Asiakaspalvelun voimana aito kohtaaminen

11.03.2021 09:50:59
Veri guud!

Jokaisella meistä on jonkinlaisia asiakaskokemuksia. Niistä pääsääntöisesti huonot, sekä todella hyvät jäävät erityisesti mieleen. Palautetta on myös tärkeää saada itselle, sillä olipa se huonoa tai hyvää, niin aina silti tarpeellista. Rakentavasta palautteesta voi oppia. Tietoon tulee niitä asioita, joissa voi parantaa omaa tekemistä ja mitä asioita ei ainakaan jatkossa tee. Positiivinen palaute taas kannustaa ja auttaa sitä kautta antamaan entistä parempaa palvelua jatkossakin.

Itsekin sain hiljattain palautetta asiakkailta, joiden projektissa sain olla tiiviisti mukana alusta loppuun. Projekti alkoi sillä, että olin itse tutkinut Joensuun alueella yrityksille myönnettäviä tukia, joista Kontiolahden Loikkaseteli oli yksi. Sen myötä aloin ottaa yhteyttä Kontiolahtelaisiin yrityksiin, että olisiko heillä tarvetta kehittää omia palvelujaan digitaalisesti, koska silloin taas me voisimme olla apuna. Kuljetuspalvelu Kija oli yksi heistä, jotka kiinnostuivat kehityksestä. Nettisivujen tarve oli ollut jo jonkin aikaa ajatuksissa.

”Aloituspalaveri onnistui hyvin lämminhenkisesti. Siinä kuunneltiin toiveita ja osattiin esittää myöskin hyviä perusteluja. Jatkossa on pidetty tosi hyvin huolta sähköpostin välityksellä ja neuvottu kotisivujen käytössä. Myös sivujen valokuvaussessio onnistui hyvinkin sujuvasti.” - Näin kaunista oli meidän saamamme palaute.

Neuvoin Kuljetuspalvelu Kijan yrittäjiä Kirsiä ja Jannea hakemaan Loikkaseteliä, joka heille lopulta myönnettiin. Kun aloimme suunnitella projektin toteutusta, tulivat Kirsi ja Janne ensimmäiseen palaveriin toimistollemme. On aina kiva saada tavata asiakkaita kasvotusten. Silloin saa parhaiten luotua yhteyden, sekä poimittua kaikki tarpeelliset asiat ja ajatukset suunnittelun pohjaksi. Kun suunnitelma oli valmis, sivuston tekeminen saatiin aluille ja hetkeä myöhemmin sovimme myös kuvauspäivän, jolloin minä kävisin heidän kuvaamassa autoja sekä itse yrittäjiä, jotta saataisiin kuvia nettisivuille.

Kuvauspäivä oli kaunis ja luminen. Kuvaukset tehtiin Kirsin ja Jannen kodin pihassa, ja samalla pääsimme tutustumaan toisiimme lisää kahvikupposten äärellä. Silloin jo mietin, että tätä työni on parhaimmillaan. Aitoa kohtaamista asiakkaiden kanssa. Pian kuvausten jälkeen Kirsi ja Janne pääsivät näkemään jo hahmotelman siitä, miltä valmis sivusto tulisi näyttämään. Suunnitelma hyväksyttiin ja sisältöä viimeisteltiin. Kauniin talvipäivän kuvan pääsivät sivuille kertomaan tarinaa yrittäjistä ja heidän palveluistaan.

Vaikka nykyisin on helppo toteuttaa monet projektit kokonaan sähköisesti, pitkänkin matkan päähän, niin silti parasta on aidot kohtaamiset. Se on usein myös itselleni tärkeä prioriteetti, kun etsin sopivaa palveluntuottajaa. Ei niinkään löytää se kaupungin taitavin tyyppi, vaan se, kenen luokse on kiva mennä. Toki riippuu paljon myös palvelusta. Kuitenkin jos nämä asiat yhdistyisivät samassa paikassa, niin mikäpä olisi sen parempaa. Hyviä asiakaskokemuksia voi luoda ystävällisellä asiakaspalvelulla, aidolla kohtaamisella, sekä onnistuneella lopputuloksella tai tuotteella. Mikäli nämä asiat täyttyvät seuraavan kerran tuotetta tai palvelua ostaessasi, niin muistathan antaa hyvää palautetta. Etenkin näinä aikoina tuo palaute voi antaa yrittäjälle erityistä voimaa, sekä luottamusta tulevaan.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Lemmikit tuovat lempeyttä työpaikalle

Lemmikkien on tutkittu vaikuttavat positiivisesti ihmisten terveyteen ja jopa stressitason alenemiseen. Myös työpaikalla lemmikit tuovat paljon iloa pelkällä läsnäolollaan. Blogissa voit päästä tutustumaan Koodersin toimistokoiriin, Cassieen ja Kikaan.

Lukaseppa

Yrityksen palvelut verkkoon

Yllättävän monenlaista liiketoimintaa on mahdollista tehdä myös verkossa. Voisiko teidänkin tekeminen asettua verkon kautta myös ihmisten kotisohvilta käytettäväksi?

Lukaseppa

Uusi työ voi murtaa ennakkoluuloja

Moni varmasti voi samaistua siihen, miltä uuden työn aloittaminen tuntuu. Se voi jännittää, innostaa ja tuoda turvallisuutta. Tällä kertaa kuulemme kahden uuden työntekijämme fiiliksiä töiden aloituksesta.

Lukaseppa