R&D:ssä tutkitaan aikaisempia tapoja tehdä asioita, tehdään niiden pohjalta parannuksia esim. tuotteeseen tai toimintatapaan. Testataan parannuksia käytännössä, rakentamalla esim prototyyppi ja mitataan toteutuiko haluttu lopputulos paremmin käyttäen uutta tapaa vai ei.
Tulevaisuuden takia. Jotta asiat toimisivat paremmin ja tehokkaammin. Käyttäjien tarpeet muuttuvat, kilpailijat kehittävät myös toimintaansa.
Tutkimuskierre:
Nykyinen toteutus ja teoriat -> Tutki, hypotetisoi ja selkeytä -> Suunnittele, kehitä ja testaa
-> Tutki lopputuloksen tehokkuutta ja paranna sitä -> Tehokkuuden skalautuvuus ylöspäin -> alku
Tutkimus ja Kehitys eroavat usein organisaation muusta toiminnasta siksi ettei sen tarkoitus ole tuottaa nopeaa tuottoa. Sen RoI (Return on Investement / Tuottoaste) on yleensä todella epävarma ja usein jopa mahdotonta ennustaa.
Organisaatiolle kuten yrityksille ja valtioille sekä ihmiskunnalle.
Organisaatiot kuten yritykset ja valtiot, yleensä oma yksikkönsä joka koostuu insinööreistä ja tiedemiehistä jotka toimivat tutkijoina ja kehittäjinä.
Tänään psykoterapeutti ja koodari keskustelevat omista kokemuksistaan ADHDn kanssa työelämässä toimimisesta. Pohditaan myös mistä päivittäisen elämän merkeistä voi tunnistaa voisitko sinäkin hyötyä keskittymishäiriöön liittyvistä apukeinoista.
Usein ajatellaan, että pitkän työrupeaman palkkio on ylennys. Asiantuntijatyössä ylennys voi kuitenkin muuttaa merkittävästi työpäivän sisältöä joka ei aina ole toivottua.
Tekoälystä povataan kaikkien työpaikan viejää ja etenkin koodarit on monien artikkelien mukaan pulassa. Konna-koodarit on sitä mieltä, että tällainen tekoäly on enemmän työkalu kuin tekijän korvike.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä