Mitä muut ajattelevat?

16.06.2022 09:08:46
Kelpaakohan se miun kahvi kellekkään

Oletko tullut ajatelleeksi, miten paljon sinuun vaikuttaa mitä muut ajattelevat? Varmasti meille jokaiselle on tullut tilanteita, joissa ajatukset alkavat harhailla muiden ihmisten ajatuksien tulkintaan. Eihän se tarkoita aina, että olisi kuormittavaa ajatella muita. On myös mahdollista ettemme uskalla tehdä koko asiaa (ajatustemme takia). Se on varmaa, että jokainen miettii toisten ajatuksien kulkua tai ainakin mitä ajattelevat juuri minusta. Näitä hetkiä meille tulee välillä, kun olemme jollakin tasolla tekemisissä ihmisten kanssa.

Meillä jokaisella on omat epävarmuutemme – jokainen näyttää ne tavallaan. Varsinkin jos olemme kokeneet aikaisemmin epämiellyttäviä tai haasteellisia tilanteita, epävarmuus näkyy helposti tekemisessä. Löydämme nopeasti erilaisia tapahtumia tai tilanteita, joissa olemme kokeneet epävarmuutta. Nyt jos meiltä kysyttäisiin, lähtisitkö tekemään uudelleen esim. jotakin työtehtävää (jossa kokenut epävarmuutta), mahdollisesti epäröisit ja miettisit mitä muut ajattelevat. Näin on ainakin käynyt minulle. Taustalla voi olla häpeä, että jos epäonnistun uudelleen – mitä minusta jää jäljelle ja mitä muut ajattelevat. Näin saan varmasti kasattua asiasta mielessäni vielä suuremman kuin sen olisi tarpeellista olla. Mutta muista; Häpeän vastamyrkky on myötätunto!

Se tiedetään, että suurin osa ajatuksistamme ovat menneisyyteemme sidottuja. Jos emme ole saaneet purkaa mitenkään näitä asioita, ne tulevat vain uudelleen ja uudelleen mieleen. Purkamisella tarkoitan työohjauksellisia, psykoterapian tai muun keskusteluavun kautta saatavien apuja. Helppoa on sanoa, ettei minulla ole mitään hätää, mutta ajatukset jatkavat omaa matkaansa rakentamalla erilaisia teorioita. Avun ottaminen voi olla vaikeaa, mutta ajattele tässä tilanteessa itseäsi ja helpottunutta oloasi apua saatuasi. Olon helpottuessa muidenkaan ajattelu ei välttämättä vaikuta enää niin tärkeältä. Kuulostaako helpolta? Yksinkertaisuudessaan se voi olla näin, oman ajattelun muuttamiseen voi tarvita ulkopuolista tahoa auttamaan jäsentelyssä. Uskalla siis ottaa apua vastaa, sitä on varmasti tarjolla – yllättävän lähelläkin.

Niin, mitäs ne muut ajattelevat? Ketkä muut? Ei varmasti kaikki maailman ihmiset ajattele juuri sinua. Joten ota hetki ja hengitä. Jos nyt mietit mitä kaikkea juuri nyt mietit – mitä siis ajatuksissasi pyörii? Itselläni ei tullut pienintäkään ajatusta muista, enemmänkin mitä seuraavaksi kirjoittaisin. En edes ajatellut mitä lukijat ajattelevat tästä blogista. Tämä onnistuu vain siksi että olen saanut kirjoittaa näitä blogeja ja tämä laaja lukijakuntani on ollut armollinen minua kohtaan. Jokainen voi miettiä mitä se tarkoittaa, mutta annetaan ihmisten ajatella ja kysytään jos tuntuu että jokin asia häiritsee. Positiivisuutta päivää saadaan vain, jos me haluamme ajatella ja tehdä positiivisesti. Kaikkien ei tarvitse tykätä positiivisuudesta, mutta yksi yhteinen tekijä meillä on: Emme osaa lukea muiden ihmisten ajatuksia ja silti meillä riittää ajatuksia. Keskittykäämme oman hyvinvointiimme ja sitä kautta myös muiden ajattelut eivät enää vaivaa niin paljoa. Ajatella!

Muita blogeja tältä tyypiltä

MyDay 2019: Ilpo

Luovuuden puutarhurimme puuhtaa toimistolla hyvin monenlaista, jotta koodarit ja terapeutit voisivat tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti!

Lukaseppa

Minä ja koodari – Turvaväli kuntoon tietoliikenteessä

Ohjelmistoja ja järjestelmiä tarvitaan jatkuvasti arkipäivässä, juhlapyhinä ja jopa nukkuessa. Kehitys on huikeaa!

Lukaseppa

Kokouksesta palaveriin – päättämisen vaikeus

Suomalainen kokous-/palaverikulttuuri on varmasti ollut murroksessa viimeisten vuosien aikana. Eikä se muuta tilannetta, että paljon kokouksia tai palavereita pidetään etänä, myös läsnä kokouksilla on oma paikkansa.

Lukaseppa