellani tavalla, joka tuntuu itsestäni hyvältä. Saan myös paljon rohkaisua ja kannustusta asioihin, jotka ovat minulle uusia. Yhdessä hetkessä voin olla keskustelemassa eri sähköisten järjestelmien ominaisuuksista ja oppimassa termejä koodaamiseen liittyen. Välillä istun viherhuoneessa soittamassa asiakkaille, rentoutusmusiikki taustalla soiden. Toisinaan otan tauon ja käyn seisomassa päälläni työkaverin kanssa ja joskus taas haastan itseäni esiintymällä mainoskuvauksissa. Tänään olen kotona kirjoittamassa tätä blogia. Miten monipuolista ja hauskaa työn tekeminen voikaan olla!

Toivon että missioni Gartano Oy:n toiminnan tunnettavuuden parantamisesta avaisi meidän toimintaa helpommin ymmärrettävämpään muotoon. Minusta on ainoastaan vahvuutta, että niin paljon toisistaan poikkeavat alat voivat yhdistyä ja puhaltaa yhteen hiileen. Eikös se ihmisten ja asioiden lokerointi ole jo vähän vanhanaikaista? Avataan mieluummin ajattelua ja mietitään mikä kaikki voikaan olla mahdollista.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Yrityksen palvelut verkkoon

Yllättävän monenlaista liiketoimintaa on mahdollista tehdä myös verkossa. Voisiko teidänkin tekeminen asettua verkon kautta myös ihmisten kotisohvilta käytettäväksi?

Lukaseppa

Sisällöntuottajan / Hyppyrotan työpäivä: Maijun MyDay 2021

Maiju puuhaa paljon muutakin kuin Koodersin sisällöntuotantoa. Tässä katsaus Maijun työpäivään Gartanolla!

Lukaseppa

Saako tunteet näkyä työpaikalla?

Osaatko sanoittaa tunteitasi työpaikalla? Jos työkaverisi sanat loukkaavat sinua, kerrotko siitä hänelle vai pidätkö tunteen itselläsi? Saako tunteet näkyä ja kuulua? Mikä on sanojen merkitys kommunikoinnissa?

Lukaseppa
Maiju toimi Koodersilla sisällöntuottajana, mutta nykyään hän vaikuttaa Gartanolla Nexuksen johtajana.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä