Minä ja koodari - Uuden edellä lupauksia antaen

03.01.2019 08:35:00
Kohti vuotta 2019

Vuosi on komiasti vaihtunut, vaikka itse en tehnyt asialle mitään. Kuinka monet ovat vuoden lopussa laatineet listan, kuinka olla parempi ihminen tai mitä aikoo toteuttaa tulevana vuotena. Vuoden alku uusi mahdollisuus ja suunta. Koodarilla on varmasti saman suuntaisia ajatuksia, kun vuoden ensimmäinen työpäivä, niin muuttuuko mikään. Mutta miksi me teemme tai pyrimme tekemään kaiken muutoksen juuri vuoden alussa? Voimmeko pitää lupauksista kiinni?

 

Jos ajatellaan että numerot ovat tärkeä osa koodaamista, kuten tietysti myös muutkin merkit. Voisimme ajatella pienen numeron tarkoittavan uutta alkua. Vuoden ensimmäinen päivä mahdollistaa elää vuodessa vielä vähintään 364 päivää, riippuen vähän miten lasketaan ja mistä kalenterista. Kymmenessä vuodessa päivien määrä on vähintään 3640. Noin äkkiseltään ei kuulosta houkuttelevalta. Jos koodaaminen ei maistu ja sinulla olisi kymmenen vuoden sopimus työpaikkaan (lue asuntolaina) – niin varmasti ahdistaisi. Siksi kukaan ei laske ikäänsä päivinä vaan vuosina, jolloin saadaan taas pieni luku. No, armeijan käyneet tunnistavat tietysti aamukamman, joka tukee ajan kulumista tai ainakin konkretisoi päivien määrää. Siis jos kaikki päivät olivat järjestyksessä niin 40-vuotias olisi noin 14600 päivää vanha. Yritä tuosta repiä uutta alkua. Kekseliäästi kun ikää tulee lisää, niin puhumme suoraan kymmenistä vuosista - ”olen nelikymppinen”. Silloin ei ole niin tarkkaa yksittäiset vuodet. Juhlitaankin vain pyöreitä vuosia, kun elettyjä synttäreitä on ollut niin paljon.

 

Jos kerran jokainen pieni numero olisi uusi alku, niin miksi emme voisi aloittaa joka päivä uuden alun. Päivässä on tunteja kaksikymmentäneljä, niin jälleen pääsemme numeroon yksi. Joten voisimme joka yö aloittaa uudelleen ja luvata seuraavalle päivälle uuden asian. Näinhän me joskus teemmekin, lupaan tehdä sen huomenna. Lupaus, joka on helppo tehdä, mutta saatamme unohtaa sen hyvinkin helposti. Mitenkä eroaa vuoden lopussa tehdystä lupauksesta. Vuoden lopussa tehdyssä lupauksessa julistamme kaikille, miten muutamme asioita ja miten seuraamme sen etenemistä. Jossakin tapauksissa saamme kannusta asian eteenpäin viemiseksi. Jossakin vaiheessa unohdetaan miten pitää lupaus, todeten sen vain olleet uuden vuoden lupaus. Päivän lupauksen pitäminen mahdollistaa luoda tunnusmerkin luotettavasta tekijästä - sanansa mittainen toimija. Kuulostaa helpolta ja sitähän se on, kun uskaltaa tehdä omaan osaamiseensa mitoitetut lupaukset. Kukaan ei välttämättä kannusta, mutta saat huomiota enemmän tekemällesi työllesi.

 

Koska haluamme ajoittain uuden alun, niin voisimmeko julistaa jokaisen viikon ensimmäinen päivä olevan se uusi alku. Viikon alussa olisimme intoa täynnä ja viikonloppuna voisi odottaa taas uutta alkua. Näin saisimme uusia alkuja tiheämpää ja enemmän mahdollisuuksia kokeilla sellaisia asioita mitä ei normaalista ehkä uskaltaisi. Kuukausittain voisi olla hyvin erilaisia alkuja. Eikös kuulostaisi mielekkäältä?! Miksi satsaamme niin paljon kerran vuodessa tehtävään lupaukseen, josta voi olla niin vaikea pitää kiinni. Minä en luvannut mitään uutena vuotena, lupasin kylläkin tällä viikolle. Sen mitä olen luvannut, olen myös saanut tehtyä. Kokeile lyhyemmän ajan lupauksia, pienistä asioista kasvaa suuremmat asiat.

 

Me Koodersilla olemme keskittyneet pitämään lupauksemme. Eikä asioilla ole mitään väliä onko se suuri tai pieni, kaikki ovat yhtä tärkeää.  Eikä meillä odoteta uuden vuoden alkamista, meille jokainen viikko on uusi mahdollisuus.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Minä ja koodari - leikkiä vai totista totta?

Monessakin mielessä vappu antaa ihmisille mahdollisuuden hullutella ja ehkäpä tuoda esille jotakin uusia puolia joita arjessa ei uskalleta näyttää. Voimmeko siis työssämme antaa leikkisyydelle tilaa?

Lukaseppa

Minä ja koodari – Turvaväli kuntoon tietoliikenteessä

Ohjelmistoja ja järjestelmiä tarvitaan jatkuvasti arkipäivässä, juhlapyhinä ja jopa nukkuessa. Kehitys on huikeaa!

Lukaseppa

Askeleet onnistuneeseen projektiin

Huomioi nämä vinkit projektia käynnistäessä onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi!

Lukaseppa
Ilpo neuvottelee ja huolehtii taustoista kymmenien vuosien rautaisella hanke- ja projektityöskentelykokemuksella.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä