Konnien Q&A: mistä on pienet konnat tehty

29.06.2023 08:25:19
Mistä on nämä pienet konnat tehty?

Edellisestä "ystäväkirja" henkisestä blogista on vierähtänyt pari vuotta ja uusia konnia on ilmaantunut useampi! Mikäs sen parempi tekosyy kierrättää ideaa ja tehdä uusi kirjoitus. Kysymykset ovat sentään vaihtuneet. Ota mukava lepoasento ja vamos lets mennään - tässä kunnon lomapokkari luettavaksi!

 

Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi? Miten siitä päädyttiin tähän?

 

Ida

Siivoojana aloitin, ja niitä hommia tuli tehtyä yhteensä varmaan 4 vuoden ajan. Mediaopiskeluiden aikana pääsin Koodersille harkkaan, ja siitä pari vuotta myöhemmin täyspäiseksi mediakanuunaksi.

Ilpo

- Ensimmäinen työpaikka oli Harwall pulloautomaatin tyhjentäjänä S-Marketissa. Olin varmaan silloin 13-v aloitin työt. Siitä lähtien on valitettavasti yhden kesän ollut tekemättä töitä tai yleensäkään mitään. Jossakin vaiheessa minulla oli tavoitteena löytää aina vähän parempipalkkainen työpaikka, tämä toimi ajatuksen tasolla hyvin. Sattumat on ohjanneet kaupanalalta nykyiseen työhön, ei 10 vuotta sitten ollut ajatuksena että minusta tulisi yrittäjä. 

Juuso

Hain koodariksi mutta päädyin testaajaksi Joensuulaiseen ohjelmistofirmaan. Etenemistä koodariksi ei näkynyt niin vaihdoin paikkakuntaa takaisin Tampereelle, josta pienen etsiskelyn jälkeen löytyi koodarihommia. Viihdyin paikassa vähän reippaat 6 vuotta josta päädyin koodersille.

Miikka

Ensimmäisenä työnä olin kesän isälleni kaljakuskin apulaisena Sinebrychoffilla. Tehtävänä pääasiassa tavaran liikuttelua ja lastaamista sekä kaupassa hyllyttämistä. Saman kesän aikaan muutin omilleni ja sain hoidettua ensimmäiset takuuvuokrat ja oman ekan kämpän hankinnat näillä kesätyötuloilla. Samalla tuli uusittua ensimmäinen itse ostettu tietokone niin meni wowi-raidit paljon sujuvammin. Vuotta myöhemmin pääsin lähemmäs omaa alaani Arcusysille (nykyinen Valamis) töihin testaajaksi ja hardware-vastaavaksi jossa pääsin kunnolla IT-alan imuun.

Oona

Esimmäinen oikea (kesä)työni oli jäätelökioskinmyyjänä torin laidalla 17-vuotiaana. Ei ihan siis vielä tullut oltua alalla tuolloin luokion kakkosella taikka ollut mitään edes ajatuksen tasolla koodailuun liittyen :D Lukion jälkeen tuli hetki pyörittyä (nyt jo puretulla) Otsolan amiksella ja sieltä harkan kautta pyllähdettyä Koodersin penkkiin.

Pasi

Elämäni aikana olen kerennyt työskentelemään vaikka missä hommissa, ensimmäisiä työmaita taisivat olla perikunnan metsät joissa vesurin kanssa aloittelin metsänraivausta noin 8 vuotiaana. Sellainen virallisempi ensimmäinen työpaikka taitaa olla Kesälahden apteekissa teknisenä apulaisena oleminen. Silloin taisin ensimmäisen kerran tehdä virallisen työsopimuksen. Taisin olla 15v silloin. 

Pisin työura tuli tehtyä kiinteistöhuollon työtehtävissä, taisi kertyä 10 vuotta töitä sillä alalla. Nyt sitten päädyin lähtemään alaa vaihtamaan kun oli siihen mahdollisuus ja edellinen työ alkoi olla jo koettu ilman kehittymisen mahdollisuuksia. Päätin sitten lähteä yrittämään alalle joka vaikutti mielenkiintoiselta, tietokoneiden ollessa harrastuksissani niin pitkään kuin muistan. Eikä sekään ajatus tuntunut hullummalta ettei tarvitsisi Joulunpyhinä kolata lunta vaan voisi olla vain kotona.

Tiina

Riippuu toki mikä lasketaan 'työpaikaksi'. Hommat aloitin kaupan alalla erilaisissa myymälöissä ja antikvariaateissa, varsinaisesti kunnon palkkaa tuli ensi kerran taidegallerian työntekijänä. Vuosien varrella on tullut useampia tutkintojakin, joten tie tähän on ainakin ollut pitkä. :D 

Tomi

Ensimmäinen "työpaikka" löytyi Pudasjärven hillasoilta ja mustikkaa pursuavilta vaaroilta.
Nykyiseen työhön on päädytty monen mutkan kautta ja siitä voi lukaista tarkemmin 
blogista.

Vili

Ensimmäinen kunnon työpaikka on Kooders, muuten tehny vaa kesätöitä.

 

 

Millä tavanomainen työpäivä lähtee käyntiin?

 

Ida

Kalenterin tsekkaus aamupalan yhteydessä, joku hasu video pyörimään ja sitten nopea vilkaisu Trelloon Siitä sitten työjonon mukaisesti töiden kimppuun.

Ilpo

Puhelimella selaan ajankohtaiset sp asiat läpi ja sitten tietokoneelle myös tarkistamaan mm. laskut yms. Työtilojen tarkistaminen ja mahdollisesti juoksevia asioita – siitä sitten asiakasvirtaan, joskus koko maakunnan alueelle.

Juuso

Kone kaapista, telakkaan ja käyntiin. Sen jälkeen kahvin keittoon.

Miikka

Oma työpäivä käynnistyy jo oikeastaan kämpiltä liikahtaessa. ADHD-lääke naamariin, koira valjaisiin ja kohti työmaata. Siinä mieli rauhoittuu Joensuun maisemia ja Cassien temmellystä seuratessa. Mieli tyhjenee ja saapi tehtyä siirtymän työmodeen. Toimistolla joko Ida on ehtinyt keittää kahvit tai minä laitan ne tippumaan ja siirryn koneelle tarkistamaan sähköpostit ja vastailemaan akuutempeihin viesteihin. Kun postit on hoidettu otan kahvia kuppiin jäähtymään ja puhdistan toimiston robotti-imurin. Tämän jälkeen pääsee sitten kahvin kanssa täysiä päivän the-tekemiseen.

Oona

Aamupalan syön yleensä työkoneen äärellä ennen töiden aloitusta ja selaan 9gagia. Tämä tapa on ollut aina, vaikkakin nykyisin on syynä jälkikasvun vienti päiväkotiin ennen kahdeksaa eli sitä kautta ei jäädä kotiin syömään aamulla mitään. Aamupalaksi yleensä löytyy hapankorppuja (kyllä, edelleen) tai sitten joskus luxuksena paistopisteen herkkuja.  

Pasi

Aamupalahan se on popsittava kotona ensimmäisenä että jaksaa pyöräillä työpaikalle. Siinä pyörämatkalla sitten vähän virkistyykin. Näin harjoittelijana ensimmäisenä työpaikalle saavuttaessa pitää tarkistaa että kaikki järjestelmät on päällä mitä tarvitsen ja käydä työpöytäni alueelle liimaamani post-it laput jotta muistaisin kaikki töihin liittyvät tärkeät asiat. Paljon uuden opettelua tällä hetkellä!

Tiina

Aamukahvi on aika must to have, ja aamun uutiset radiosta! En oo niin aamuihmisiä, joten menee oma aikansa käynnistellessä päivää ja ollessa vain. xD

Tomi

Aaamutoimien (mahdollisen toimistolle siirtymisen) ja koneen käynnistymisen jälkeen tarvittavat sovellukset tulille. 
Sähköpostin ja kalenterin tsekkailun jälkeen projektin DevOpsiin katsomaan seuraavaa taskia.

Vili

Kahvilla ja aamun koomailulla.

 

 

Suosikkolounas juomineen?

 

Ida

Ikuinen lemppari on pelastettu sushiannos + Pepsi Max. Tai Pepsin tilalle joku oikein makoisa Monster!

Ilpo

Burger ja pepsimax

Juuso

Freesi salaatti, rahka ja vettä.

Miikka

Lounaalla olen usein mukavuuden- ja helppoudenhakuinen joten oma suosikki on jonkinlainen lihapötkö(tm). Se voi olla kebab-rulla, subwayn wrappi tai joku torilta mukaan irtoava pötkö lihaa. Juomana mieluiten jotain hapokasta eli yleisimmiten toimiston jääkaapista pepsi max tai jos ollaan Oonan kanssa käyty ES-retkellä myös mahdollisesti joku energiajuoma.

Oona

Sushi on kyllä tämän hetken lemppari. Lounaalla menee ruuan ohessa yleensä mehu/cokis/vesi riippuen siitä mitä aamupalalla join. Energiajuomien juomista olen onnistunut vähentämään jokapäiväisestä yksi viikkoon-kahteen!

Pasi

Joku oikein hyvä juustoinen pasta ja raikasta kylmää sitrus vettä olisi parasta, yleensä on tyytyminen jääkaapin jämiin.

Tiina

Tekisi mieli vastata juustokakut, mutta hyshys.... Subwaysta tulee haettua leipää usein ja menojuomaksi joko limua tai vettä. 

Tomi

Avopulison loihtima viherpirtelö (toim. huom. sisältää juoman).

Vili

Ei oo mitää suosikkia varsinaisesti, kuha jotain syömistä.

 

 

Parasta työnkuvassasi? Entä mälsintä?

 

Ida

Parasta on monipuoliset videot, sillä useimmiten niistä oppii jotain uutta. Mälsintä on tekstittäminen.

Ilpo

Työ on moninaista ja haastaa monella tasolla oppimaan sekä menemään eteenpäin. Haastavaa on kun ymmärrys ei riitä miksi ihmiset eivät pysty toimimaan – ei löydä ratkaisuja tilanteeseen. Mälsintä on vessan siivous.

Juuso

Parasta: Ongelmien ratkominen, uusien juttujen opettelu. Mälsintä: Ajan loppuminen kesken

Miikka

Parasta on asioiden mahdollistaminen. Oli se sitten työntekijöille mukavan ympäristön ja tekemisen puolesta tai suoraan asiakkaille jonkun arkea helpottavan ratkaisun toteutus. Mikään ei ole ihanampaa kuin omalla tekemisellä tehdä toisen elämästä mukavampaa.

Mälsintä on yleisen säätämisen ja projektideadlinejen tasapainottelu. Taustalla toisille asioiden auttaminen ja säätäminen on todella kivaa, mutta jos takaraivossa kummittelee kokoajan "Sinulla olisi tuo omankin tekemisen deadline koputtelemassa" voi tilanteesta tulla hyvin kuormittavaa. Ehkä tähän yhdistyy myös ADHD-ihmisen vaikeus löytää keinoja saada ne oi-niin-selkeät visiot omasta päästä paperille tai muuten muiden tyyppien ymmärtämään muotoon.

Oona

Erilaiset projektit ja uusien ongelmien ratkaisu. Mälsintä on "peruslomakkeiden" tekeminen (mälsyys liittyen tekstikenttien sisällönvalidointiin, koska tätä pitää tehdä usein ja joka projektissa) sekä "paperityöt" eli dokumenttien teko, speksien kirjailu ja esimerkiksi työaikojen merkkaaminen (first world problems).

Pasi

Parasta työnkuvassani on kun kaikki on uutta ja olen saanut mielenkiintoisia tehtäviä suoritettavaksi. Ei pääse tylsistymään. En oikein työkuvastani löydä mitään mälsää, enemmänkin voitettavia haasteita.

Tiina

Monipuolisuus, ja se että pääsee tekemään myös kuvituksia, tietysti! (Milloin piirtäminen ei olisi parasta ikinä??) Mutta mälsintä...varmaan silloin kun aivot lyö lukkoon ideoita tai tekstiä tehdessä.

Tomi

Parasta hommaa on erilaisten rajapinta integraatioiden tekeminen. 
Mälsintä puolestaan se, että ei osaa vielä kaikkea mahdollista. 

Vili

Parasta työnkuvassa on et pääsee tekemään mielenkiintosia projekteja, jokanen jollain tapaa erilainen. Mälsimmästä en tiiä, varmaa asiakkaalle käyttöohjeiden tekeminen.

 

 

Onko sinulla erikoisosaamista työpaikalla?

 

Ida

Paleleminen, jos sitä nyt erikoisosaamiseksi voi sanoa. 

Ilpo

Osaan uppoutua asioihin niin että aikaa kuluun suhteettoman paljon, muuten numerot ovat minun elämää.

Juuso

Ei

Miikka

Varmaan lähimpänä erikoisosaamista on autismi-as-a-service eli hyvin neuro-epätyypillisen pääni hyödyntäminen asioiden tulokulmia miettiessä. Tämä voi toimia niin videotuotannossa kuin koodaamisessa ja koodaamisessa se voi olla joko konkreettisen koodiratkaisun tai käyttöliittymäidean osalta. Tämä yhdistettynä ylitehokkaaseen empatiakykyyn auttaa miettimään asioita eri ihmisten tulokulmista joka on hyödyllistä etenkin asiakasprojekteissa.

Oona

Yksisarviseksi sitä välillä haukutaan eli koodailujen lisäksi teen myös väreihin, brändiin ym liittyviä graafisiatöitä sekä ns. näkiksiä.

Pasi

Kun tämä ala on niin mahdottoman monipuolinen, en ole vielä löytänyt mikä olisi mahdollisesti minun erikoisosaaminen työpaikalla. Ehkä asikaspalvelun puolelta saattaisi löytyä erikoisosaamista johtuen minun työhistoriasta jossa oli paljon asikaspalveluun liittyviä työtehtäviä.

Tiina

Nyt pistit pahan. Pakko kyllä vastauksessa varmaan nojata tuohon taiteelliseen puoleen, eli ideoiden tuominen visuaaliseen muotoon.

Tomi

Osaan matkia helmipöllöä.

Vili

Ei kai erityisemmin, koodaaminen? :D

 

 

Omat lempparityökalut työssä? Sovellukset, lisäosat...?

 

Ida

Spotify, se pelastaa hiljaiset thumbintekohetket. Nyt myös tullut tutuksi Adobe Audition, se on vuorostaan pelastanut hieman kakkaiseksi menneet ääniraidat!

Ilpo

Puhelin ja siinä sähköpostiohjelma

Juuso

VSCode + snippetit, DBeaver.

Miikka

Notepad++ ylivoimaisesti monipuolisin työkalu jolla tähän blogiinkin vastauksia kirjoittelen. Toinen lemppari on OBS joka mahdollistaa helposti niin ruutunauhoittamista kuin erinäisten näkymien saamista webcamiksi mihin tahansa sovellukseen.

Oona

Vaihdoin tänä keväänä editorin Atomista VS Codeen ja olen kyllä tykännyt todella paljon. Myös tämä Notepad++ on ahkerassa käytössä. Spotify toki jauhaa taustalla lähes koko päivän.

Pasi

Visual studio codea olen tykännyt käyttää koodien vääntämiseen ja android studiota silloin kun kehitetään android ympäristöön ohjelmaa. Muutenpa onkin menty oikeastaan työpaikan ohjeiden mukaan mitkä ohjelmat ovat olleet heillä toimivia. Kuten xampp ja sourcetree. Trellosta on ollut hyötyä tässä harjoittelun alussa ainakin, sitä kun on tätä kirjoittaessa neljä viikkoa takana.

Tiina

Krita kuvittamiseen ja Photoshop kuvanmuokkaukseen. Illustrator tosin on päässyt yllättämään positiivisesti, yleensä suhde Adoben ohjelmistoihin on ollut monimutkainen. 

Tomi

Ei ole vielä riittävästi kokemusta eri vaihtoehdoista, että olisi päässyt muodostumaan lemppareiksi. 

Vili

Ei mitää lempparia, mut tulee käytettyy esim: VS Code, Chrome, Sourcetree, Postman.

 

 

Mikä raikaa kuulokkeista? Lempibändejä tai top 5 on repeat biisiä?


Ida

Top 5 biisit tällä hetkellä:

 • Swedish House Mafia, The Weekend - Moth To A Flame
 • AKRAS, Aksel - Mad World
 • Pierce The Veil - King For A Day
 • DREAMDNVR - DEVIL
 • CORPSE - fuK u lol

Ilpo

Monesti kuuntelen In Flames ja muuta metallia rock osastoa. Kuutelussa biisit In Flames; Only for the weak, Trigger, Alias, Call my name, The truth ja Clayman. Tiedän, saman bändin kappaleita….

Juuso

Vaihtelee isosti fiiliksen mukaan. Muutama lempibändi: Sleep Token, Lorna Shore, Spiritbox. Koodatessa usein raskasta konemusiikkia

Miikka

Yleisesti lemppari artisti on Post Malone, mutta muuten oma "looppaa näitä biisejä kun koodaat" lista on tällä hetkellä:

 • Rosa Walton - I Really Want to Stay at Your House
 • Captainsparklez - Revenge
 • Neural Cloud - Up To The Cloud
 • Squiid - Furious
 • Kade Kalka - Moonsiders Part 1 (From Tekken 7)

Oona

Tämä alkukesä on mennyt aikalailla raskaalla musiikilla, kuuntelen musiikkia paljon laidasta laitaan. Lord of the Lost on itselle täysin uusi tuttavuus näin euroviisujen löydöksenä. Ja jos nyt ihan sensuroimatta otetaan katse tuohon Spotifyn automaattisesti laatimaan "On Repeat" listaan niin siellä keikkuun sijoilla 1-5

 1. Priest - Lord of The Lost (Spotify-linkedylink)
 2. Sex - Starbenders (Spotify-linkedilink)
 3. Missio - Bess (Spotify-linkedilink)
 4. Take me Home - Maikubi, VOLT VISION (Spotify-linkedilink)
 5. Six Feet Underground - Lord of The Lost (Spotify-linkedilink)

Pasi

Kuulokkeista raikaa pääasiassa heviä monipuolisesti. Eniten taitaa tulla kuunneltua melodista kuolonmetallia, nu-metallia, metalcorea. Suosikki bändejä on Amon amarth, Machine Head, Korn, Electric Callboy, Sabaton, Powerwolf, Alestorm, Eluveitie, Stamina, Mokoma, Five finger death punch. Hirveästi kaikkia kivoja bändejä on ja melkein kaikki on tullut myös livenä nähtyä mitä kuuntelen enemmän.

Tiina

Lempibändejä ei varsinaisesti ole, eniten tulee kuunneltua pelimusiikkia tai covereita.

 1. Toby Fox - BIG SHOT
 2. Nobue Uematsu - FFVII remake ost
 3. Colm R. McGuinness - If I Had A Heart (in norse) 
 4. RichaadEB - Night of Nights
 5. Hyuman - Battle againsta true samurai

Tomi

Yleensä trance, deep house, edm tai joku muu disco jytä. Tällä hetkellä lemppareita Nora En Pure, Armin van Buuren, Tiesto

Top 5:

 • Armin van Buuren - Turn The World Into A Dancefloor
 • Age Of Love - The Age Of Love (Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano Remix)
 • Armin van Buuren vs Shapov - Our Origin (Extended Mix)
 • Nora En Pure - Wetlands
 • Tiesto Elements Of Life

Vili

Jotain metallia yleensä: Kanonenfieber, Groza, Ellende, Leiþa.
 

 

Lempipelit, sarjat, elokuvat? Saa mennä pitkäksi!

 

Ida

Lempipeli tällä hetkellä Valorant, mutta all time fave on LoZ: Ocarina of Time. Lempisarjoja on monia, mutta mitä lähiaikoina on katsonut, niin Tell Me Lies, Prison Break, ja Sons of Anarchy. Leffoista Avatar (ne siniset ukkelit), Mulan, Naapurini Totoro, Harry Potterit.

Ilpo

Monipuolisesti seikkailuelokuvat mm. Taru sormusten herra, Hobitin matka yms. Peleissä pelailen aika usein mm. Candy crush ja Calash Royale. Välillä pasianssia….

Juuso

Sarjoja ja elokuvia en kuluta sen kummemmin mutta:
- Pelit: Apex Legends, Final Fantasy XIV Online, Phasmophobia, Rimworld. Vuoropohjaiset strategiapelit ylipäätään. 
- Podcastit: The Dollop, Behind the Bastards, The Past Times, Smoking Tire Podcast

Miikka

Näissä ei mitään järjestystä, mutta pelejä: Final Fantasy 9 (okei, tää on eka), Portal, Apex Legends, Wildermyth, Hades, Vampire Survivors
Sarjat: Ted Lasso, One Piece, House, Mashle: Magic and Muscles, One Punch Man, Black Mirror
Elokuvat: Your Name, Limitless, Puss in Boots - The Last Wish, Everything Everywhere All At Once, The Matrix, Free Guy

Oona

Peleistä Valheim on kyllä yksi iso suosikki "uusista" peleistä, toki aikanaan myös Skyrim oli super. Muita mainittavia: Rust, Portal, Minecraft, Beatsaber, Osu!, Cod: mwII, Overwatch (back then), Apex legends, Red dead redemption, Farcryt myös kivsuja. 

Liikkuvan kuvan lempparit jos kaikki mainittava niin menee koko loppupäivä! Leffalempparit löytyy varmaankin Quentin Tarantinon ja Lars von Trierin tuotannosta. Nokkealat länsimaiset komediat kuten Cornetto-trilogia, Kick-ass 1 ja 2 sekä Bullet train iskevät kuten myös hiljalleen jännitystä kasvattavat Vengeance-trilogia ja Parasite. Hereditary ja Midsommar leffoista pidin myös ja kauhu/jännärit on genrenä noin yleisesti ottaen lemppari. Pohjoismaisilla leffoilla on myös oma kolo sydämessä ja näistä mainittakoot vaikka härskimmät Koirat eivät käytä housuja ja Bunny the killer thing ja eeppinen peikonmetsästysreissu Trolljegeren. Paljon löytyy elokuvia vielä avaamattomista paketista, nykyään on aika vähän aikaa kuluttaa mediaa. Esim. Terrifier 2 ja Smile bluukat ovat jääneet vielä pölyttymään ajanpuutteen (ja seuran :D ei ole hirveästi seurasta tunkua näille "Oonan leffoille" kuten useampi on asian kivasti maininnut) vuoksi. Sarjoja katson nykyään aika vähän, mutta toki Game of Thrones, Squid game ja Witcher on mainittava.

Pasi

Lempipelejä on historian saatossa olleet Falloutit,Baldurs Gatet, GTA:t(ihan puhutaan ykkösestä asti), Civit(etenkin fall from heaven modi), Mount&Blade. Lempipelit ovat vaihelleet vuosien saatossa, tällä hetkellä tulee eniten pelattua Apex Legendsiä kun Overwatch tapettiin. Overwatchia tuli pelattua ihan tiimissä yhdessä vaiheessa. Ja mainittava on myös änärit sohvalla kaverin kaa, laatu viihdettä.

Sarjoissa taitaa sitcomit ollu suurimpia uudelleen katselun kohteita. Kuten Frasier, Frendit, Big bang theory. Ja Muumit. Muuten tulee tosi monipuolisesti kyllä katsottua sarjoja, on katsottu Game of thronesit yms. Vaimon kanssa tulee paljon sarjoja katseltua vapaa-ajalla. Omista henkilökohtaisista suosikkisarjoista pitää nostaa yksi harvinaisempi sarja esille, nimittäin "Happy!". Jos joku tykkää Ryan Reynoldsin Deadpool leffoista, niin hyvin vahva suositus katsoa "Happy!".

Noh elokuvista tietenkin Deadpoolit parasta ikinä, kolmosta odotellessa! Joutuu varmaan useamman kerran käymään leffassa asti katsomassa jos vaan aikataulut antaa periksi ja rahat. Itseltäni löytyy ihan isohko elokuva ja sarja kokoelma fyysisenä. Ja elokuvateatterissa tulee kohtuu usein käytyä. Marvelin ensimmäisen vaiheen leffat on ollu aika kivoja sekä infinity saga. Viimeisimpänä taisin käydä Guardians of galaxy 3 katsomassa ja tykkäsin kyllä kovasti. Oli paluu ykkösen tasolle. Leffoissa tulee käytyä katsomassa yleensä toimintapätkiä/mahtipontisia elokuvia jotka pääsevät oikeuksiinsa leffateatteri ympäristössä. Kuten John wick 4 kun katsoi niin tuntui että katselisi taideteosta galleriassa kun tarjoili niin hienoja näkymiä. Mainittavan arvoisia ikisuosikkeja ovat Taru sormusten herrasta elokuvat, Hobitit ja Tim Burtonin elokuvat. Tarantinon Kill Bill kokonaisuus on myös loistava. 

Näistä voisin jaaritella aivan mahdottomasti mutta eiköhän tämä riitä peleistä/sarjoista ja elokuvista. 

Tiina

Varmaan jo musiikkilistasta osaisi päätellä jotain. Lempipeleistä ehdoton suosikki on Final Fantasy VII-sarja (Rebirth:ia odottaessa <3). Mutta listaan toki kuuluu monipuolisesti muitakin genrestä riippumatta. Jos jotain nostoja haluaisi niin Noita, ES Skyrim, Undertale, Halo CE ja IB! Sarjoja tai leffoja katsoessa varsinaisia suosikkeja ei ole, eniten tulee ehkä kulutettua crime/nordic noir genreä, esim. Beck-sarja. Animen katselu on valitettavasti jääny viime vuosina vähemmälle, mutta viime aikoina on iskenyt hirveä hinku katsoa uudelleen Miyazakin leffoja....!  

Tomi

Pelit: Satisfactory, Anno 1800 ja Minecraft. Elokuvissa tai sarjoissa ei tule äkkiseltään mieleen lempparia. 

Vili

League of Legendsiä tulee varmaan useimmin pelattuu, sit satunnaisesti fiiliksen mukaan yksinpelejä. Sarjojen ja elokuvien puolesta lähes kaikki kelpaa. Paras sarja mikä tulee mieleen on varmaa Blacklist, ainaki tällä hetkellä.

 

 

Viikon työt tehty, perjantai-illan aurinko lämmittää, viikonloppu alkaa. Mitä teet, mitä tapahtuu?

 

Ida

Jotain hyvää herkkuruokaa kaupasta ja pieni juoma siihen kylkeen, sitten kotiin niistä nauttimaan ja todennäköisesti pelien kimppuun kavereiden kanssa. 

Ilpo

Pääsen kotia ja istahdan takapihalle sekä katselen mitä tapahtuu ympärillä - hengahdan. Myös koirat ovat mukana hengaamassa. Vai olla on parasta!

Juuso

Mitä sattuu tapahtumaan

Miikka

Perjantain vakiona on koordinoida kaverin kanssa hengaushetkeä jossa laitetaan yhdessä ruokaa ja pelaillaan couch-co-oppeja ja katsellaan videosisältöä akselistolla elokuvat, sarjat ja youtube. Tämän hetken pääagenda: Haetaan kaupasta pizza-tarpeet ja Cassielle iso luu, aletaan säätämään pizzoja ja valitsemaan illan aktiviteetteja. Viimeisimpänä vuorotellen pelaamalla hakattu Vampure Survivors läpi (Innolla syksyllä tulevaa co-op versiota odotellen!) ja katsellaan viikolla tullut uusin jakso Mashle: Magic and Muscles animua ja katsotaan läpi Adventure Timeä.

Oona

Pyöräillen kotiin ja lössähdän sohvalle selälleni hetkeksi, ehkä vähän ruokaa riippuen onko muu ruokakunta jo syönyt ja mitä mussutin lounaalla. Ulos (näillä keleillä suuntana ranta!) ja kotiin alkuillasta laittamaan Helmi unille. Myöhemmin vielä koirille jotain puuhaa ja sauna ihan vaan aikuisten kesken. Hyvää iltapalaa ja jotain helppoa katsottavaa netflix/youtube akselilta, tällä hetkellä menossa sarja Good Girls.

Pasi

Todennäköisesti menen kotiin jatkamaan jotain remppaa/huoltamaan pihaa/olemaan perheen kanssa. Vanhan talon omistajana riittää aina puuhaa ja innokasta 4-vuotiasta poikaa kasvattaessa. Unohtamatta kahta karvakasaani, koirat Nenya ja Nemi. Kaippa se vaimokin siellä jossain pyörii. Välillä tulee sitten lähdettyä keikoille/festareille. Kavereita moikkaamaan kun on aikaa.

Tiina

Mukavat ja lököisät vaatteet ylle, parvekkeelle istumaan kiikkuun ja täyttämään sanaristikkoa sillä välin kun kahvi valmistuu. 

Tomi

Tällä hetkellä viimeistelen pihamaata ja valmistelen kasvihuoneen pohjaa / sokkelia. Usein vaihtelee totaalisen rötväämisen ja toiminnan täyteisen väliltä. Hyvin pitkälti siis tilanteen mukaan ilman tiettyjä rutiineja.

Vili

Ei mitään erikoista, otan rennosti ja nui. Kalijjaa tai jotain.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Ystäväkirja: Mitä koodarin kupissa?

Meidän väki pääsi täyttämään Slämäriä eli ystäväkirjaa. Mitä löytyy koodarin kupista ja mitä pitää aina löytyä työpisteeltä?

Lukaseppa

Idearikkaudesta idiotismiin

Sanotaan, ettei luovuudella ole rajoja, mutta nettisivujen kohdalla (hyvän maun)rajat kuitenkin ovat olemassa. Nämä rajat ylittämällä käyttäjäkokemus kärsii.

Lukaseppa

MyDay 2019: Oona

Myös Oona kuvasi myday-videonsa samana tiistaina mitä Miikka.

Lukaseppa