Kahlitseeko toimistotyö luovuuden

20.07.2023 17:39:23

Lyökö toimistotyö lukkoon luovan ajattelun? Voiko tehdä asian eteen jotain? 

Tällaiset asiat saattavat pyöriä luovan tekijän mielessä ennen töiden aloittamista. Useimmiten huoli on täysin turha. Toimisto on tila siinä missä mikä tahansa muukin. Työskentely avotoimistossa ei vähentänyt ainakaan omaa luovuuden virtaa, vaan päinvastoin. Ympäristö ja muut ihmiset toimistolla mahdollistivat uudet ajattelutavat, mikä ainoastaan inspiroi lisää.

On tärkeää, että löydämme omat tapamme pitää yllä luovuutta ja luoda olomme tarpeeksi mukavaksi työskennellessämme. Joskus asiat voivat riippua pienistäkin tekijöistä.

1) Inspiroiko ympäristö? Etenkin oman työpisteen omaavat voivat usein koristella siitä kotoisasti itsensä näköiset. Jo omasta kahvimukista hörppiminen voi olla joskus ratkaiseva tekijä.

2) Auttaako työskentelyä ennestään tutut ohjelmistot tai välineet? Tutut työvälineet nopeuttavat työtä ja mahdollistavat luovemman työskentelyn, kun aikaa ei kulu uusien opetteluun.

3) Onko muita tekijöitä, jotka vaikuttavat luovuuteen? Tuntuuko ajatus kulkevan paremmin kävellessä tai musiikkia kuunnellessa? Onko toimiva ratkaisu laittaa ajatuksia fläppi taululle tai luonnostella erilliseen vihkoon? Onko parempi, että ympärillä on ihmisiä ja elämää, vai onko oma rauha kaikista toimivin? Pohtimalla asiaa voi erotella inspiroivat tekijät ja ottaa niitä käyttöön työskentelyssä.

Luovuuden tiet ovat loppujen lopuksi monet, ja useasti se on myös paikasta riippumaton. Inspiraatio kukkii meillä jokaiselle eri tavoin. Meidän on vain löydettävä tavat ruokkia sitä oikein.

00:00 Aloitus
00:27 Aiheen käsittely ja omat kokemukset
01:02 Toimisto ja muut ihmiset
01:21 Luovuus takaisin-vinkit
01:26 Luo oma soppesi
01:36 Mieleiset tavat ja välineet
01:51 Mitkä tekijät vaikuttavat omaan luovuuteesi
02:01 Loppusanat

Muita blogeja tältä tyypiltä

#MitäVattua - Digitaalinen Markkinointi feat Joona Kotilainen

Oman tuotteen tai palvelun tunnetuksi tekemistä potentiaaliselle kohdeyleisölle digitaalisia kanavia käyttäen.

Lukaseppa

Bug bounty - #MitäVattua podcast #161

Bug bountyissa pyydetään ihmisiä ilmoittamaan virheistä järjestelmässä palkkiota vastaan. Yleensä käytännöllä yritetään löytää etenkin tietoturvaan liittyviä aukkoja. Mutta miten bug bounty mentaliteettia voitaisi hyödyntää asiakaspalvelussa?

Lukaseppa

#MitäVattua - Hyvinvointi

Mitä on hyvinvointi? Vai onko tähän olemassa oikeita tai vääriä vastauksia?

Lukaseppa