Huijarisyndroomaksi kutsutaan psykologista ilmiötä, jonka vaikutuksesta ihminen ei kykene sisäistämään omia saavutuksiaan todisteista huolimatta. Huijarisyndroomasta kärsivä on vakuuttunut olevansa huijari ja että hänen saavutuksensa ovat ainoastaan hyvän onnen tai ajoituksen tulosta, tai että hän on vain harhauttanut muut luulemaan itseään todellista kyvykkäämmäksi.
Ilmiötä ilmenee etenkin korkeasti koulutetuilla. Kun ihminen kehittyy hyväksi jossain syntyy illuusio, että asia jota tehdään on todella helppoa ihan kaikille. Tästä syystä saadut kehut tuntuvat tyhjiltä ja ihminen voi kokea olevansa huijari jonka joku pian saa selville.
Tätä ilmenee myös koodareilla, sillä koodari keskittyy usein johonkin melko kapeaan osa-alueeseen ja kehittyy siinä mestariksi. Tämän jälkeen voi tuntea olonsa huijariksi kun tehtävä asia ei olekaan mahdottoman vaikeaa itselle.
Jos tunnistat näitä oireita itsessäsi, niin puhuminen asiasta auttaa!
Onko koodarin työpäivässä muuta kuin biljardia ja donkkailua? Mitä konsolia konnaväen retro-nurkkauksessa pelataan?
Brandbookin pitäisi toimia yritysilmeen käsikirjoituksena. Miksi niin monet yritykset jättävät hankkimansa brandbookin käyttämättä?
Miikka ja Oona keskustelivat nykyaikaisesta toimistotyöstä. Joustavista työajoista lähti pallo liikkeelle.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä