Arvojen merkitys päätöksen teossa: luomukoodin puolesta puhumassa

02.07.2020 10:16:12
Pakastettuja tunteita pohtimassa

Arvot on jännä juttu. Ne ovat ikään kuin pakastettuja tunteita jotain asioita kohtaan. Muuttuvat useimmissa tapauksissa hyvin harvoin ja pysyvät taustalla jokaisessa päätöksessä.

 

Jos kaupassa tulee vastaan "luomu" tai muuten joku "vihreämpi" vaihtoehto ostoslistalla olevasta tarpeesta on sillä usein taipumusta valua ihmisten ostoskoreihin. Tällä hetkellä tuotteiden ekologisuus onkin kova sana. Eikä pelkästään pöhinän, mutta myös kestävän kehityksen kannalta. En ole itse mikään mahdoton kierrätysintoilija, mutta ymmärrän täysin pointin planeetan elossa pitämisestä. Ehtii sitten pidempään koodaamaan, kun on Tellus vielä alla.

 

Yksi Koodersin arvoista on korkea koodin laatu. Toteutetut ratkaisut tehdään aina uusimman tietomme ja osaamisemme pohjalta. Jos on tehty samankaltaisia ratkaisuja käytetään niitä mahdollisesti pohjana myös uudessa toteutuksessa, mutta kokonaisuus tehdään aina uniikkina jokaiseen projektiin. Näin voidaan varmistua, että meidänkin kätten jäljet jatkuvasti kehittyvät ja asiakkaat saavat aina parasta. Tämä pätee niin teknologioissa, kuin yleisissä toimintatavoissa ja käyttöliittymä designeissä.

 

Parhaillaan olen junailemassa kohti Koodia Suomesta Ry:n hallituksen kesäpäivää, jossa pohditaan yhdistyksen seuraavan kauden tavoitteita. Ollaan pidetty mm. NörttiLiveä parina vuonna ja pohdittu keinoja jolla tieto suomalaisesta koodista saataisi paremmin maailmalle. Suurennuslasin alla on ollut myös keinoja saada ihmisiä kiinnostumaan tehokkaammasta, korkealaatuisesta koodista projekteissa.

 

Yhdistyksen toiminta on hyvin lähellä omaa ja Koodersin linjaa. Jotta koodin kehittyminen yhteisössämme voidaan pitää jatkuvana pitää tiimin kommunikoida jakaen todettuja hyviä käytäntöjä. Tavoitteena olisi, että ei Koodersilla koskaan ulkoisteta mitään kehitystyötä Joensuunkaan ulkopuolelle.

 

Koodersiltakin saa siis #KoodiaSuomesta!

 

Tässä vielä meidän kokoonpanoa puuhapäivältä vasemmalta ylhäältä alkaen kauniisti Satua lainatakseni:

talousvastaavamme Jarkko Malinen Fuusio Labsilta, kehitysprojekteista vastaava Antti Järvinen Jimm's PC Storesta, jäsenvastaava Mike Arvela Linearilta, tapahtumavastaava Jesse Peurala Fraktiolta, (tässä siirrytään eturiviin ja edetään taas vasemmalta lähtien) sihteerimme Miikka Kostian Koodersilta, puheenjohtajamme Janne Kalliola Exovelta, Satu Lapinlampi Hiottu Oy:stä ja bonuksemme, tiedottaja Laura Mänki.

Puuhapäivän poppoo!

Muita blogeja tältä tyypiltä

MyDay: Miikka

Tänään seurataan päivää pomomiehen elikkäs Miikan perässä. Video muotoon päätyi tämäkin päivän seuraus.

Lukaseppa

Essentialismi: Mikä on sinulle tärkeää?

Haluatko helpottaa hyvien tapojen muodostamista? Kannattaa tutustua essentialismiin!

Lukaseppa

Mitä jos kaikki ei olisikaan niin vaikeaa?

Kun on koko ikänsä yrittänyt etsiä vain ongelmia jokaiseen ratkaisuun on siinä tullut todella hyväksi, mutta varjopuolena päässä olevat ajatukset tuppaavat olemaan hieman negatiivisia.

Lukaseppa