Kuinka valmistautua harjoitteluun

22.08.2019 18:15:00

Videossa on nämä asiat kerrottu syvemmin, mutta kirjailinpa lyhyesti pääpointit tekstinäkin teille <3

 

1. Jos ala kiinnostaa, niin harjoittelun kannattaa kiinnostaa

Harjoittelu tulee olemaan enemmän sen harjoittelun tapaista kuin siihen kouluttautuminen on.

 

2. Se huomataan, jos harjoittelu ei kiinnosta

Harjoittelussa iso tekijä on innostus. Se näkyy! Vilin kokemuksia kerrattiin myös tällä viikolla julkaistussa podcastissa.

 

3. Koodersilla tulette joutumaan kameran eteen

Tämä ehkä enemmän meistä tiedoksi. Kameran eteen joutuu useamminkin kuin vain "Tämmönen tyyppi alotti harkan" ja "Tämmöisen tyypin harkka loppuu" julkaisut.

 

4. Mieti tarkkaan mihin haet harjoitteluun

Älä hae samalla hakemuksella nimiä muuttamalla moneen eri firmaan. Tällaiset viestit tunnistetaan äkkiä tai jäävät jopa pahimmillaan roskapostin suodattimiin.

 

5. Hakekaa harjoitteluun ajoissa

Syksyllä kevään harjoittelupaikkojen hakeminen ei ole välttämättä yhtään liian aikaista. Jopa Koodersin harkkapaikkoja täytetään jopa 6kk ennen harjoittelun alkamista.

 

6. Panostakaa hakemukseen (edes pikkusen)

Jos hakemuksessa mainitaan miksi kyseiseen yritykseen hakee voi tämäkin viestiä yritykselle pienellä vaivalla, että miksi tekijä voisi olla motivoitunut.

 

7. Asenne ratkaisee

Jos mietit harjoittelua ajatuksella "en mie osaa" tai "tuo tyyppi on ihan pönttö", niin harjoittelujaksosta voi tulla paljon nihkeämpi. Pätee myös elämässä yleensä! Jos kaiken näkee negatiivisen kautta niin tulet saamaan negatiivisia kokemuksia. Asennoidu harjoitteluun positiivisen optimistisesti. Olet mennyt harkkaan oppimaan!

 

8. Uskalla kysyä

Olet harjoittelussa. Ei sinulta odoteta valmiita taitoja kaikkeen tekemiseen. Olet harkassa oppimassa.

 

9. Aseta itsellesi tavoitteet

Aseta tavoitteet, mitä harjoittelussa haluaisit oppia. Vili rajasi, että haluaa oppia koodaamista yleisesti vaikka kokeekin oppineensa paljon enemmän. Nyt osaa Vilikin sanoittaa mitä on tullut päivän aikana tehtyä.

 

10. Verkostoituminen

Kannattaa aloittaa jo harjoittelujen aikaan verkostoitumaan. Olkaa aktiivisia niinä päivinä, kun koulun aulat ovat täynnä ständejä jotka tarjoavat karkkia ja mikrokuitiliinoja. Pysytte hyvin kartalla minkälaisia yrityksiä paikallisesti toimii.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Päästä irti rutiineista

Joskus rutiineista on hyötyä, mutta kaikkia rutiineja pitäisi joskus muistaa haastaa parempien toimintatapojen löytämiseksi!

Lukaseppa

Maksullinen ei ole aina parempi

Markkinoilla on yllättävän paljon ohjelmistoja videoneuvotteluihin, pikaviestintään, livestreamaamiseen ja videoeditointiin jotka ovat jopa parempia kuin maksulliset sisaruksensa.

Lukaseppa

Kukin luottaa omalla tavallaan

Oletko pohtinut kuinka suuressa osassa omaa arkeasi luottamus on?

Lukaseppa