#MitäVattua - Live streamaaminen

23.10.2018 08:59:12


Näihin kysymyksiin vastasimme myös blogin alaosassa videolla

Mitä on live streamaaminen?

Livestream on median välitystapa, jossa voi lähettää reaaliaikaista videokuvaa internetin välityksellä. Livestream lähetyksiä on monenlaisia, esimerkiksi Facebook live, YouTube live tai Twicth.tv.

Livestreamausta voi hyödyntää monella eri tavalla näkyvyyden saamiseksi esimerkiksi vaikkapa kassaliven tai nörttiliven tavoin. Nörttilivessä Koodersin päivää seurasi keskimäärin 35 katselijaa kerralla ja loppujen lopuksi stream keräsi yhteensä reilut 1400 katselukertaa. Yhteenlasketuista katseluminuuteista katseluaikaa kertyi yhteensä lähemmäs viikon verran!

Kenelle?

Kenelle vain, jota kiinnostaa livestreamaus markkinointi- ja mediavälineenä. Streamata voi yksityishenkilönä tai yrityksen nimen alla.

Miksi?

Monesti sinulle normaalit rutiinit työssä ovat muille uusia ja kiinnostavia asioita. Esimerkiksi ihmiset eivät oikein tiedä mitä me koodarit oikeasti teemme työksemme ja kyselevät paljon "mitä siis te oikein teette". Lähetyksessä voit esitellä alaasi, yritystäsi ja työtehtäviäsi. Kylkiäisenä voit saada uusia yhteydenottoja. 

Streamaus on oivallista näkyvyyttä ja mainosta. Voit streamata ilmaiseksi esimerkiksi YouTubessa, Facebookissa ja Twicthissä. Livestreamaus on vaivatonta, sillä sinun ei tarvitse editoida videota millään lailla. Lähetys voi helposti saavuttaa katselijoita maailman laajuisesti, rajattoman määrän.

Vinkkejä, mitä kaikkea voit esimerkiksi livestreamata:

  • Tapahtumat: onko yrityksessä esimerkiksi avointen ovien päivä? Livestreamaa päivä! Paikalle pääsevät myös ne kiinnostuneet, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikan päälle fyysisesti.
  • Tuotteet: sinulla on varmasti tuotteen valmistamisessa jokin tietty prosessi. Livestreamaa tuotteen tekemisen erilaisia vaiheita, ihmiset saavat lisää tietoa yrityksesi toimintatavoista ja avoimen kuvan toiminnastasi.
  • Vastaa kysymyksiin: kysytäänkö alastasi tai yrityksestäsi aina samoja kysymyksiä? Tee Kysymys-vastaus video (Q&A), jolla voit vastata yleisimpiin kysymyksiin sekä chatissa lähetyksen aikana heränneisiin kysymyksiin.

Miten?

Tarvitset internet yhteyden ja tilin valitsemaasi livestreamaus palveluun,  jossa haluat pitää streamisi. Tarvitset myös jotain videokuvaa, se voi olla esimerkiksi webkameran kuvaa tai ruudunjako tietokoneelta, tai vaikka molemmat.

Pidä yleisösi kiinnostuneena videoon: ensimmäiset hetket videossa ovat tärkeimmät, jolloin ihmiset päättävät, jäävätkö katsomaan lähetystäsi vai siirtyvätkö eteenpäin. Mieti, miksi juuri sinun lähetystäsi pitäisi katsoa. Voit aktivoida yleisöäsi myös esimerkiksi kysymyksillä ja pyytää vastauksia chattilaatikkoon. Myös lähetyksen ajankohta on tärkeä, milloin tavoittelemasi yleisö on vastaanottavainen?

Kannattaa mainostaa lähetyksen ajankohtaa ennakkoon, jotta katsojat tietävät saapua katsomaan lähetystäsi.

Kuka?

Voit itse pystyttää webkameran avulla livestream lähetyksen tai pyytää vaikka Koodersia apuun!


Muita vattuiluja

ADHD johtajilla feat. Tara Tuomisilta / Geneesi - #MitäVattua podcast #289

Ihmiset joilla on ADHD hakeutuvat usein yrittäjiksi tai johtajiksi omissa organisaatioissaan. Mikäli organisaatiossa on myös neurotyypillisiä ihmisiä voi tästä tulla ongelmia kommunikaatiossa sekä toimintatavoissa. Kuinka ADHD näkyy johtajamisessa ja mitä siitä olisi hyvä ottaa huomioon? Aiheesta mukana keskustelemassa traumapsykoterapeutti kouluttaja Tara Tuomisilta Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesiltä.

Lukaseppa

Voiko koodari pyytää apua - #MitäVattua podcast #270

Moni nörtti on tottunut, että asiakaspalvelusta tekniikka asioissa oikean avun saaminen on mutkan takana. Jos netti ei toimi se modeemi on jo buutittu ja on yritetty wlan sekä piuha yhteys, mutta silti se sama tanssi pitää käydä jokaisen aspan väliaskeleen kanssa. Onko koodarin vaikeaa pyytää apua kun elämä opettaa, että teknisissä asioissa avun saaminen on lähes mahdotonta?

Lukaseppa

Suoriutuminen ei määritä ihmisarvoasi - #MitäVattua podcast #223

Kun teet asioita hyvin saat siitä taputuksia selkään. Kun teet asioita melko hyvin saat vähemmän huomiota. Tästä voi alkaa helposti ihmisaivot oppimaan, että ihmisen arvo määräytyy täysin aikaansaavuuden pohjalta.

Lukaseppa

#MitäVattua?

MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!

Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä