Digivitamiinia väsymykseen

12.11.2020 10:08:11
Auttaisiko tämä?

Kaamosaika; pimeää, märkää ja väsyttävää. Ennen töihin lähtöä on pimeää ja töistä tullessa on pimeää. Miten tästä ajasta selviää ehjin nahoin? Hyvät yöunet, aikatauluttaminen sekä D- ja Digivitamiini voivat auttaa.

”Univaje heikentää henkistä suorituskykyä ja lisää Alzheimerin taudin, ylipainon, sydänsairauksien, diabeteksen ja aivoverenkierron häiriöiden riskiä. Univaje aiheuttaa elimistön tulehdusten aktivoitumista, heikentää vastustuskykyä, pienentää kasvuhormonin tuotantoa ja sokerinsietokykyä.”

Unen merkitystä hyvinvoinnissa ei voi liiaksi korostaa. Unenpuute vaikuttaa todella kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme. Pimeimpään vuodenaikaan kirkasvalolamput tulevatkin tarpeeseen, jotta aamuisin sängystä nouseminen olisi edes hieman helpompaa. Myös auringon valon puute aiheuttaa etenkin Suomessa vitamiinin puutosta ja sen myötä väsymystä. D-vitamiinia tulisi jokaisen Suomalaisen nauttia myös purkista ja suositeltu 10 mikrogramman päiväannon on hyvin maltillinen. Matala D-vitamiinitaso on yhdistetty moniin aikuisiän kroonisiin sairauksiin, kuten syöpiin, sydän- ja verisuonitauteihin sekä diabetekseen. Voi ajatella, että ravinto ja uni yleisesti vaikuttavat hyvin laajasti hyvinvointiimme, sekä siihen, miten hyvin jaksamme pimeän ajan yli.

Hyvä ajanhallinta on myös yksi iso jaksamiseen vaikuttava tekijä. Multitasking, sekä samaan aikaan tunne siitä, ettei ole saanut tarpeeksi asioita tehtyä, on hyvin yleistä. On tärkeää osata asettaa tavoitteet, määrittää tärkeysjärjestys, suunnitella tehtävät, varata aikaa, sekä seurata tuloksia. Näiden vaiheiden kautta työn kokonaisuus on helpompi hahmottaa. Suunnitelmallisuus on hyödyksi myös arjessa, eikä se tarkoita sitä, että koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain ”hyödyllistä”, vaan aikaa voi varata myös rentoutumiselle.

Hyvän unen, ravinnon ja ajanhallinnan lisäksi väsymystä voi helpottaa myös Digivitamiinilla. Työnteossa äärimmäisen tärkeät digiratkaisut helpottavat työntekemistä, säästävät aikaa ja energiaa, sekä vapauttavat aivoille tilaa keskittyä vaikkapa vapaa-aikaan ja rentoutumiseen. Digivitamiineihin kuuluu erilaisia sähköisiä ratkaisuja, kuten esimerkiksi nettisivut, verkkokauppa, ajanvaraus-, varastonhallinta- ja toiminnanohjausjärjestelmä. Jos löydät päivittäisestä tekemisestäsi hankalia vaiheita, kuten asioiden muistaminen, samanlaisten sähköpostien lähettäminen, paperille kirjaaminen tai asioiden laittaminen ylös moneen eri paikkaan, niin Digivitamiini voi olla avuksi.

Usein työnteossa toistamme samoja rutiineja päivästä toiseen. Se, jos saamme noita rutiineja helpotettua ja automatisoitua, niin tekemisestä voi tulla entistä nautinnollisempaa. Kuvitellaan että käytät tai myyt työssäsi jotakin tuotteita. Se että tuotteita on aina riittävästi, vaatii sinulta jonkinlaista ajoittaista huomiointia tai laskemista. Tämänkin tuotteiden tarkistamisen voisi automatisoida niin, että järjestelmä pitäisi kirjaa kaikista varastossa olevista tuotteista ja tilaisi automaattisesti lisää niitä tuotteita, joita on jäljellä enää vaikkapa kaksi. Saisit ilmoituksen siitä, että tuotteet ovat matkalla, eikä sinun tarvitsisi enää huolehtia siitä, milloin ne ovat käymässä vähiin.

Aivommekin ovat hoksanneet tämän automaation hyödyn ja siksi teemme monia asioita hyvinkin automatisoidusti. Enää emme tarvitse autolla ajaessa miettiä vaihteiden vaihtamista, tai polkimien polkemista, vaan toiminnon tapahtuvat kuin itsestään. Vaikka ajamme autoa, pystymme samaan aikaan ajattelemaan jotain ihan muuta. Samaa voi ajatella työvaiheiden automatisoinnissa. Kun asiat saa toimimaan kuin itsestään, eikä kaikki ole pelkästään oman muistisi varassa, niin pystyt keskittymään olennaiseen. Autolla ajamisessa se on varmastikin liikenteen huomiointi ja työn teossa itse työn tekeminen ja siitä nauttiminen. Muistathan että omilla valinnoillasi voit aina vaikuttaa siihen, onko työn tekeminen (tai elämä yleensä) päivittäistä puurtamista, vai hauskaa ja mielekästä. Valinta on sinun.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Oletko löytänyt elämän tehtäväsi?

Oletko koskaan ajatellut, että voisit löytää juuri sellaisen työn, jossa pääsisit hyödyntämään omia vahvuuksiasi, nauttisit tekemisestä ja samalla auttaisit muita?

Lukaseppa

Millainen lomailija olet?

Tykkäätkö viettää lomaasi ilman aikatauluja, vai rentoudutko parhaiten silloin, kun saat siirtyä valmiin suunnitelman mukaan paikasta ja aktiviteetista toiseen? Lue blogista ajatukset tähän ja suunnittele paras loma itsellesi.. tai jätä suunnittelematta!

Lukaseppa

Kahden kerroksen väkeä - Gartano Oy

Mikä ihmeen Gartano Oy? Gartano Oy on siis emoyhtiö, jonka alla toimivat aputoiminimet Kooders, Geneesi ja Nexus.

Lukaseppa