Tarvitsetko robotti-imurin

03.12.2020 08:26:24

Kun ihmiset ovat nähneet robotti-imurini on se herättänyt vielä nykyäänkin paljon kysymyksiä. Pakkasinpa sitten blogimuotoon asioita imurista mitä usein kysytään ja mitä itse olisin halunnut tietää kun hankkimista harkitsin.

 

Minkä hintainen kannattaa ostaa

Halvatkin (Kuten minun Roomba 676) tekevät lattian puhdistamisen varsin taidokkaasti. 600€ paikkeilla alkaa tulla imureita, jotka opettelevat asuntosi pohjan ja voit sitten käskeä vaikka vain "puhdista olohuone" ja 1000€ jälkeen imuri osaa tyhjentää säiliönsä isompaan säiliöön.
Itse en tehnyt mitään noilla ominaisuuksilla, joten maksoin mieluummin 200€

Muistaako sitä käyttää?

Mukana tulee (ainakin Roomballa) appi, josta voi aikatauluttaa imurin käyttöä. Itselläni on imuri aina hyrräilemässä joka arkiaamu klo 9

Kuinka kauan puhdistus kestää

Pyöreästi 1 - 1,5h. Yleensä ensimmäisen tunnin jälkeen imuri alkaa etsimään latausasemaansa ja lopettaa puhdistamisen sen löytäessään, mutta kuitenkin puhdistaa kokoajan kotia etsiessään.

Selviääkö se kynnyksistä, johdoista ja matoista?

Yllättävän hyvin. Omassa imurissani on ~3cm maavara, joten "perus kynnyksistä" selvitään, mutta esim. toimistomme podcasthuoneen äänieristetyn oven kynnykseen se jää jumiin.

Tärkeänä huomiona, että lattialla oleviin johtoihin imuri myös jää jumiin, joten kaapelit pitää olla hallussa ja matot eivät saa olla liian pörröisiä.

Kuinka paljon imuri kerää tavaraa?

Imurista on todellakin hyötyä. Itselläni on kotona koira joka on rodultaan lähimpänä noutajaa (jos joku ymmärtää karvanlähdön eroista roduittain) ja imuri joka arkipäivä ajaessaan kerää melkein puolikkaan säiliöllisen karvaa. Kämppä näyttäisi varmasti todella erilaiselta ilman roboimuri-toveria

Missä imuria voi säilyttää

Imurin säilytetään sen latausasemassa ja latausasema tarvitsee ympärilleen ~15cm molemmin puolin tyhjää. Imuri hengaa siellä laturissaan ja lähtee sieltä aina matkustamaan kohti puhtaampaa kotia. Tyhjä tila antaa imurille mahdollisuuden asemaan palatessaan saada latauskontaktin kohdalleen kun se saa vapaammin pyöriä.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Konnat saa sähköpöydät [KoodersVlog #5]

Työpisteiden upgraden kierros n: Näytöt on telineissä ja nyt koko pöytäkin alkaa liikkua!

Lukaseppa

Haluatko markkinajohtajaksi: Painotalo

Moni painotalo saisi merkittävästi lisää kassavirtaa suoraviivaistamalla ostopolkua ja panostamalla tilauksen käsittelystä viestimiseen.

Lukaseppa

Kuinka oppia mitä tahansa

Yrititpä alkaa virkkaamaan, irkkaamaan tai heittämään kärrinpyörää. Toista katsomalla voi yrittää ymmärtää mitä hän tekee ja tehdä perässä. Jos sattuu olemaan hyvä tyyppi niin häneltä voi ihan kysyä, että mitä yrität tehdä ja mitä odotat lopputuloksena

Lukaseppa