Älä nojaa liikaa alennuksiin

01.12.2022 09:01:03
Tässä Miikka tekee jotain tuhmaa: Ei saisi nojata niihin alennuksiin!

Ameriikan maalla on totuttu, että retail-kaupoilla black fridayn ja joulun välillä tapahtuu jopa 20% vuoden myynneistä. Tänä vuonna ei näkynyt isoja joukkuja ovilla vaan päivä näytti enemmän normaalilta "vähän kiireisemmältä päivältä". Isona epäilyksenä tähän romahdukseen on pidetty inflaatiota kun kaikki muu nousee paitsi palkat. Tämä voipi vaikuttaa monella liikkellä vuoden tulokseen ja muuttua siitä myynti-rykäyksen tuomasta voitosta plus-miinus-nolla vuoteen.

Verkkokauppa on toki vetänyt yhä melko hyvin, mutta ei niin tehokkaasti kuin aiempina vuosina. Ihmiset eivät tässä hetkessä innostu shoppailemaan edes alennuksien perässä.

Monelle yrittäjälle opastetaan jo alusta alkaen, että sitä omaa toimintaa ei kannata rakentaa pelkästään alennuksien ympärille kun sitten ihmiset oppivat odottamaan alennuksia eivätkä osta sinulta mitään normaaliin hintaan.

Alennuksissa on jo piiiiitkiä aikoja harrastettu temppua, että ensin nostetaan hintoja hissukseen pari kuukautta ennen ja sitten isketään päälle "alennus" joka ei välttämättä edes alita alkuperäistä myyntihintaa. Tämäkin kikka on menettänyt voimaansa erilaisten hintaoppaiden ja muiden palveluiden ansiosta jotka seuraavat tuotteiden hintakehitystä kaupoittain.

Keskittykäämme siis antamaan asiakkaille muunlaista lisäarvoa!

 • Myymälöissä teidän salainen aseenne on asiakaspalvelu!
 • Verkkokaupoissa voitte käyttää kattavaa kuvausta tuotteista
  • hyvät tuotekuvat
  • erottuvat ja teidän näköiset kuvaustekstit
  • asiakkaiden arvostelut
  • jopa videota tuotteista
 • Palveluita myydessä korostakaa mitä asiakas siitä hyötyy
  • asiakasta ei kiinnosta vattuakaan miten monta verteksiä siinä on tai miten monta tekoälyä siinä menee

 

Myynnin lisääminen on kuin hakukoneoptimointi: Ei siinä enää kikkailut auta vaan nykyään pitää oikeasti osata auttaa asiakasta!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Uskalla jakaa asiantuntijuuttasi

Jos olet asiantuntija jossakin tai vieläpä teet töitä asiantuntijana tai vieläpä olet YRITTÄJÄNÄ ja hommasi on olla asiantuntija: Uskalla jakaa sitä asiantuntijuutta! Ihmiset tietää vain sen mitä heille kerrotaan.

Lukaseppa

Koodaamista pelillistämässä - Code::Stats

Koodarit ja sen opiskelijat tämä suositus on erityisesti teille! Code::Statsilla saat kerättyä vuosien varrelta tietoa millä kaikella on tullut koodailtua!

Lukaseppa

Juhannuksena jokaisen pitää kuulla tämä

Yrittäjän juhannustervehdys

Lukaseppa