Minä ja koodari - Onko ylpeys paha asia?

06.12.2018 12:41:00
SLUSH 2018 oli monenlaista pöhinää

Kun kirjoitan tätä blogia junassa ja viereisestä istuinpaikasta huudellaan, että kirjoittaisin kissakuvista ja kuivasta huumorista. En ehkä pysty nyt kirjoittamaan noista aiheista, mutta ehkä saatan hieman sivuta niitä. Niin, aiheeni on siis yrittämiseen ja innovoimiseen – voimmeko olla ylpeitä omista tuotoksistamme?

 

Menestymiseen liitetään joskus ylpeys: on tekemisestään tai tuotteestaan ylpeä. Innovoimme ja kehittelemme mitä ihmeellisempiä tuotteita, joissakin tapauksissa kuitenkin ideat hautautuvat pöytälaatikkoihin. Joskus yritetään kovasti saada tuotetta esille ja voimat ehtyvät jatkuvaan vastoinkäymiseen yrittämisessä. Ihmettelemme miksi niin hyvä idea ei vain pääse eteenpäin – toisilla se näyttää niin helpolta. Kehtaavatkin vielä kertoa kuinka hyvin projekti tai tuote on edennyt. Onkohan noille noussut nestettä päähän? Liitämme ylpeyden helposti ylimielisyyteen tai johonkin muuhun negatiiviseen tuntemukseen.

 

Ylpeys ei ole pahasta. On erittäin hyvä että kokee ylpeyttä tekemästään työstään tai tuotteestaan. Tärkeää on kokea tuntemuksia siitä mitä tekee ja miten se vaikuttaa ulospäin. Jos uskallamme kertoa tekemisestämme, monesti asia lähtee myös eteenpäin. Silloin hyvä tietää mikä on focus ja tuntea tuote. Ei ihmiset tai mahdolliset ostajat tiedä jos siitä ei kerrota. Jatkuva hehkuttaminen asiasta voi tietysti kääntää hyvän asian negatiiviseksi. Se ei kuitenkaan poista sitä etteikö voisi olla ylpeä tekemisestään.

 

Osallistuin #SLUSH18 tapahtumaan, jossa näki laajan kirjon osaamista ja innovatiivista toimintaa. Se mikä saattoi jäädä vaivaamaan, niin monessakin pisteessä ei paistanut ylpeys tuotteestaan. Sellainen fiilis, että ME olemme tehneet näin hienon tuotteen. Ehkäpä suuren tapahtuman aiheuttanut väsymys näkyi, joissakin jopa vaillinainen tieto mitä yritys edusti muutakin kuin jakoi jäätelöä. Oli hienoa nähdä niitä jotka ylpeästi kertoivat omasta tuotteestaan. Puhujat lavalla edustivat varsinkin ylpeä omasta tekemisestään ryhmää. Eikä siinä tullut mitään negatiivista tunnetta, enemmänkin että kyllä minäkin joskus vielä.

 

Uskaltakaamme olla siis ylpeitä, aidosti tuoda tunnetta tuotteen mukana. Kyllä sitä profittia tulee kun sen aika on.  Osataan keskittyä oman tuotteen kehittämiseen, eikä panostaa muiden kadehtimiseen. Niin lupasin kirjoituksessani ottaa mukaan kissakuvat ja kuivan huumorin. Nyt otin mukaan, joten se siitä.

Olen ylpeä!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Minä ja koodari - koodi hukassa!

Avoimuus uusille asioille on hyvä ja se antaa myös virikkeitä työstää uusia projekteja. Entäpäs jos se tyhjä pää iskee eikä asiat etene yhtään eteenpäin?

Lukaseppa

Minä ja koodari - Räätälöidään tuote

Aina ei ole suoraan sopivaan ohjelmistoa tarjolla. Silloin sovelluksen räätälöinti on varteenotettava vaihtoehto.

Lukaseppa

Minä ja koodari - leikkiä vai totista totta?

Monessakin mielessä vappu antaa ihmisille mahdollisuuden hullutella ja ehkäpä tuoda esille jotakin uusia puolia joita arjessa ei uskalleta näyttää. Voimmeko siis työssämme antaa leikkisyydelle tilaa?

Lukaseppa
Ilpo neuvottelee ja huolehtii taustoista kymmenien vuosien rautaisella hanke- ja projektityöskentelykokemuksella.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä