Ystäväkirja: Mitä koodarin kupissa?

16.05.2019 08:20:00
Mitä näiden kupista löytyy?

Me itse tykätään tosi paljon erilaisista "kulissien takana" blogeista ja ollaankin jo tämän takia esitelty meidän työpisteitä ja seurattu koodareidemme päivää. Tänään tulikin Throwback Thursdayn kunniaksi mieliimme meidän peruskouluaikaan kiertäneet Slämärit eli ystävävihkot. Tässäpä siis vastauksia meidän poppooltamme päivän polttaviin kysymyksiin!

 

Mikä soi koodatessa?

Oona

Yleensä Spotify, yleensä kokoajan. Olen muuttunut hieman laiskaksi musiikin etsimisessä, ja yleensä jos en omia eri aiheittain jaettuja listojani kuuntele, niin laitan soimaan jotain Spotifyn valmiita listoja.

Tällä hetkellä kuuntelen myös hiljattain löytämääni suomalaista Jäljillä-podcastia, joka kertoo erilaisista true crime-tapauksista.

Tykkään myös "sateenrapina-ukkosenmyrinä"-nauhotteista.

Joskus tosin huomaan istuvani pitkiäkin aikoja vain kuulokkeet päässä ilman mitään musiikkia, kun en ole muistanut laittaa mitään soimaan. :-)

Miikka

Taustalla usein raikaa Post Malone tai jokin "Programming" tai "Huomaamatonta taustamusiikkia"  soittolista Spotifysta. Myös videopelien soundtrackit ovat joskus erittäin tehokkaita eeppisen koodin kannustimia.

Ilpo

Children of Bodom

Vili

Pääasiassa metallimusiikkia tulee kuunneltua koodatessa ja jos jokin yksi bändi täytyy nimetä niin Lord of the Lost on tän hetken feivöritti.

 

 

Mitä mehua kupissa?

Oona

Janojuomana vettä tai vissyä. Yleensä ensimmäisenä aamusta kuitenkin Red Devil-energiajuoma, jolla yritän käynnistää pään tähän päivään.

Miikka

Aamulla kuppi kahvia, päivän mittaa Sodastreamattua vettä appelsiini Fun Lightillä. Lounaan päälle maistuu energiajuoma.

Ilpo

Vichy

Vili

Paras juoma ehdottomasti vesi, sitä kuluu eniten päivän aikana, mutta myös yleensä kupillinen tai kaksi kahvia plus yksi energiajuoma.

 

 

Parhaat kuulokkeet?

Oona

Tykkään kevyistä suljetuista kuulokkeista, joissa kuitenkin jollain tapaa kiertää happi. (Aiemmilla täysin muovikuppisilla, puristavilla kuulokkeilla kärsin jatkuvasti kovasta korvasärystä.) 

Töissä tällä hetkellä AKG K530-kuulokkeet, kotona Corsairin RGB 7.1 gaming headset.

Miikka

Miun korvat ei ole alkuunkaan yhteensopivat nappikuulokkeiden kanssa jonka kautta olen siirtynyt täysin luureihin. Omat lempparit on kotona käytössä olevat Bose QuietComfort 35 vastamelukuulokkeet, mutta välillä meinaa korvat huutaa hunajaa kun eivät saa happea suljetuista luureista.

Ilpo

Avoimet kuulokkeet

Vili

Kotona tällä hetkellä käytössä Steel Series Arctis Pro langattomat kuulottimet, jotka ovat kyllä parhaista parhaat omasta mielestä, mutta en ole kuulokkeiden suhteen nirso kunhan eivät ole nappikuulokkeet.

 

 

Minkälainen on paras näppis?

Oona

"Mini"näppis (numpaditon) rannetuella! Säästää tilaa ja ranteita. Tällä hetkellä töissä Roccatin Ryos TKL Pro ja kotona mekaaninen Corsair Gaming K65 RGB Compact Gaming Keyboard.

Miikka

Ruskeilla kytkimillä varustettu mekaaninen ja "Compact" tyyppinen numpaditon näppis on itsellä suosiossa. Toimistolla käytössä Ducky 3 ja kotitoimistolla CoolerMasterin hyvin vastaava.

Ilpo

Toimiva

Vili

Paras näppis on sellanen mikä toimii vain. Toki mieluiten käytän mekaanista näppistä.

 

 

Mitä on tietokoneen taustakuvana?

Oona

- Purppura meren horisontti kotona
- WORK - taustakuva työkoneella

WorkWork. Pieni on kaunista.

Miikka

Omia lemppareita tietokoneen taustakuvaksi on demotivational lauseilla varustetut maisemakuvat, eli kaunis maisema yhdistettynä erittäin epäinspiroivaan mietelauseeseen.

Ilpo

Maisemakuva

Vili

Töissä taustakuvana on perus Koodersin logo-taustakuva, kotona taas taitaa olla vain Windowsin perus taustakuva.

 

 

Mitä on pakko olla aina työpisteellä?

Oona

  1. Kännykän laturi näytön alla, kännykkä latautuu edellisen päivän rasituksista ja jos joku minulle vahingossa soittaa, näen aina äänettömällä olevan kännykän vilkkuvan näytön ääreisnäöllä.
  2. Käsirasva, koska pesen todella paljon käsiäni ja ne kuivuvat. :(
  3. Muistikortinlukija
  4. Kynä ja paperia muistiinpanoille, ideoinnille ja piirtämiselle

Miikka

Työpisteellä on pakko olla jotain jolla fidgettailla. Ajatustyötä tehdessä on pakko pitää kädet kiireisinä. Myös 3 näytön käyttäminen on noussut tehokkaan työskentelyn edellytykseksi. Lisäksi kynä ja vihko ovat aikalailla must-have, jotta joitakin ajatuksia voi jäsentää ihan paperille.

Ilpo

Kyniä ja paperia

Vili

Vesipullo. Pakko. En pärjää ilman.

 

 

Lemppari asusteet työskennellessä?

Oona

Kaksi sanaa: comfy af. Yleensä siis lökärit tai muut tosi mukavat pöksyt. Yleensä myös villapaita ja -sukat. Kotona comfy menee äärimmäisyyksiin, kun aktivoin goblin moden eli siis kuljen harmassa, XXXL-kokoisessa miesten hupparissa.

Miikka

Mukavuus, Mukavuus, Mukavuus. T-paita ja college- tai haaremihousut yleisimpinä asusteina.

Ilpo

T-paita ja collarihousut

Vili

Hupparissa ja collareissa tulee oltua töissä lähes aina, mukavuus ennen kaikkea.

Oonan GoblinMode aktivoituna

Oonan GoblinMode aktivoituna

 

 

Mistä lähti nykyisen työnkuvan kipinä?

Oona

Olen aina ollut luova ihminen ja nykyisessä työssä pääsen hyödyntämään luovuuttani. Mutta hei! Minähän kirjoitin tästä aiemmin blogissa.

Miikka

Kun ekan kerran tajusi, että selaimen kautta on mahdollista tehdä vaikka mitä. Tästä puhuinkin aiemmassa blogissani enemmän. Yleisesti alan löytämisestä olen myös blogannut.

Ilpo

Ajan saatossa kypsynyt idea

Vili

Olen aina pitänyt kaikenlaisista tietokone-jutuista joten siitä johtuen koodaaminen alkoi kiinnostaa.

 

 

Unelma tuoli

Oona

Unelmat täyttyivät, kun tuli hankittua Arozzin pelituoli.

Miikka

Täysikorkea selkänoja. Myös pehmeä istuinosa on tärkeää, mutta selkänoja on tärkeintä olla myös päälle.

Ilpo

Hyvä selkänoja ja käsinojat

Vili

Kotona käytössä oleva Arozzi Verona V2 on yksinkertaisesti paras tuoleista joita ite oon koittanu.

 

 

Paras hiirimatto

Oona

Sais mätters. Itse suosin töissä sekä kotona 60cm pitkää hiirimattoa, johon mahtuu printtaamaan waifut kunnon kokoisina ja jolla mahtuu vispaamaan vaikka osu!a.

Miikka

Iso koko on plussaa, mutta tärkeintä on, että hiirimatto on PAKSU kangasmatto! Työpisteellä koko pöydän peittävä hiirimatto ja tästä onkin enemmän tarinaa työpiste-esittelyssäni.

Ilpo

Rannetuellinen

Vili

Ei nyt mitään yksittäistä tosi hyvää mattoa tule mieleen, mutta pidän eniten niistä jotka ovat extra-leveitä, joiden päälle tulee myös näppis.

 

 

Käytetyimmät ohjelmat

Oona

Töissä: Chrome pääasiallisena selaimena, Atom-koodieditori, notepad++, XAMPP, Photoshop, Slack, Spotify, WhatsApp

Kotona: Photoshop, Discord, Freedome, Chrome

Puhelin: WhatsApp, Chrome, Instagram, 9gag, Discord, Photoshop, Linjalla, Radio Suomi, Freedome

Miikka

Atom kooditykitykseen ja kasa erilaisia selaimia. Silti kaikista tärkeimpänä missään työpisteellä en selviäisi ilman Notepad++. Kirjoitan tätä blogitekstiäkin tällä suorastaan ylivertaisella tekstinkäsittelyohjelmalla.

Ilpo

Miten ikinä pääsen helpoiten Googleen.

Vili

Töissä käytetyimpiä ohjelmia ovat mm. Chrome ja VS Code. Kotona taas aikalailla Chromea tulee käytettyä eniten. Puhelimessa ylivoimaisesti eniten käytän WhatsAppia ja Chromea.

 

 

Vakio eväs töihin

Oona

Red Devil, yleensä välipalaksi kanttarellituorejuusto ja riisipiirakat tai hapankorput, lounas yleensä ei ole mikään vakio.

Miikka

Itse teen ruokani Geneesin keittiössä ja yleensä mukaan lähtee lihaa, kananmunia, tummaa pastaa ja ruokakermaa. Muuten varsinaista välipalaa ei tule harrastettua. Ruoan päälle toki unelmissa energiajuoma.

Ilpo

Banaani

Vili

Aamuksi otan aina jonkin hedelmän ja iltapäiväksi pari leipää.

 

 

Jos ei aivot toimi mitä tekee et saa inspiraatiota

Oona

Kesällä sateessa kulkeminen. Koneella mukavan musiikin kuuntelu ja ehkä hassujen videoiden tai kuvien katselu. Facebook ryhmien tappeluita on myös hauska seurata, Naistenhuone ja lemmikkiryhmät eivät petä koskaan.

Miikka

Yleensä käyn joko podcast huoneessa meditoimassa tai kävelemässä yleisesti ympyrää. Myös pihalla käyminen on vaihtoehto hyvällä kelillä, mutta tärkeintä on saada päästä välimuisti tyhjennettyä.

Ilpo

Kävely ulos

Vili

Sanoisin et itellä ulkoilu tai intensiivinen seinän tuijotus ovat kumpikin hyviä vaihtoehtoja. 

Muita blogeja tältä tyypiltä

Täytyykö koodarilla olla omia vapaa-ajan projekteja?

Juttelin tästä hieman kotona ääneen ja sainkin ruokakunnan toiselta aikuiselta kommentiksi: “Mietin tätä just pari päivää, sen kaikessa absurdiudessaan. Entä jos meilläkin työhaastattelussa kysyttäisiin, millaisia betonivaluja teet kotona.” Jjjjjep, miksi koodarin pitäisi olla yhtään sen kummempi yli-ihminen?

Lukaseppa

Joogaa ja videopelejä Las Gartanolla

Mitä jos ei vatuttaisikaan mennä töihin viitenä päivänä viikossa?

Lukaseppa

Äityli_vapaalta palaavan koodarin tunnelmia - Oonan MyDay 2023

"Olen ollut poissa töistä kaksi vuotta ja this is jackass" - ote äitylikoodarin viimeisistä hetkistä vapaalla. Lähtikö mopo käsistä?

Lukaseppa
Oona on Joensuulainen susimusheri, joka huolehtii Koodersin tuotosten taiteellisesta ilmeestä.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä