Yrittäjät on nörttejä

13.12.2018 09:01:00

Ilpokin aihetta sivuten viime viikolla kirjoitti: viikko sitten oli SLUSH ja siellä kävi meiltäkin väkeä pöhisemässä. Tietenkin sieltä napattiin myös flunssa mukaan, mutta hämärän Messukeskuksen muistelu toi mieleen mielenkiintoisia yhtymäkohtia aiempiin vierailuihini samassa paikassa. Myös demoskenen kärkitapahtuma Assembly järjestetään nykyään Messukeskuksella!

Yrittäjillä ja "perinteisillä" nörteillä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmat haluavat joko tehdä kivoja asioita tai kehittyä tekemässään asiassa todella hyväksi, ellei jopa parhaaksi. Parhaassa tapauksessa samassa paketissa on halu kaikkeen edellä mainittuun. Molemmat tykkäävät tehdä asioita aina hieman omalla tavallaan, sillä harvaan asiaan on vain se yksi oikea tapa suorittaa. Peleissä voidaan rynniä kampanjan läpi mahdollisimman nopeasti tai tutkia maailmaa ja sen tarinaa. Yrittäjät voivat valita sen yhden kärkiasian mitä lähtevät perfektoimaan tai pyrkiä auttamaan ihmisiä mahdollisimman monella tavalla.

Sekä nörttinä että yrittäjänä olen saanut arjessa kokea tietynlaista yksinäisyyttä ja erilaisuutta. Ympäriltä ei ole aina löytynyt samanhenkisiä ihmisiä, mutta kun päästiin laneille nörttinä tai verkostoitumistapahtumiin yrittäjänörttinä olikin ympärillä yhtäkkiä TOOOOSI monia samoin ajattelevia tyyppejä!

Pokémon on myös kehittynyt vuosien saatossa

I wanna be the very best

Silloin kun minä olin nuori (tai noh.. nuorempi), oli Pokémon kova juttu! Tai se ei vielä ollut, koska kyseinen peli vasta julkaistiin. Tämä peli oli minulle ensimmäinen kosketus JRPG-genreen (Japanese Role-playing game). Tällaisissa peleissä on suuressa osassa oman joukkion kasaaminen ja kehittäminen. Näitäkin pelejä on mahdollista pelata monella tavalla. Jotkut kehittävät joukkoonsa yhden tehojyrä hahmon, joka tuhoaa kaiken tiellään. Oma tapani näissä peleissä oli kehittää kaikkia hahmoja mahdollisimman tasaisesti, jotta joukkio olisi mahdollisimman moninainen ja valmistautunut mahdollisimman monenlaisiin tilanteisiin.

Kuulostaako tutulta?

Muodostin tämän asiayhteyden jo yrittäjyyteni alkuaikoina, mutta tällä viikolla lievissä kuumehoureissa se nousi taas pintaan. Yrittäjyys on antanut minulle mahdollisuuden pelata itselleni tähän asti kaikista mielenkiintoisinta roolipeliä! KoodersBound pelissä oli aloitushahmona lihava insinööriopiskelija, jolla oli palava halu koodata ja auttaa ihmisiä. Tarina jatkui todella pitkään ennen muita päähahmoja, mutta aloitushahmon tarina ja motivaatiot muodostuivat todella selkeiksi. Muut hahmot tulivat mukaan yksitellen, joten heidät power levelattiin mahdollisimman tehokkaiksi koodikanuunoiksi samalla hieman hitaammalla tahdilla kehittäen myös aloitushahmoa. Myöhempien hahmojen osalta alkoi kehittäminen helpottua, kun vahvaksi kehitetyt hahmot saivat boostattua uusinta väkeä.

 

Halusta kehittämiseen

Suurin kiitos tässä oikean maailman roolipelissä on kehityksen konkreettisuus. Toki numerojen suuremmaksi kasvaminen peleissä on vielä helpommin mitattavaa, mutta siitä jää kuitenkin käteen vain pikseleitä, joita ei voi kääntää muuksi hyödylliseksi kuin mielekkääksi ajankuluksi.

Harjoittelijoiden opettaminen ja meidän koodiväessä näkyvä kehittyminen on aivan uskomattoman palkitsevaa. Siitä ei jää käteen myöskään pelkästään hyvä mieli. Meidän kehittymisestä ja uuden oppimisesta hyötyvät myös meidän asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja kaikki meidän blogiakin seuraavat tyypit (oot muuten ihan sairaan siisti tyyppi, ettäs tiedät).

Toivon, että kanssani kommunikoineet ihmiset myös tunnistavat tämän palon kehittymiseen ja kehittämiseen. Harvoin on hämärissä bileissä ja verkostoitumistilanteissa itselläni kykyä jutella luontevasti maailman menosta, mutta jos eteeni tuodaan mahdollisuus jutella yrittäjyydestä, toiminnan kehittämisestä, yleisestä prosessien optimoimisesta tai muusta vastaavasta alkaa runosuoni kummasti sykkimään.

 

Haluaisitko pöhistä kanssamme?

Vaadin meidän koodareilta todella korkeaa laatua. On mahtavaa, että nykyinen tiimimme ei ole siirtynyt Billin PC:lle vaan pysyy mukana kehittymässä paremmaksi ja vahvemmaksi. Jos me voidaan ratkaisuillamme helpottaa muiden elämää ja mahdollistaa sillä tekemisellä myös oma eläminen niin mikäpä sen parempaa.

 

Jos nämä ajatukset yhtään resonoivat arvomaailmaasi tai haluaisit verkostoosi minun kaltaisen tyypin tai yleisesti meidän kaltaisen toimijan, niin laitelkaa vaan tilejämme seurantaan ja/tai laittakaa linkkarissa verkostoitumispyyntöjä.

Samanhenkisten ihmisten kanssa on aina kiva pöhistä.

Minun Instagram, Twitter, LinkedIn ja YouTube tästä

Koodersin YouTube, Facebook, Instagram, Twitter ja LinkedIn tästä (tai kotisivujemme alaosasta isompina nappeina)

 

PS: Pahoittelen ”Pöhinä” termin käyttöä, mutta jostakin syystä siitä on muodostunut tähän kontekstiin kaikista kuvaavin termi :S

Muita blogeja tältä tyypiltä

Essentialismi: Mikä on sinulle tärkeää?

Haluatko helpottaa hyvien tapojen muodostamista? Kannattaa tutustua essentialismiin!

Lukaseppa

Tavikset tahtovat SetäPC:n

Miikka ja hänen monta setää. Aiemmin kasattiin yhdessä livestreamissa jo yksi SetäPC, mutta nyt on setien PC-kilpailu kiihtymässä.

Lukaseppa

Brändää vaikka olisit minkä kokoinen

Brändäämistä ei pidä vähäksyä. Tekeminen helpottuu kun touhu on oman näköistä, koska ihmiset ostaa mieluummin ihmiseltä.

Lukaseppa
Miikka on Joensuulainen insinööri, Kooderssin perustaja ja edelleen koodaava toimitusjohtaja.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä