Kaikki unohdettu - hyvä loma siis

04.08.2022 10:02:50
Lomalla viimeinkin, voi ottaa iisimmin.

Loma ohi, töihin palattu, kaikki unohdettu. Kun astuin toimistolle sisään, olin unohtanut kaiken. Mistä valot syttyikään? Miten ilmastointi laitettiin päälle? Apua, miten Premiereä tai Photoshoppia käytettiin, entä piirtopöytää? Tuntui, kuin olisi ollut ensimmäistä päivää töissä. Unohdukset toi kuitenkin hyvän mielen, sillä itse miellän hyvän loman sellaiseksi, että on unohtanut työt täysin. Päivän edetessä asiat alkoivat palautua kuitenkin mieleen, ja videoiden editointi tuli kuin selkärangasta.

Päätin ennen lomaa, etten suunnittele päiville ohjelmaa, vaan menen fiiliksen mukaan, ja loman alku menikin mieltä lepuuttaessa nukkuen, sarjoja katsellen, sekä pelejä pelaten. Unirytmi kääntyi heti ensimmäisenä päivänä päälaelleen, ja unien maailmassa tuli vietettyä aikaa reilusti normaalia enempi. Tiesin univelkaa kertyneen omien valintojen vuoksi, joten 12 tunnin yöunet eivät tulleet yllätyksenä. Ensimmäisen viikon aikana koettu aivosumu ja muutaman aamun paniikki töistä myöhästymisestä toivat pienen epätoivon, että osaako sitä edes rentoutua lomalla. Taustatietona siis, että tämä oli ensimmäinen pitkä loma omassa työelämässä, joten lomailuun oli totuttautuminen. Muistuttelin jatkuvasti itselleni, että töihin ei tarvitse vielä muutamaan viikkoon mennä, nyt lepää!

Toinen päätös oli pelata Valorantia hieman tavoitteellisemmin. Kävin pelaamassa ensin yksin, mutta sitten tutustuin moniin uusiin ihmisiin, ja aloin heidän kanssaan pelaamaan. Heiltä saatujen oppien avulla pääsinkin tavoitteeseeni.

Kun mieli oli alkanut palautumaan töistä pelien ja rentoutumisen avulla, oli aika kiinnittää huomiota kehon hyvinvointiin. Otin kuntoilun takaisin osaksi arkea, ja loman aikana se olikin helpompaa. Pystyi vain päättämään päivät, jolloin käy kuntosalilla tai pyöräilemässä, ja piti niistä kiinni. Ei tarvinnut miettiä aikatauluja, vaan sai keskittyä pelkkään tekemiseen. Tuli uutta energiaa, kun sai hieman liikuttua, ja löysinkin itseni usein tutkimasta etenkin puhelimella kuvaamiseen liittyviä artikkeleja ja videoita. Loman loppupuolella huomasin tuntevani uudenlaista jännitystä ja paloa, ja aloinkin jo odottamaan töihin paluuta. 

Opin neljän viikon aikana olemaan stressaamatta kaikkea niin paljon. Töiden jälkeen jäävä aika riittää varsin hyvin harrastuksiin, eikä kaikkia asioita edes tarvitse tehdä yhtenä päivänä. Opin myös nauttimaan asioista, joista aiemmin olen nauttinut, mutta jotka ovat jääneet "ajanpuutteen" takia vähemmälle tai kokonaan pois, kuten esimerkiksi sarjojen ja elokuvien katsominen On ollut myös kiva huomata, että loman aikana aloitettu terveellisempi ruokavalio ja kuntoilu on pysynyt mukana, vaikka työpäiviä on kirjoitushetkellä ollut vasta kaksi loman jälkeen.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Luova työ avotoimistossa - uhka vai mahdollisuus?

Avotoimisto. Naputtelua siellä, klikkailua täällä. Luova työ ei tule onnistumaan. Vai tuleeko sittenkin?

Lukaseppa

Jotain uutta, jotain vanhaa

Kooders pääsi Jimm's PC Storen yritysmyynnin sponsoroimana rakentamaan serveriä, ja mie pääsin mukaan ääni- ja kamerahenkilöksi. Vaikka moni asia olikin kuvausprosessissa vanhaa ja tuttua, tuli myös opittua paljon uutta ja käytettyä uusia laitteita. Jotain uutta, jotain vanhaa.

Lukaseppa

Kuvauksia ja akustiikkapaneleeja [KoodersVlog #4]

Kooders vlogi tekee taas paluun ja tänään suunnitellaan akustiikkapaneeleita somevideoiden taustalle ja vieteään Koodersin kuvauspäivää.

Lukaseppa