5 vinkkiä nettisivujen hakukonenäkyvyyteen

06.08.2020 08:56:59

Ei optimointia, mutta optimoinnin optimointia

Nyt on uudet sivut, mutta ne ei oikein saa osumia Googlessa, vaikka hakukoneoptimointi pitäisi olla tehty viimeisen päälle. Bloggasinpa koottuja vinkkejä mitä ennakkotöitä pitää tehdä, että hakukoneet näkevät tekemäänne hakukoneoptimointia:

 

Hyödynnä sitemappia!

Nettisivuista on hyvä luoda sitemappi, joka löytyy usein kotisivujen juuresta nimellä sitemap.xml (esim. kooders.fi/sitemap.xml). Tämä on lista sivuston sisällöstä tietokoneen ymmärtämässä muodossa josta on helpompi tarkastella onko sivustolle tullut uutta sisältöä.

Kun sivuston sitemapin ilmoittaa Googlelle pystyy hakukone helposti sivulistoja vertaamalla toteamaan milloin sivuston sisältö on muuttunut.

 

Google Analytics

Google Analyticsillä saat ilmaiseksi kerättyä tietoa sivustokävijöistä ja kävijöiden käyttäytymisestä. Vaikka et heti aikoisikaan alkaa analytiikkaa syvemmin tutkimaan kannattaa kuitenkin alkaa jo keräämään tietoa jota voi sitten tutkiskella vaikka myöhemmin.

Katso myös aiempi 5 vinkkiä Google Analyticsiin!

 

Välimuistitus

Sivuston jouheva toimivuus on tärkeää myös hakukonenäkyvyyden osalta. Välimuisti (cache) työkalulla sivustosta saadaan nopeammat vierailijoille jolloin käyttäjän kokemus on merkittävästi näppärämpi.

 

Google My Business tili

Kun Googlailet jotain yritystä olet varmaan nähnyt hakutulosten oikeassa laidassa tietoa ja kuvia kyseisestä yrityksestä? Näitä voit määrittää omalle yrityksellesi Google My Business-tilillä. Valitse osuvimmat kuvat, aukioloajat ja palvelut. Tiedät yrityksestäsi tässä suhteessa enemmän kuin robotti.

 

Someta siitä

Olipahan uudet sivut tai vanhat sivut, niin sinne halutaan liikennettä. Jos siulle tulee etenkin uudet sivut, niin kannattaa somettaa siitä! Kun hakukoneet näkevät "jaha täällä päivittyi sisältä ja se johti isoon määrään liikennettä" aletaan sivustollesi ohjaamaan väkeä kun sisältö seuraavan kerran päivittyy.

Muita blogeja tältä tyypiltä

MyDay 2019: Miikka

Tänään vietämme Miikkan mukana tiistai päivää!

Lukaseppa

Arvostelussa: Fidget Cube

Fidgettailu ja näpräily auttaa monia ihmisiä työskentelemään. Voisiko Fidget Cube olla tähän paras työkalu?

Lukaseppa

Ajatuksia työn hakemisesta Suomessa

Ne jotka haluavat apua ja tukea jäävät ilman ja pitkäaikaistyöttömyydestä unelmoivat käydään hakemassa kotoa avun piiriin. Miksi työtä haluavalle on tehty kaikki niin vaikeaksi?

Lukaseppa