Opi koodaamaan: Hello world!

18.01.2018 09:49:30
Häkkermän

Aloitin ohjelmistotuotannon koulussa syksyllä 2016 ilman aiempaa koodauskokemusta. Vajaata vuotta myöhemmin työskentelen alan yrityksessä. Miten tähän on sitten päädytty? Tässä muutama vinkki, mitkä ovat auttaneet minua koodauksen alkutaipaleella.

 

Doge such meme

Synny koodaajaksi

Miikka kertoi omasta koulukokemuksestaan, että insinöörilinjalla ensimmäisenä vuotena karsittiin jyvät akanoista opettamalla melkeinpä ainoastaan matematiikkaa ja fysiikkaa. Huomattavan moni jättää juurikin amk:ssa tietojenkäsittelylinjan kesken, tajuttuaan, ettei tämä olekaan se oma juttu. 


Koodajalla olisi hyvä olla hyvä looginen päättelykyky ja vaikka ei suoranaisesti matematiikkaa työssä tarvitsekaan, on siitäkin apua. Koodarilta täytyy lyötyä luontainen kiinnostus näihin hommiin, tai muuten oppiminen ja itsensä kehittäminen voi olla haastavaa. Sanotaan, että vain yksi seitsemästä ihmisestä on synnynnäinen koodari.
 

Stack Overflow

KVG - Kato vattu googlesta

Sanontana on, että koodari osaa vain googlettaa perusjamppaa paremmin. Googlettaminen on taitolaji ja se kannattaa opettella. Älä googleta suuria kokonaisuuksia vaan osia ongelmasta. Todennäköisesti et ole ainut asiaa pohtinut ja vastaus kysymykseesi löytyy Stack Overflowsta. Myös w3schools on hyvä paikka opiskella web puolen perusteita.
 

n00bie

Ymmärrä ongelmat ja ratkaise ne!

Varsinkin koodaamisen alussa tarvitset todennäköisesti apua vähän kaikessa. Kun opit itse näkemään missä mennään metsään ja ratkaisemaan ongelman, olet jo pitkällä! Miikalta olen kuullut hyvän sanonnan ”Ongelma ei ole päästä tien yli, vaan tien toiselle puolelle”, mikä pätee niin koodaamiseen kuin elämään yli päätänsä.
 

Hide and seek boiii

Ongelma on sinussa

Yleisin syy miksi jonkin asia ei toimi, on yksikertaisesti vain kirjoitusvirhe, vieläpä hyvin pieni sellainen. Tarkista isot ja pienet kirjaimet, pilkkujen, pisteiden ja puolipisteiden paikat. Tarkista myös, että muuttujat saavat oikeat arvot, esimerkiksi console.log on ystäväsi javascriptin kanssa.

 

Voit huomata oppineesi jotain, kun katsot vanhoja projekteja ja mietit koodia katsoessasi mitä ihmettä päässäsi oikein liikkui, vai liikkuiko ylipäätään yhtään mitään

 

Meemit lainattu internetseistä, eivät ole siis meidän henkistä omaisuutta:

https://cdn-images-1.medium.com/max/1600/1*7aSpRVT6GYvjBppsBmbIyA.png

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/001/257/329/781.jpg

https://avatars0.githubusercontent.com/u/17444754?s=460&v=4

https://img.devrant.com/devrant/rant/r_353504_XEP7Z.jpg

Opi lisää meemeistä täältä!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Opinnollistaminen - perse edellä puuhun

Opinnollistaminen on mahtava vaihtoehto jos haluat käydä AMK opintosi Koodersilla!

Lukaseppa

Ystäväkirja: Mitä koodarin kupissa?

Meidän väki pääsi täyttämään Slämäriä eli ystäväkirjaa. Mitä löytyy koodarin kupista ja mitä pitää aina löytyä työpisteeltä?

Lukaseppa

MyDay 2019: Oona

Myös Oona kuvasi myday-videonsa samana tiistaina mitä Miikka.

Lukaseppa