Kalenteri kesäkuntoon: Tehokkuutta ja onnellisuutta pienillä valinnoilla

08.06.2023 09:18:44
You gotta pump up those numbers! Those are rookie numbers!

Kesällä kalenteriin ilmestyy enemmän joustoa eli nyt sinulla on mahdollisuus tehdä muutoksia aikatauluihisi ja luoda tasapainoisempi suunnitelma arkeesi! Pienistä puroista syntyy iso virta, joten näillä pienillä muutoksilla yritän härkkiä sinua kohti kalenteria jota ei vatuta aina maanantaina katsoa. Saat aikaa itsellesi, vähemmän stressiä ja enemmän onnellisuutta. Löydä kesäkuntoinen kalenterisi ja nauti tasapainoisemmasta elämästä! (TOIM. HUOM. Blogin kirjoittajakaan ei näitä oikein diilaa vielä, mutta yrittää pala kerrallaan tehdä sitä isoa virtaa)

PRIORISOI JA KALENTEROI: Luota suunnitelmaan

Aloita miettimällä, mitä tehtäviä sinun täytyy suorittaa ja aseta niille selkeät aikataulut kalenteriin. Itse tykkään tehdä suunnitelman tekemisistäni perjantaisin seuraavalle viikolle. Varatessasi aikaslotteja tehtäville muista kalenteroida myös ne tauot.

Älä unohda, että voit myös delegoida tehtäviä, jos se on mahdollista. Kaikkea ei ole pakko tehdä itse!

DELEGOI: Lisää tehokkuutta ja mielenrauhaa

Mieti kriittisesti, mitkä tehtävät voit ulkoistaa. Voit luottaa alaisiin tai ulkopuolisiin yrityksiin, jotka voivat auttaa sinua suoriutumaan tiettyjen tehtävien hoitamisesta. Tämä voi olla markkinointia, myyntiä, IT-palveluita [wink wink ;) ;) ;)] tai mitä tahansa muuta mitä et välttämättä itse tykkää taikka halua tehdä. Tämä ei ainoastaan säästä sinun arvokasta aikaa, vaan myös vähentää stressiäsi. Ammattilaisten apu antaa sinulle mielenrauhaa ja vapauttaa sinut keskittymään muihin tärkeisiin tehtäviin.

AUTOMATISOI: Laita teknologia työskentelemään puolestasi

Hyödynnä teknologian tarjoamia mahdollisuuksia ja automatisoi osa työstäsi. Voit automatisoida esimerkiksi palautteiden keräämisen koulutusten jälkeen tai luoda nettisivuillesi kalenterin palaveriaikojen varaamista varten ja näihin löytyy paljon ihan ilmaisia työkaluja. Myös projektinhallintatyökalut ovat automaatiota, sillä ne visualisoivat asioiden etenemistä ja voivat myös helpottaa työnkulkua ja lisätä tehokkuutta merkittävästi.

Toki jos teillä on joku täsmätarve niin me osataan niitä koodata just teidän tarpeisiin!

KOKOUKSET: Tämä kokous olisi voinut olla sähköposti...

Kokoukset voivat viedä paljon aikaa, varsinkin suuremmissa organisaatioissa. Mieti tarkkaan, kenen on tarpeen osallistua kokouksiin. Ei aina tarvita koko tiimin läsnäoloa. Tehokas palaveri jossa päätökset on kirjattu muistioon lähes aina tehokkaampi henkilöstöresurssien käytön kannalta. Näin muut voivat lukea tiivistetyn version päätöksistä eikä kaikkien tarvitse olla paikalla. TLDR on ystäväsi.

KESKITTYMINEN JA AJANHALLINTA: Flow-tilasta tehokkuutta

Pyri saavuttamaan flow-tila, erityisesti luovassa työssä, kuten koodaamisessa tai toimistotyössä. Varaa aikaa, jolloin sinua ei saa keskeyttää, ja aseta selkeät tavoitteet kyseiselle ajalle. Pilko suuret tehtävät pienempiin osiin, jotta ne tuntuvat hallittavammilta. Tsekkaa myös aiempi blogini, jossa jaoin vinkkejä keskittymiseen luovalla alalla.


Punaisena lankana tässä kaikessa on stressinhallinta. Ihminen pystyy kyllä stressaamaan ihan mistä tahansa oli siihen syytä tai ei. Mutta jos saa vähennettyä omia epävarmuustekijöitä vähenee myös stressi. Tuntemattomastahan se ahdistus puskee päälle. Jos tehtävät asiat on nähtävissä kalenterissa ja voit luottaa muihin, että asiat tulee tehdyksi vähenee epävarmuustekijät, sitten vähenee stressi ja sitten lisääntyy onnellisuus ja sitten on kaikki helppoa ja ihanaa. Onko kova palvelulupaus? Onhan se, mutta on se myös totta.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Hackathonit on pilalla

En halua sanoa, että hackathonit ovat huono asia vaikka niistä onkin trendi jättänyt muutama vuosi sitten mutta haluan avautua silti.

Lukaseppa

Kaikki tieto on jo olemassa

Jos et ole tiede ihmisiä, niin todennäköisesti kaikki mistä sisältöä tulee tuotettua on jo sisällöllisesti olemassa jonkun muun tekemänä. Se ei silti tarkoita, että sinun pitäisi jättää tällöin sisältösi julkaisematta!

Lukaseppa

Tekoäly voi sekoittaa hakukoneet

Kielimallit osaa nykyään käydä toisien nettisivuilla ja tarvittaessa kopioida artikkeleita. Näitä jos aletaan julkaista monien eri toimijoiden sivuilla ei hakukoneet enää tiedä mihin ohjata käyttäjiä.

Lukaseppa