Rennon ryhdikkäät vinkit istumatyöläisille

27.05.2021 10:38:01
"Tee niinkuin sanon äläkä niinkuin minä teen"

Työergonomiaan on hyvä kiinnittää eritysitä huomioita, etenkin jos toiveissa on tehdä samaa työtä vielä vuosia eteenpäin. Toimistotyö ei ole fyysisesti sieltä raskaimmasta päästä, mutta keho voi silti rasittua hyvin monella tapaa. Niska-hartiaseudun kivut ovat varmasti yleisimpiä vaivoja, jotka aiheutuvat huonoista työasennoista.

Istumatyössä kannattaa huomioida ainakin itselle sopiva työtuoli, sekä työtason korkeus. Tuolissa olisi hyvä olla säätöjä eri suuntiin, hyvä lanneselän tuki, sekä leveät ja säädettävät käsinojat. Myös satulatuoli voi toimia hyvin työtuolina, sillä siinä tulee automaattisesti hyvä ryhti ja sen lisäksi syvät vatsa- ja selkälihakset pääsevät töihin. Työtason korkeus taas olisi hyvä olla sellainen, että kyynärvarret asettuvat noin 90 asteen kulmaan, jotta kädet ja hartiat voivat olla rennosti ilman jännityksiä. Myös työasennon vaihtelua kannattaa suosia, sekä jaloittelua kerran tunnissa.

Hyvässä istuma-asennossa voit kuvitella suuntaavasi häntäluun tuolin takaosaa kohti, sekä päälakesi kattoa kohti. Näytön on hyvä olla hieman alaviistossa, mutta kuitenkin niin, että voit katsoa sitä niskan ollessa suorana. Jos haluat haastaa kehoasi, voit kokeilla työntekoa seisten tai tasapainolaudan päältä. Silloin keho aktivoituu ihan eri tavalla. Itse suosin hyvin vaihtelevaa työasentoa, mutta tiedän etten ole paras esimerkki ergonomiaa ajatellen. Tykkään tehdä töitä lattialla istuen, risti-istunnassa tai sohvalla jalat suorana. Läppäri menee sylissä paljon useammin kuin työpöydällä. Tauot unohtuvat usein, mutta silloin kun ne muistuvat mieleen, saatan hypätä hetkeksi päälläseisontaan.

Oikeanlaista työasentoa voisi kuvailla rennon ryhdikkääksi. Ja koska paras neuvo on, että älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon, niin muistathan jaloitella kerran tunnissa, sekä tehdä taukojumppaa! Tässäkin asiassa kannattaa olla kaukaa viisas ja tehdä pieniä muutoksia ennen kuin vaivoja alkaa ilmetä.  Tässä siis ilmaiset vinkit: Ota hetki jaloittelulle, se voi tehdä hyvää sulle. Sit ojenna selkä ja suorista niska, ettei työstä tulis tuskallista!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Huomioitko sitä mihin huomiosi kiinnität?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä, millaisten lasien läpi tätä maailmaa katselet? Tuleeko huoli ajatukset ilon tielle, sillä ainahan on mahdollista, että hyväkin voi kääntyä kurjuudeksi.

Lukaseppa

Yrityksen palvelut verkkoon

Yllättävän monenlaista liiketoimintaa on mahdollista tehdä myös verkossa. Voisiko teidänkin tekeminen asettua verkon kautta myös ihmisten kotisohvilta käytettäväksi?

Lukaseppa

Maijun Konnapipari koulu [KoodersVlog #3]

Toimistollamme on jo jouluinen tunnelma

Lukaseppa