Millainen lomailija olet?

01.07.2021 09:34:37
Lomalla on hyvä ottaa myös chillisti

Suomalaisten kesälomat on pyörähtäneet käyntiin, ja meitä loman viettäjiä, kuten ihmisiä ylipäätäänkin on paljon erilaisia. Toiset tykkäävät jättää kalenterin avoimeksi ja tehdä asioita sitä mukaa kun hyvältä tuntuu, mutta toiset taas nauttivat saadessaan tehdä selkeät suunnitelmat koko lomalle. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, mutta on hyvä huomioida esimerkiksi se, onko perheen sisällä erilaisia ajattelijoita, tai toimiiko jostain syystä itselleen epämieluisalla tavalla.

Itse esimerkiksi tykkään tehdä suunnitelmia sen verran, että tiedän missä päin olen missäkin vaiheessa lomaa. Kotona en kovin paljon viihdy, vaan nautin siitä, että voin käydä eri paikoissa ja nähdä ystäviä, sekä perhettä. Tykkään kuitenkin jättää aikaa ihan vaan olemiselle, eikä mitään erityistä päiväohjelmaa tarvitse olla suunniteltuna. Eniten kuitenkin inhoan sitä, jos lomalle ei ole mitään suunnitelmaa, koska silloin päivät helposti kuluvat vain kotona arkiaskareiden parissa. Minulle lomaa on se, että voin lähteä kotoa pois ja tehdä asioita, joihin normaalisti ei olisi aikaa.

Olipa mieluinen tapasi loman vietolle mikä tahansa, niin tärkeintä on varmaan se, että pystyy pysähtymään aina käsillä olevaan hetkeen. Joskus tarkat suunnitelmat voivat helpottaa siinä, että pystyy paremmin nauttimaan kulloisestakin hetkestä, mutta se voi mennä myös päinvastoin. Jos tarkat suunnitelmat saavat sinut juoksemaan kello kaulassa lomasi läpi, niin voit miettiä olisiko ilman suunnitelmia oleminen sittenkin sinun juttusi. Saatat päästä lomatunnelmaan paremmin juuri silloin kun tiedät, että sinun ei tarvitse liikahtaa mihinkään suuntaan seuraavaan kahteen viikkoon. Rentoutuminenkin voi tarkoittaa meille hyvin eri asioita. Toiset rentoutuvat parhaiten saadessaan kokea paljon eri asioita ja toiset taas loikoillessaan riippumatossa päivät pitkät. Pääasia että nautit lomastasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Onhan töihin palaaminenkin taas paljon mukavampaa, kun olet saanut viettää aikaa tehden itsellesi merkityksellisiä asioita.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Rennon ryhdikkäät vinkit istumatyöläisille

Toimistotyö ei ole fyysisesti sieltä raskaimmasta päästä, mutta keho voi silti rasittua hyvin monella tapaa. Niska-hartiaseudun kivut ovat varmasti yleisimpiä vaivoja, jotka aiheutuvat huonoista työasennoista.

Lukaseppa

Jos olisin edelleen kauneusalan yrittäjä

Tekisin monet asiat helpommin ja säästäisin aikaa sekä hermoja. Muistan vielä ajan, jolloin kampaamotöissä käytettiin paperista asiakasrekisteriä sekä ajanvarauskirjaa.

Lukaseppa

Huomioitko sitä mihin huomiosi kiinnität?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä, millaisten lasien läpi tätä maailmaa katselet? Tuleeko huoli ajatukset ilon tielle, sillä ainahan on mahdollista, että hyväkin voi kääntyä kurjuudeksi.

Lukaseppa