Koodaamista pelillistämässä - Code::Stats

07.03.2019 08:52:00
Tältä näyttää koodin tulkitseminen

Koodarit ja sen opiskelijat tämä suositus on erityisesti teille! Code::Statsilla saat kerättyä vuosien varrelta tietoa millä kaikella on tullut koodailtua!

Itse olisin toivonut tällaisen olemassaoloa kun aikanaan aloitin koodailun. Code::Stats kerää koodieditoristasi mitä kieliä olet koodaillut ja arviolta kuinka paljon visuaalisesti erittäin selkeään muotoon. Palvelu tukee myös laajaa kattausta koodieditoreita! Etenkin pidemällä aikavälillä ilmenee selkeästi minkä kielien kanssa on käytetty eniten aikaa. Itselläni sovellus tuli käyttöön vasta työmaalla ollessa, joten kaikki hienot opiskeluajan kokeilut ovat jääneet näissä tiedoissa keräämättä.

Palvelu itsessään ei pidä tavoitteena korvata CVtä tai yritä suoranaisesti indikoida mitä kieliä kyseinen koodari OSAA koodata. Tavoitteena on "Just-for-fun" ajatuksella saada tällaista tietoa kerättyä omasta tekemisestä.

Code::Stats on tehty Elixirillä, Phoenixilla ja RE:DOMilla. Näistä tärkein mainittava pääkehittäjältä oli selvästi Elixir: "Elixir pitää mainita! ja sanoa että se on maailman paras vähintään". Joten se on tässä mainittu ja kehuttu vaikkei omakohtaista kokemusta olekkaan.


Sovelluksen pääkehittäjänä toimii @AmNicd ja mukana sponsoroimassa on ollut myös Vincit. Muut kehittäjät on myös kreditoitu sivustolla.
Sovellus on täysin Open Sourcea, joten mukaan kehittämään pääsee GitLabissa.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Milloin viimeksi kokeilit jotain uutta?

Usein suurin este uuden yrittämiselle on huoli "Mitä jos tämä ei onnistukkaan" ja tämä on erityisen paha ihmisillä jotka ovat vaativia itseään kohtaan. Jos tekee aina samoja asioita ja samalla tavalla niin siinä tulee hyväksi ja ei tarvitse kokoajan opetella uutta.

Lukaseppa

Arvojen merkitys päätöksen teossa: luomukoodin puolesta puhumassa

Mitkä arvot määrittävät ostopäätöstäsi? Onko suomalainen koodi parempaa kuin muualla tuotettu?

Lukaseppa

Cyberpunk-anime pisti miettimään itsensä parantamista

Itseään on mahdollista parantaa myös muulla tapaa kuin kyberneettisillä implanteilla. Jos joka aamu tekee viisi punnerrusta, niin ensimmäisen parin viikon jälkeen se alkaa tuntumaan jo merkittävästi helpommalta!

Lukaseppa
Miikka on Joensuulainen insinööri, Kooderssin perustaja ja edelleen koodaava toimitusjohtaja.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä