Uskalla antaa ohjat muille

30.06.2022 09:45:01
Tässä yksi ohja ole hyvä

Mie oon aina vähän pelännyt uusia juttuja, etenkin, jos en tiedä tarkalleen miten asiat toimii. Haluan ottaa asioista aina mahdollisimman paljon selvää etukäteen, jotta osaan varautua mahdollisiin ongelmiin tai epävarmoihin tilanteisiin. Oli kyseessä sitten asuntokaupat, uusi työpaikka, Windowsin uudelleenasennus, tai ihan vaan uuden ruuan tekeminen.

Tänä keväänä pääsin kokemaan asunnon myynnin jännittävyyden, toki siinä oli äitini mukana auttamassa, kun hän niistä asioista tiesi enemmän. Yritin selvittää juuria myöten, että miten asuntokaupat tarkalleen ottaen etenee, mutta lopulta päätin antaa ohjat kiinteistönvälittäjälle ja kysellä häneltä tarvittaessa, onko jotain jota minun pitäisi tehdä. Kummasti stressi ja jännitys uudesta asiasta katosi.

Toinen iso asia tänä vuonna oli omat häät. Koska kyseessä oli maistraatissa tapahtuva vihkiminen, lähdin netistä etsimään vastausta muutamaan asiaan, joista olin epävarma. Yllätyksekseni en kuitenkaan löytänyt vastauksia, mutta vihkijä kertoi ennen itse tilaisuutta tarkalleen, miten homma etenee. Saimme myös kysyä halutessamme kysymyksiä, jotta kaikki olisi varmasti selvää. Tilaisuus itsessään meni niin rennosti kuin vain pystyi juurikin sen takia kun tiesi, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Olen tämän kevään ja kesän tapahtumista oppinut sen, että välillä kannattaa antaa ohjat muille, ja tehdä vain se, mitä pyydetään. On turha aiheuttaa itselleen stressiä, jos ei ymmärrä esimerkiksi kosteusmittauksesta tulleita numeroita. Jos mittaaja on sanonut, että kaikki on kunnossa, niin luota hänen sanaansa. Hän tekee sitä työkseen, ja osaa varmasti hommansa. Uuden ruokareseptin kokeilussa kannattaa luottaa reseptiin ja ohjeisiin, eikä lähteä tutkimaan kymmeniä eri reseptejä samasta ruuasta. Jokaisella on oma tyylinsä tehdä ruoka X, mutta on hyvä pitäytyä siinä reseptissä, jonka on valinnut, ja joka kuulostaa omaan korvaan parhaimmalta. Luota rohkeasti muiden ammattitaitoon!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Kuinka tehdä etätöitä toimistolla kotoa käsin [Parsec]

Ei enää suurien tiedostojen siirtelyä! Tänään katsotaan kuinka voit Parsecin avulla etähallita työkonettasi kotoa käsin kuin olisit työkoneellasi.

Lukaseppa

Kaikki unohdettu - hyvä loma siis

Loma ohi, töihin palattu, kaikki unohdettu. Kun astuin toimistolle sisään, olin unohtanut kaiken. Mistä valot syttyikään? Miten ilmastointi laitettiin päälle? Apua!

Lukaseppa

Paras asia konnan työpisteellä

Oman työpisteen mukavuus on tärkeä asia työmotivaation kannalta. Jos työpisteellä on ongelmakohtia, voi työmotivaatio kärsiä. Tänään Ida kyseli konnilta, mikä on heidän työpisteellään parasta! Mukana on myös uusi konnamme.

Lukaseppa