Hackathonit on pilalla

30.11.2023 08:07:07

En halua sanoa, että hackathonit ovat huono asia vaikka niistä onkin trendi jättänyt muutama vuosi sitten mutta haluan avautua silti.

Kävin ekoilla hackathoneilla Hack Junctionissa 2016 Helsingissä Slushin yhteydessä.

Iso tapahtuma, paljon yhteistyötahoja, hienoja tehtävänantoja ja ruokaa+juomaa tekijöille. Oli oikein lani meininki.
Me koodattiin hienoa ratkaisua viikonloppu ihan hiessä ja saatiin hieno prototyyppi valmiiksi. Ei se ollut kaunis mutta se toimi.

Sitten sen palkinnon voitti visiointi vaatekaupalle, että "jos olisi iso ruutu, jossa voisi katsoa itseään ja AR lisää "sovitusvaatteita" katsojan päälle". Kuulosti tosi hienolta ja kiinosti nähdä prototyyppi! Miten tommonen tehtiin viikonlopussa? Vuosi oli kuitenkin 2016 niin tekoälykään ei ollut käytössä nykyiseen tapaan.

Heillä oli vain powerpoint esitys ja paintilla piirrettyjä kuvia. Ei mitään tehtynä käytännössä.

Tämä trendi on ollut todella jatkuva myös muissa hackathoneissa joissa olen käynyt ja minua harmittaa juuri tämä.
Minun silmissä hackathonin pointti ja hienous oli rajatussa ajassa tehdä jotain edes suunnilleen toimivaa. Koko jujun pointti oli saada jotain esittelyhetken kasassa pysyvää joka oli oikeasti toteutettu tapahtuman aikana.

Siellä voisi oppia keskittymään olennaiseen. Mitä pitää tehdä, että tämä on tarpeeksi hyvä. Mitä pitää tehdä, että tämä voi esittää sitä pointtia mutta vaikuttaa toimivalta. Nyt tämä "myyntidecki" formaatti kannustaa vaan lisää käsien heilutteluun ja osaamista vaaditaan kokoajan vaan vähemmän.

Miusta olis niin kiva, että tässä maailmassa olisi osaamisellakin vielä jotain painoarvoa.

Ymmärrän, että tämmöinen tyyli voi madaltaa kynnystä ihmisille osallistua. Miun silmissä koko formaatilta vaan menee tuossa pointti.

Global Game Jam tekee tämän mielestäni oikealla tavalla. Rajattu aika ja pitää saada jotain toimivaa. Ei riitä että siulla on powerpointti pelistä. Ja tiimeihin voi liittyä ilman aiempaa osaamista vaikka suunnittelemaan, piirtelemään tai tsemppaamaan. Kaikki pääsee mukaan. Mutta jotain pitää myös SAADA AIKAISEKSI.

En ole julkistamassa ainakaan vielä mitään omaakaan hackathonia eikä tämä ole välttämättä asia joka kaipaisi myöskään "ratkaisua". Minua vaan harmittaa, ettei enää sitä taitoa pääse enää kehittämään mitä hackathonit miun mielestä palvelisivat.

00:00 Mikä ärsyttää Hackathoneissa
00:12 Ensimmäinen Hackathon
01:59 Hackathonien pointti
02:53 Osaamisella ei ole enää väliä
04:06 Global Game Jam
04:36 Koodersin Hackathon
05:51 Loppusanat

Muita blogeja tältä tyypiltä

Mitä valaistuminen on

KoodiBuddha valaisee tänään mitä se valaistuminen on. Ainakin noin niiku insinöörin näkökulmasta. Kuinka valaistumisen oppeja voidaan hyödyttää vaikkapa ahdistuksen hoidossa ja arjen sujuvoittamisessa?

Lukaseppa

Mitä teet työsi vastapainoksi?

Kuinkas olet jaksanut? Oletko kysynyt tätä itseltäsi viime aikoina vai oletko vaan paahtanut menemään?

Lukaseppa

Kuinka päästä alkuun koodaamisessa

Nämä eivät ole absoluuttiset oikeat askeleet koodauksen aloitteluun, mutta näitä on todettu meillä toimivaksi.

Lukaseppa