Jos työntekijän työtehtävään on ennen kulunut viikko ja sitten koodari automatisoi työnsä siten, että työhön kuluu vain 2 tuntia ja loppuaika viikosta vietetään oman lapsen kanssa? Työntekijä tekee kyllä mitä häneltä on pyydetty ja hän käyttää siihen näennäisesti niin paljon aikaa kuin siihen oletetaan kuluvan.
Entäpä jos Koodersia pyydetään tekemään sovellus joka kaataa sankosta vettä kadulla kulkevien ihmisten päälle?
Koodarin eettisyyttä voi tarkastella monesta näkökulmasta ja niinhän me podcastissamme tehdään.
Vireystilan säätely ja tunnistaminen ovat tärkeitä taitoja elämässä. Jos käyt yli- tai alikierroksilla et pysty toimimaan optimaalisesti etkä myöskään pysty aidosti oppimaan mitään. Olisikin tärkeää löytää keino jolla pysyä omassa sietoikkunassa.
Jotta pääsee töihin, halutaan työkokemusta. Jotta saa työkokemusta, pitää päästä töihin. Tämä paradoksaalinen tilanne kantaa myös nimeä "Catch-22"!
Sisäisen kriitikon laukoessa itsekriittisiä ajatuksia kannattaa välillä pysähtyä miettimään onko ne ajatukset edes totta. Sisäisen kriitikon ahdistavuutta voi avustaa myös antamalla sisäiselle kriitikolle jonkun hahmon.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä