Kukin luottaa omalla tavallaan

09.01.2020 07:52:40
Komeita luottavaisia suomalaisia koodareita

Minulla tuli työmatka Helsinkiin. Tälle ajalle piti löytää koiruudelle hoitopaikka johon minä ja Cassie molemmat luotetaan. Matkaan pääsin uljaalla luotetulla autollani ja perille hyppäsin luottamani toverin luokse majailemaan.

Joko tässä paistaa kaava?

Luottamus on siitä ovela epeli, että se on myös vaikeaa voittaa takaisin. Jos lupaa ystävälleen tulevansa lounaalle ja saankin varttia ennen viestin "En nyt pääsekkään. Tuli muuta". Tämän toistuessa parikin kertaa en enää pyydä tätä ystävää lounaalle. En luota, että hän tulisi paikalle.

Monelle ihmiselle luottamus on vähintäänkin alitajuinen asia, mutta ei välttämättä se päällimmäinen tietoisista arvoista valintaa tehdessä. Lähtökohtaisesti varmasti kuitenkin haluat, että asia tulee tehdyksi jolloin pohjalla on luottamus: Tämän tyypin kanssa se onnistuu!

Mystinen työmatkani johti Helsinkiin, koska Koodia Suomesta Ry:n hallitus kokoontuu tänään. Pidetään kokonainen puuhapäivä porukalla joka haluaa tehdä töitä Suomalaisen koodin puolesta. Porukka joka luottaa toisiinsa, että kaikkien kärkenä on yrittää pohtia keinoja kuinka arvojamme tuodaan näkyväksi eikä se, että yritetään ristiin myydä koodivoimaa hämärässä huoneessa valkoiset kissat sylissä sikaria poltellen.

Tavoitteena myös olisi, että #koodiasuomesta merkki olisi luottamuksen merkki. Kaikki merkin takana olevat koodarit tykittävät suomalaista koodia josta verot maksetaan Suomeen. Merkin avulla tunnistat, että projektiasi ei ensimmäisenä lähetetä merten taakse toteutettavaksi vaan se naputellaan Juhla Mokan mainoksen tapaan tunteella ja taidolla käsityönä jollain perinteikkäällä koodiverstaalla.

Meidän omilla sivuilla ja omassa viestinnässämme on tuotu Koodia Suomesta merkkiä todella heikosti esille ja siihen tehdään parannusta työn alla olevan ilmeuudistuksemme yhteydessä. Olen omalta osaltani kuitenkin yhdistyksen hallituksessa mukana joten etenkin tässä valossa anteeksi kaikille osapuolille, että en ole kaikkien vuorten huipulta tätä kailottanut.

Loppuun haluaisin rusetoida kaikkea yhteen, että se punainen lanka tarinoissa oli luottamus. Tilojenne siistijät, verkkoyhteyksien tarjoajat, puhelimesi malli, koirasi hoitopaikka, yrityksesi nettisivut ja sähköpostit sekä räätälöityä koodaamista vaativat innovaatiot. Kaikkiin näihin kannattaa valita tekijä johon luotat. Nukut yösi paremmin.

Itse heräsin juuri kaverini vuodesohvalta oikein hyvin levänneenä. Koirasta sain kuvia luottopaikasta kun sieltä ollaan lähdössä töihin. Kaveri luottavaisesti herätti hienolla älyhallitulla asuntovalaistuksella. Luotan, että tuo juuri keitetty kahvi on hyvää ja alan tehdä matkaa kohti Exoven toimistoa, jossa Suomalaisen koodin puolestapuhujat kokoontuvat.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Onnellisuuden salaisuus on tällä videolla

Mitä jos ajattelisit sitä mikä tekee sinut onnelliseksi, etkä sitä mikä saa sinut näyttämään onnelliselta somessa tai mikä tekee matka-bloggaajat onnellisen näköiseksi?

Lukaseppa

Tekoäly voi sekoittaa hakukoneet

Kielimallit osaa nykyään käydä toisien nettisivuilla ja tarvittaessa kopioida artikkeleita. Näitä jos aletaan julkaista monien eri toimijoiden sivuilla ei hakukoneet enää tiedä mihin ohjata käyttäjiä.

Lukaseppa

Mitä teet työsi vastapainoksi?

Kuinkas olet jaksanut? Oletko kysynyt tätä itseltäsi viime aikoina vai oletko vaan paahtanut menemään?

Lukaseppa