Media vinkkejä: Some videoiden kuvaus ja editointi

05.04.2018 10:59:02

Kuinka Koodersilla tehdään some videoita

Olemme tästä aiheesta päässeet jo koulutuksiakin pitämään niin teinpä vielä videona aiheesta  perusteet.

Kuvaamiseen ajatuksia

Videoista tärkeänä osana on hyvä valaistus joka tulee kameran takaa ja osuu kuvattavaan kohteeseen. Tämä voi pelastaa heikommankin kameran. Usein kamera kannattaa asettaa jopa ikkunan eteen kun mahdollista, että voidaan hyödyntää luonnon valoa. Näin ei kasvojen alueelle synny varjoja ja ilmeet ja piirteet näkyvät paremmin.

Etenkin älypuhelimella kuvatessa on kätevää olla käytössä vaikka gorilla podi jota esitellään myös videoilla. Näin kameran saa asetettua moneen eri kulmaan ja monelle eri korkeudelle.

Älypuhelin on enemmän kuin tarpeeksi kuvausvälineenä. Hyvänä esimerkkinä tähän toimivat vaikka Geneesin bloggaukset, jotka on kuvattu Huawei Honor 8-älypuhelimella.

Entäs se editointi?

Editoinnista ei kannata säikähtää vaikka se voi monimutkaiselta tuntuakkin. Opasvideon läpi katsomalla saa varmasti hyvin perusteista kiinni. Meidänkin videoilla editoidaan pääasiassa värejä ja napsitaan pois kaikki mietiskelytauot. Näiden kannalta riittää parin klikkauksen värieditointi ja pätkien liikuttelu ja leikkaaminen. Näillä toimenpiteillä saadaan kuitenkin videoissa katsojan kannalta miellyttävämpi flow etenkin jos yritetään opettaa jotain asiaa.

Editointi tehdään meillä Adobe Premiere Pro-ohjelmistolla, mutta kevyeen editointiin on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja.

Jatko ajatuksia tai toiveita?

Oppaita ja vinkkejä tehdään nimenomaan Teidän käyttöön. Joten jos tulee mieleen jotain muuta mihin haluaisitte vinkkejä tai mistä kaipaisitte ajatuksiamme niin laittakaa viestiä tulemaan vaikka sosiaalisen median kautta tai ihan yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Videolla käytettyjä laitteita

Niille joita teknisempi puoli kiinnostaa on laitteiston puolesta käytössämme:

  • JOBY GRIPTIGHT GORILLAPOD STAND (älypuhelinpidike + pieni gorillapod yhdistelmäpakkaus) (~30€)
  • JOBY GORILLAPOD 1K STAND (Suurempi 1kg kestävä gorillapod) (~35€)
  • Velbon EX-330 tripod kolmijalka (~40€)
  • Millenium MS 2003 mikrofoniteline (~15€)
  • the t.bone SC 440 USB mikrofoni (~55€)
  • Panasonic HC-V270 videokamera (~350€)

Yhtenä hyvänä vinkkinä, josta meidänkin jutut lähti käyntiin, on Thomannin Podcast Bundle.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Yrittäjät on nörttejä

Ihmisten kouluttaminen ja kehittäminen on erittäin palkitsevaa, mutta ryhmien kehittämistä tekevät muutkin kuin yritykset.

Lukaseppa

Ei se ole kaunis, mutta se on oma

Lisää konnia tarkoittaa muutoksia. Tässä hetkessä kaiken muun lisäksi myös toimiston järjestykseen. Muutosten ei toki aina tarvitse olla suuren suuria jotta niiden vaikutus voi olla suuri.

Lukaseppa

Liiketoiminnan tehostamista pienellä panostuksella

Mikrojärjestelmien tavoitteena on ratkaista yksittäisiä, toistuvia ongelmia. Meille tuli vastaan 3 ongelmaa joista kaikki oli ratkaistavissa kalenterilla. Syntyi Operaatio Multikalenteri!

Lukaseppa
Miikka on Joensuulainen insinööri, Kooderssin perustaja ja edelleen koodaava toimitusjohtaja.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä