Ensin oli koodaripula, sitten tuli osaajapula. Syntyykö ihmiset osaajina vai tapahtuuko syntymän ja osaajuuden välissä jotain?
Tästä on ollut kannanottoa mm. Koodia Suomesta Ry:n puolesta sekä monenlaisissa artikkeleissa pitkin internettiä. Osaajiahan syntyy junioreita kouluttamalla. Usein kuitenkin juniorien palkkaaminen vaikeutuu kun monet julkiset kilpailutukset vaativat kaikilta projektissa olevilta viimeisen 14 päivän ajalta 30 päivän työkokemusta tasan samanlaisesta projektista kuin mihin tarjousta pyydetään. Tällaiset tarjouspyynnöt tuntuvatkin olevan isoin junnujen palkkaamisen este kun tarvitaan isompiin projekteihin koodivoimaa.
Moni julkinen kilpailuttaja ei välttämättä tiedä, että vaikka kilpailutukseen työnnetään senior-koodareiden CV:t on sitä projektia kuitenkin koodaamassa lopulta ne juniorit. Joten mitä jos ostajatkin keskittyisivät lopputulokseen: Pohditaan mitä halutaan ja annetaan koodifirmalle itselleen vastuu siitä tarvitaanko sen toteuttamiseen täyttä seniori-tiimiä vai voiko siellä olla monen tasoista naputtajaa seassa luomassa sitä täydellistä koodituotosta.
Kaikissa projekteissa on hyvä aluksi määrittää mitä lähdetään tekemään. Tämän lisäksi sovituista asioista on tärkeää pitää kiinni!
Hyötyliikunnan hyötyjä ei pidä väheksyä!
Psykoterapeuttiopiskelija Emppu on tänään mukanamme pohtimassa ratkaisuja ajanhallinnan haasteisiin.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä