Saumat-järjestelmä nuorten aktivointiin

Lyhyesti

Kuka

Saumat - mahdollisuuksia nuorille hanke (Järjestelmä)

Mitä

Järjestelmä helpottamaan työpajojen ja niihin liittyvän toiminnan hallinnointia

Miksi

Kohderyhmänä nuoret - Jos tieto aktiviteeteista saadaan helposti nähtäville madalletaan kynnystä osallistumiseen.

Miten

Selainpohjainen Mobile-first järjestelmä

1. Kaikki alkaa oikean yhteistyökumppanin löytämisellä

Saumat-hankkeen keskeisenä tavoitteena on alle 30-vuotiaiden nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen sekä koulutus- ja työelämävalmiuksien edistäminen ja ylläpitäminen. Hankkeessa kehitetään nuorille matalan kynnyksen osallistumisen mahdollisuuksia eli Saumoja, joita kootaan yhteiselle sähköiselle alustalle. Tavoitteena on uuden pelillisyyttä hyödyntävän alustan kehittäminen ja käyttöönotto Joensuun Ohjaamossa sekä käyttövalmiuden mahdollistaminen maakunnan muihin Ohjaamoihin.

Hankkeen kohderyhmän ollessa nuoria nousi erityiseen tärkeyteen sähköisen alustan helppokäyttöisyys. Alusta asti nähtiin selkeästi, että mobiilikäyttö olisi merkittävässä osassa järjestelmässä. Haastena oli kuitenkin sopivan digitalisaatiokumppanin löytyminen. Pitkän etsinnän jälkeen verkostojen kautta osatiin kuitenkin Joensuun Ohjaamolta aiemman projektimme pohjalta suositella pyytämään tarjousta myös Koodersilta.


2. Kun konnaväki tarjousta väkersi

Idea innostutti toimistollamme koko porukan välittömästi. Digitaalinen työkalu aktivoimaan nuoria ilman jargonia tai karensseja kuulosti mahtavalta idealta. Ideoita lenteli miten sovellusta itse haluttaisi käyttää ja miten se ennemmin vastaisi kysymyksiin kuin herättäisi niitä.

Tarjous lähti luottavaisin mielin matkaan.


3. Kohtalokas viesti

"Vastaanotettujen tarjousten perusteella haluaisimme lähteä työstämään saumat.fi palvelua Koodersin kanssa. Koodersin tarjous vastaa parhaiten niihin toiveisiin, mitä meillä on sivujen suhteen."

Ja tähänhän sitä tähdättiinkin. Vastaamaan tarpeeseen ilman sen kummempia yleistyksiä. Projektin aluksi istuttiin vielä saman pöydän ääreen ja viilattiin viimeisetkin mutkat suoriksi, että järjestelmä tukisi hankkeen työskentelyä sen sijaan, että se olisi yksi asia lisää huolehdittavaksi. Pelillistämisen hyödyntäminen nousi tärkeäksi ominaisuudeksi.


4. Räätälöity koodi pelastaa päivän

Useissa tilanteissa tekijää etsiessä oli noussut ongelmaksi ratkaisujen rajoittuneisuus. Tarpeeseen tarjottiin valmiita pohjia jotka "parhaiten soveltuivat toivottuun käyttötarkoitukseen", mutta nämä kahleet päästiin heittämään tässä projektissa pois. Ratkaisut toteutettiin just-eikä-melkein toivottuihin tarpeisiin.

Sovellus saatiin testikäyttöön sovitussa aikakehyksessä ja päästään todelliseen testiin kuinka rautainen nuorisotyön osaaminen ja tarkoituksenmukainen digitaalinen työkalu saavat muutosta aikaan.

 

Keskustelimme hankkeesta myös podcastissamme:

Muita puuhiamme

Epic Challenge Joensuu

Eeppiset kotisivut informoimaan sponsoreita ja opiskelijoita.

Lue lisää

Taito Pohjois-Karjalan verkkopalvelu-uudistus: Taitokortteli.fi

Helpotusta ostamiseen ja myymiseen uuden myyntialustan avulla.

Lue lisää