Virtuaalimaailmasta inspiraatiota oikeaan maailmaan

06.01.2022 10:44:10
Virtuaalisessa maailmassa on vipinää

Animal Crossing: New Horizons on videopeli, jossa sie oot saaren pääjehu. Siulla on saarella asukkaina ja kavereina eläinhahmoja, joista jokainen on oma persoonansa. Käytössäsi on iso saari, jota saat muokata juuri sellaiseksi kuin itse haluat. Voit valita, onko saaresi teemaltaan söpö keijumainen, vai enemmän mökkimäinen, tai joku muu! Ohjat on täysin siun käsissäsi.

Peli julkaistiin maaliskuun 2020 loppupuolella, eli poikkeusajan alettua. Peli sai silloin kiitosta julkaisuajankohdasta, sillä peliin avulla ihmiset pääsivät pakoon oikeaa maailmaa, ja pääsivät pitämään hauskaa etänä kavereiden kanssa pelin sisäisen matkustamismahdollisuuden avulla. Pelissä myös järjestetään oikean maailman yleisimpiä juhlia, kuten joulua (pelissä Toy Day), sekä uuttavuotta. Nämäkin poikkeusaikoina luovat yhteenkuulumisen tunnetta, kun on mahdollisuus viettää pelin sisällä juhlia oikean elämän ystävien kanssa.

Animal Crossingissa miun mielestä parasta on se, ettei ole yhtä oikeaa tapaa pelata. Sie voit mennä päivä kerrallaan, täysin oman flown mukana, tai sitten sie voit suorittaa ja tehdä viikossa saaresta viiden tähden saaren. Voit kirjoittaa listan tehtävistä asioista, ja tehdä ne joka päivä, tai pelata vaikka kerran kuukaudessa. Peli ei rankaise siitä, jos et ehdi pelaamaan joka päivä, tai edes joka kuukausi. Mie oon pelaajana vähän tuosta välistä. Pyrin välttämään liiallista miettimistä saaren suunnittelun suhteen, mutta tekemään kuitenkin saaresta siistin ja omannäköisen. Joinain päivänä suunnittelen useamman tunnin saarta, joinain taas vain kastelen kukkasia tai pyydystän ötököitä ja kaloja. Mielestäni tämä juuri luo innon pelaamiseen, kun ei ole paineita tehdä mitään, ja tekeminen ei oikeastaan ikinä lopu. Saarta voi muokata jatkuvasti, ja vielä korkeimman arvosanan saadessasi tekemistä riittää. Aina löytyy joku fossiili, kala, ötökkä, tai huonekalu, jota et ole aiemmin kohdannut. Ja jos olet jo kerännyt kaiken mahdollisen, voit jyrätä saaren matalaksi, ja aloittaa uudestaan vaikka uudella teemalla.

Juuri tämä pelin laaja pelaamismahdollisuus tuo innostuksen peliä kohtaan. Oon huomannut, että nyt kun olen taas pelin pariin päätynyt useamman kuukauden jälkeen, on miun luovuus kaikin puolin parantunut. Videoiden kuvituskuvien teko ja ideointi on helpompaa, ja kotonakin olen muutamaan otteeseen tarttunut piirtopöytään. Oon löytänyt uutta intoa ja mielenkiintoa värityskirjoihin, ja oman kodin sisustaminen ja kodiksi tekeminen on saanut uutta potkua. Jollain tapaa myös oma mieli on rauhoittunut, kun ei aina pelaa pitkälle iltaan toiminnantäyteisiä pelejä, vaan menee sen sijaan pelissä rannalle istumaan, kuuntelee aaltoja, ja hengittelee rauhallisesti. Jos taivaalla näkyy tähdenlentoja tai revontulia, saatan jäädä pitkäksikin aikaa vain katsomaan niitä ja kuuntelemaan pelin rauhallista musiikkia. 

Muita blogeja tältä tyypiltä

Kenen kanssa pallottelet ideoitasi?

Onhan siulla työpaikalla joku, jonka kanssa pallotella asioita?

Lukaseppa

Tallenna omaa kehitystä

Uutta harrastusta aloittaessa sitä omaa tekemistä kannattaa jollain tapaa taltioida. Melkein jokaiselle tulee niitä päiviä, jolloin tuntuu ettei kehitystä ole tullut ollenkaan, vaikka olisikin viettänyt aktiivisesti aikaa harrastuksen parissa. Näinä päivinä kun hyppää harrastustaipaleen alkuaikoihin, niin varmasti huomaa, että kyllähän sitä kehitystä on tullut.

Lukaseppa

Jotain uutta, jotain vanhaa

Kooders pääsi Jimm's PC Storen yritysmyynnin sponsoroimana rakentamaan serveriä, ja mie pääsin mukaan ääni- ja kamerahenkilöksi. Vaikka moni asia olikin kuvausprosessissa vanhaa ja tuttua, tuli myös opittua paljon uutta ja käytettyä uusia laitteita. Jotain uutta, jotain vanhaa.

Lukaseppa
Ida on meidän mediakanuunamme, joka pitää huolen videoiden vireydestä ja kuvamateriaalin komeudesta.


Aiheet
Muita blogeja tältä tyypiltä