Minä ja koodari - "Tietoa ja turvaa" kehoittaa koodari

12.10.2017 07:48:00
Miten koodarit vaikuttavat tietoturvaamme?

Matkani jatkuu siis koodarin maailman ymmärtämiseen. Tätä maailmaa yritin hieman edellisessä blogissa avata. Sen ymmärrän miten merkittävässä roolissa koodarit ovat tämän maailman pyörittämisessä. Se voi jossakin olosuhteissa tehdä koodarista ylpeänkin, joidenkin kohdalla voi olla havaittavissa ylimielisyyttenä. Ehkäpä se ei ole aiheetonta, kun rupeaa tarkemmin miettimään tietoturvallisuuden kautta tätä asiaa.

Avataanpa asiaa.

 

Nykypäivänä emme voi välttyä siltä, kuinka puhutaan turvallisuudesta ja varsinkin tietoturvallisuudesta. Se että pystymme pakkaamaan tiedon pieneen tiedostoon ja kuljettamaan sitä ympäri maailmaan nopeasti. Tämä on kuulostaa ihmeelliseltä. Kuitenkin meille se on arkipäivää, josta osaamme valittaa, jos tieto ei kulkeudu sovittuna aikana oikeaan paikkaan ja muodossa. Syyttävä sormi osoittaa operaattoria tai palveluntuottajaa. Silloin otetaan yhteyttä tekniseen asiantuntijaan, joka välittää asian koodarille. Koodari ihmettelee miksi kuluttaja ei osaa käyttää tätä systeemiä. Koodarille tämä systeemi on helpohko palapeli, jossa jokainen pala on asetettu oikealle paikalle. Varsinkin miten se näyttäytyy. Kuluttajalle enemmän toimimattomana palveluna tai laitteena.

 

Näissä monissa tapauksissa syyt löytyvät meistä, jotka luulemme osaavamme käyttää palveluita ja laitteita. Huolettomasti emme edes päivitä, poista tai korjaa tietoturvaan liittyviä riskejä. Mahdollistamme omalla toiminnallamme sen, että saamme kaikenlaisia ohjelmia koneillemme, jotka tukevat virusten ja muiden haittojen maaperää. Ihmettelemme miksi kone alkaa hidastua ja jumittaa. Kuitenkin näemme edelleen asian, että palveluntuottaja ei saa toimitettua tätä minun yksinkertaista tiedostoa eteenpäin. Enhän voi myötää, että olen laiminlyönyt tietoturvallisuuden.

 

Koodari katsoo koneen ja toteaa että olen saanut viruksen koneeseen. Esitän asiassa hämmentynyttä, enhän edelleenkään voi myöntää, että en ole hoitanut tietoturvallisuutta kunnolla. Voin vain nähdä koodarin pyörittävän silmiään, jotka kuitenkaan eivät näy peililasien takaa. Tietysti jokaisella koodarilla on peililasit tallaisia tilanteita varten, koska koodari ei voi näyttää turhautumistaan varsinkaan silmillään. Kun saan korjatun koneen takaisin, niin jatkan omaa toimintaani kuin ennenkin. Tietoturvallisuuden huomioiminen kuuluu muille, ei minulle. Kohta uudelleen ihmettelen miksi tiedosto ei lähde koneelle eteenpäin tai sitten se on lähtenyt jonnekin aivan muualle kuin tarkoitin.

 

Niin, tarkkaavainen varmaan huomasi, että kirjoitin koodarista, vaikka olisi voinut käyttää nörtti sanaa. Hey, olen jo tottunut, että meidän talossa koodarit huoltavat myös ATKta niin saatan käyttää koodaria liian yleisesti terminä nörtille. Minä myös saan käyttää näitä termejä, koska en ole koodari ja osaan ihan itse tuhota koneeni tietoturvallisuuden. Onneksi selustaani turvaa, niin rauhallinen ja ylpeä koodari.

Blogisarjan seuraavassa osassa avaan ajatuksiani koodarin kanssa kommunikoimisesta.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Pönkötystä ja brändäystä

Mietiskelin taannoin, miten paljon muodostamme mielikuvia ihmisistä vain sen pohjalta mitä heistä on kerrottu. Kuinka joskus ensimmäinen tapaaminen voi vaikuttaa, kuinka jatkossa arvoitamme toisen ihmisen. Osalle on tärkeää rakentaa omaa brändiä aktiivisella toimimisella ja vaikuttaa ihmisten mielikuvissa aktiivisilta, positiivisilta tai luotettavilta.

Lukaseppa

Tarjoatko kaikille kaikkea

Voimme olla yrityksenä sekatavarakauppa, jossa saa kaikkea mahdollista. Ei siis ole salaisuus, että menestymiseen tarvitaan tieto omasta palvelusta, osaamisesta ja kokonaisuuden markkinoinnista.

Lukaseppa

Digi tehostaa, ei korvaa!

Kannattaa olla tietoinen kenelle kohdentaa myyntiä tai markkinointia. Kaikkea ei tarvitse tehdä käsityönä, voidaan myös automatisoida markkinointimateriaalin jakamista.

Lukaseppa