Kaikki irti nettisivuista: Miksi sinulla on nettisivut?

25.06.2020 08:57:23
Tältä näyttää nettisivuasioita pohtiva Ilpo

Oletko harkinnut muutoksia omille verkkosivuillesi? Tuntuuko siltä, että verkkosivut ovat kunnossa? Jos vastasit kumpaan kysymykseen tahansa kyllä, niin kannattaa lukea tämä blogi. Kannattaa lukea blogi muutenkin, koska pääsen hieman minun ajatusmaailmaani. Kerron kaksi vinkkiä, joihin sinun on helppo samaistua ja voit tutkiskella sivustoasi uudelleen.

Miksi sinulla on verkkosivut?

Mieti mitä haluat kertoa omilla verkkosivullasi ja kenelle. Monet tunnistavat kuluttavansa jonkin ajan elämästään netin maailmassa ja verkkosivuja vilisee näytöllä monenlaisia. Painotan että on olemassa monenlaisia sivustoja, joista varmasti osa miellyttää silmää todella paljon ja joidenkin kohdalla voi olla vaikea sisäistää niiden tarkoitusperää. Hahmotamme eri tavalla näkemäämme, mutta sivustolta tulisi nopeasti vilkaisemalla havaita mitä yritys tekee tai myy. Suurin osa selaa nopeasti sivustot, nopeasti saatu tieto voi antaa vaikutelman selkeästä palvelunkuvauksesta. Joten ei aluksi kannata kertoa yrityksen historiaa ja arvoja, vain siksi että ne ovat tärkeä näkyä. Edelleen tärkeä kertoa mitä yritys tekee. Muista siis tämä!

Miten päivität sivustoasi?

Kannattaa miettiä mitä voi päivittää aktiivisesti ja mitkä osiot ovat passiivisen päivityksen alla. Jos olet huono päivittämään sivuston tekstejä, niin paneudu silloin sisältöön enemmän. Kannattaa miettiä tarkkaan sillä jos kirjoittaa selkeästi ja yksinkertaisesti asian mitä teette voi viestin perille meno olla varmempaa. Aktiivisesti päivitettävät kohdat vaativat aktiivisuutta, sitä silloin kannattaa myös harrastaa. "Ajankohtaista"-osion 2017 vuoden joulutervehdys ei herätä kuvaa aktiivisesta yrityksestä. Tunnista siis itsesi oletko aktiivinen vai passiivinen päivittäjä. Kannattaa muutenkin katsoa sivustoaan vähintään kuukausittain, ettei sivustolla ole vanhaa tietoa.

 

Kokemuksemme mukaan hyvin suunnitelluilla sivustoille löytyy helposti ratkaisut, jotka sopivat juuri sinun tarpeeseesi. Jos et jaksa päivittää sivustojasi, niin kerro se uusia tehdessäsi – panosta siis informatiivisiin sivustoihin ja selkeään ilmaisuus. Silloin ei aina tarvitse löytyä kaikista asioista kaikkea tietoa, vaan enemmän kiinnostuksen herättäjiä. Ole siis kiinnostava tässä verkkosivu viidakossa, jos sinulla on tarve verkkosivuille.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Minä ja koodari - koodi hukassa!

Avoimuus uusille asioille on hyvä ja se antaa myös virikkeitä työstää uusia projekteja. Entäpäs jos se tyhjä pää iskee eikä asiat etene yhtään eteenpäin?

Lukaseppa

Minä ja koodari – kello käy tik tak tik tak

Juhannusta kohti on muistisääntö, kun siirretään viisareita kellosta. Silti kello käy kuin mitään ei olisi tapahtunut ja aika kuluu.

Lukaseppa

Minä ja koodari - "Tietoa ja turvaa" kehoittaa koodari

Matkani jatkuu koodarin maailman ymmärtämiseen. Mitä koodari on mieltä tietoturvasta?

Lukaseppa