Kaikki irti nettisivuista: Miksi sinulla on nettisivut?

25.06.2020 08:57:23
Tältä näyttää nettisivuasioita pohtiva Ilpo

Oletko harkinnut muutoksia omille verkkosivuillesi? Tuntuuko siltä, että verkkosivut ovat kunnossa? Jos vastasit kumpaan kysymykseen tahansa kyllä, niin kannattaa lukea tämä blogi. Kannattaa lukea blogi muutenkin, koska pääsen hieman minun ajatusmaailmaani. Kerron kaksi vinkkiä, joihin sinun on helppo samaistua ja voit tutkiskella sivustoasi uudelleen.

Miksi sinulla on verkkosivut?

Mieti mitä haluat kertoa omilla verkkosivullasi ja kenelle. Monet tunnistavat kuluttavansa jonkin ajan elämästään netin maailmassa ja verkkosivuja vilisee näytöllä monenlaisia. Painotan että on olemassa monenlaisia sivustoja, joista varmasti osa miellyttää silmää todella paljon ja joidenkin kohdalla voi olla vaikea sisäistää niiden tarkoitusperää. Hahmotamme eri tavalla näkemäämme, mutta sivustolta tulisi nopeasti vilkaisemalla havaita mitä yritys tekee tai myy. Suurin osa selaa nopeasti sivustot, nopeasti saatu tieto voi antaa vaikutelman selkeästä palvelunkuvauksesta. Joten ei aluksi kannata kertoa yrityksen historiaa ja arvoja, vain siksi että ne ovat tärkeä näkyä. Edelleen tärkeä kertoa mitä yritys tekee. Muista siis tämä!

Miten päivität sivustoasi?

Kannattaa miettiä mitä voi päivittää aktiivisesti ja mitkä osiot ovat passiivisen päivityksen alla. Jos olet huono päivittämään sivuston tekstejä, niin paneudu silloin sisältöön enemmän. Kannattaa miettiä tarkkaan sillä jos kirjoittaa selkeästi ja yksinkertaisesti asian mitä teette voi viestin perille meno olla varmempaa. Aktiivisesti päivitettävät kohdat vaativat aktiivisuutta, sitä silloin kannattaa myös harrastaa. "Ajankohtaista"-osion 2017 vuoden joulutervehdys ei herätä kuvaa aktiivisesta yrityksestä. Tunnista siis itsesi oletko aktiivinen vai passiivinen päivittäjä. Kannattaa muutenkin katsoa sivustoaan vähintään kuukausittain, ettei sivustolla ole vanhaa tietoa.

 

Kokemuksemme mukaan hyvin suunnitelluilla sivustoille löytyy helposti ratkaisut, jotka sopivat juuri sinun tarpeeseesi. Jos et jaksa päivittää sivustojasi, niin kerro se uusia tehdessäsi – panosta siis informatiivisiin sivustoihin ja selkeään ilmaisuus. Silloin ei aina tarvitse löytyä kaikista asioista kaikkea tietoa, vaan enemmän kiinnostuksen herättäjiä. Ole siis kiinnostava tässä verkkosivu viidakossa, jos sinulla on tarve verkkosivuille.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Oletko hyvä suosittelija?

Suosittelu on yksi markkinoinnin ja myynnin keinoja, joilla saadaan liitettyä helposti myös asiakaskokemus. Tämä toimii siis erittäin tehokkaana hyvässä, että huonossa asiassa. Mistä siis tiedät, että oletko hyvä suosittelemaan jotakin palvelua?

Lukaseppa

Millainen supersankari olet?

Olemme jokainen kohdanneet sankareita, jotka ovat tehneet urotekoja – joskus jopa näyttävästi. Myös monesti teemme arjessa joka päivä sankaritekoja, joista ei tulekaan näkyväksi ympärillä oleville ihmisille.

Lukaseppa

Minä ja koodari - Ajatus koodarin sielunmaisemasta

On ollut mielenkiintoista seurata koodaajien toimintaa ja yrittää ymmärtää heidän sielunmaailmaa. En ole koodannut virallisesti mitään. Nyt yritän avata näkemykseni ohjelmoijan eli koodarin sielunelämästä.

Lukaseppa