Brändää vaikka olisit minkä kokoinen

21.09.2017 09:41:00

Miksipä sitä brändäämään?

Seuraa esimerkki: Me itse oltiin pitkään todella geneerinen toimija. Kotisivutkin olivat vähän laimeat. Perussiistit, mutta ilmeettömät ja olivat vain yksi muiden seassa.

Jokaista sosiaalisen median päivitystä sai pyöritellä ja viilata todella paljon kun mietittiin miten miellytettäisi kaikkia. Väen lisääntyessä tällaista oli vaikea ja ennen kaikkea työläs ylläpitää.

 

Ensiaskeleet

Me itse todettiin isoksi ongelmaksi sivuston kuvat. Jokainen toi henkilöstökuvaukseen oman lempparin Facebookin profiilikuvistaan. Henkilöstö osio näytti kasalta freelancereita eikä tiimiltä. Lisäksi sivuilla puhuttiin surinasanoin palveluista eikä mitään oltu kunnolla tuotteistettu. Pitkään pidettiin kiinni siitä, että halutaan tehdä kaikki itse, mutta päätettiin tällä kertaa pyytää apua. Tovarin vinkkituokion brainstormaus toi paljon hyviä ajatuksia. Sisällön muotoilua ymmärrettävämpään muotoon, yhtenäiset kuvat jotta näytettäisi tiimiltä ja kaiken turhan parsiminen.

Tovari oli meitä auttanut tähän asti joten heiltä tilattiin myös henkilöstön valokuvaus (Vlogissani tunnelmia sieltä). Väki veti Koodersin paidat päälle ja farkut jalkaan: yritettiin näyttää meiltä: asiantuntevilta, mutta rennoilta.

 

Suutarin lapselle nettisivut kuntoon

Sivuston tekstiä lähdettiin kirjoittamaan enemmän puhemuodossa, jotta tyylimme välittyisi paremmin. Päätettiin myös, että tämä tulee jatkumaan kaikkeen viestintään. Kynnys somettamiseen laski ja kaikki viestintä muuttui helpommaksi kun ei yritetty miellyttää kaikkia, vaan oltiin oma itsemme.

Vapauduttiin muutenkin kahleista moniin alan normeihin liittyen. Kirjattiin myös meidän prosessia auki ihan välivaiheittain. Jokainen projekti on toki uniikki tapauksesta riippuen, mutta halusimme tuoda näkyville pääpiirteistä rakennetta, minkälaista kanssamme työskentely on.

 

Joko lähdet brändipolulle?

Meille ei kunnolla uponnut mitkään brändäys tai markkinointikoulutuksien ajatukset, mutta homma selkeytyi kun alettiin vaan itse tekemään. Toivottavasti tästä kirjoituksesta (ja videosta) heräisi esimerkkien kautta teille muille ajatuksia, jotka toisivat halun erottua massasta!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Tarina pyykkikoneen ajastimesta

Ainakin pyykkäämisen ja koiran lenkittämisen voi leipoa osaksi työpäivää.

Lukaseppa

Ajatuksia työn hakemisesta Suomessa

Ne jotka haluavat apua ja tukea jäävät ilman ja pitkäaikaistyöttömyydestä unelmoivat käydään hakemassa kotoa avun piiriin. Miksi työtä haluavalle on tehty kaikki niin vaikeaksi?

Lukaseppa

Kun projektivetäjä vaihtuu

On kaunis kesäinen päivä. Linnut laulavat ja ankat haluavat pussistasi herkkuja. Sitten yhtäkkiä salami iskee kirkkaalta taivaalta ja projektia firmassanne vetänyt tyyppi säikähtää ja juoksee karkuun. Sinut nimetään projektivetäjäksi. Mitäs nyt tehdään?

Lukaseppa
Miikka on Joensuulainen insinööri, Kooderssin perustaja ja edelleen koodaava toimitusjohtaja.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä