Graafinen suunnittelu eli visuaalinen suunnittelu on ulkoasun suunnittelua. Se on sovellettu taidemuoto, joka auttaa katsojaa tulkitsemaan viestiä.
Graafisen suunnittelun on käytettyjen elementtien järjestämistä hierarkkisesti, informatiivisesti, sekä kuvakielen käyttöä viestin tukemiseen ja lisäarvon luomiseksi.
Graafisen suunnittelun elementtejä ovat: värit, symbolit, teksti, typografia, muodot ja kuvat, materiaalit ja liikkuva kuva.
Organisaatioille. Yrityksille, yhdistyksille, valtiolle, kenelle tahansa joka tekee minkäälaista yleisempää viestintää mihinkään suuntaan.
Selkeä ja yhtenäinen visuaalinen viestinnän ilme tuo organisaatiolle uskottavuutta, muistettavuutta ja selkeyttä viestintään.
Projektin ympärille kootaan työryhmä, jonka osana graafinen suunnittelija on.
Toimeksiannon/juttutuokion jälkeen, graafinen suunnittelija voi antaa arviota työhön kuluvista resursseista.
Sovitaan, tehdäänkö ulkoasusta vaihtoehtoisia versioita.
Kokonaisaikataulu voidaan tehdä, kun työnjako on selvillä. Sen jälkeen tehdään kokonaisbudjetti, jossa huomioidaan jokaisen osa-alueen työmäärä ja materiaalikustannukset, esim painaminen.
Sen hyväksymisen jälkeen päästään tuottamaan aineistoa, ensin luonnoksina ja sitten digitaalisesti lopullisena tuotantokelpoisena versiona.
Graafinen suunnittelija tekee visuaalisen suunnittelun: suunnittelee tuotteen tarkan formaatin, sommittelun, typografian, värien käytön yms.
Asiakas valitsee tai hyväksyy luonnoksen ja/tai siihen tehdään mahdollisia muutoksia. Viimeisen hyväksymisen jälkeen työ toimitetaan esim. painoon tai sähköisiin medioihin.
Luovat alat mainostoimistot, digitoimistot, painotalot, usein softatalot.
Huijaukset muuttuvat kokoajan törkeämmiksi. Nykyään tekeydytään poliiseiksi ja korona-tarkastajiksi ja saadaan sillä pääsy ihmisten koteihin.
Miksi kysellään paljon ennen tarjouksen jättämistä? Miksi halutaan pääasiassa viestiä sähköpostitse? Tämä filosofinen pläjäys tulee valaisemaan kaiken arvo maailmastamme ja toiminta tavoistamme.
Aina teknologia ei ole kaikille ystävä. Woutilan Ninnu ja Sallamari auttoivat ilmiön pohtimisessa.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä