Polkupyörärekisteri

Lyhyesti

Kuka

Suomen Omaisuusturva Oy (järjestelmä)

Mitä

Polkupyörärekisteri

Miksi

Tarvittiin räätälöity järjestelmä polkupyörien rekisteröimiseksi

Miten

Selainpohjainen räätälöity järjestelmä

1. Tärkeät ideat lähtevät tarpeesta

Kaksi vuotta sitten Timolta varastettiin polkupyörä. Ensimmäisenä ajatuksena tuli huoli pyörästä ilmoittamisesta. Pyörästä ei oltu asiakseen otettu kuvia, eikä muitakaan tuntomerkkejä oltu dokumentoitu. Jos joku löytäisi pyörän ei löytäjä tietäisi pyörän omistajaa. Asiasta ilmoitettaisi todennäköisesti poliisille, jos sinnekkään.

Samaa ongelmaa päästiin tarkastelemaan eri näkökulmasta kun alkoi samana kesänä tytölle pyörän hankinta. Käytettyjiä pyöriä ostaessa löytyi samalla puhelinnumerolla, mutta eri nimien takaa erivärisiä Jopoja. Tämä antoi vahvan kuvan siitä, että pyörät olivat varastettuja. Tätä ei kuitenkaan mitenkään voinut tarkistaa.


2. Ajatus jalostuu

Kyseisistä tapahtumista jäi takaraivoon kaivertamaan ajatus ratkaisusta molempiin ongelmiin. Koska ratkaisua ongelmaan ei ollut heräsi ajatus vahvan yrittäjän ajatuksesta: Ongelmaan ei vielä ole ratkaisua niin tehdään se itse!

Ongelmaa oli yritetty aiemmin ratkaista hyvin epäketterillä ratkaisuilla. Markkinoilla olevissa vaihtoehdoissa oli joko kohtuuttomat aloitus- tai ylläpitomaksut.


3. Luotettavan tekijän löytäminen

Ajan kanssa idea selkeni ja syntyi päätös alkaa etsiä visiolle toteuttajaa. Aiemmista kokemuksista tuli vahva ajatus, että tekijän tulisi olla paikallinen. Kommunikointi on aina helpompaa ja selkeämpää kasvotusten.


4. Ensimmäinen tapaaminen

Tässä vaiheessa Kooders astui kuvaan. Ensimmäinen konsultaatio on aina ilmainen, joten kynnys tulla juttelemaan ajatuksesta oli matala. Tämä palaveri määräsi merkittävästi järjestelmän tulevan suunnan. Myös Kooders innostui ideasta ja näki välittömästi sen tuomat hyödyt. Palaverissa osapuolet innostuivat ristiin ideoinnista ja järjestelmä alkoi saada nykyisesti näkyvää muotoaan välittömästi.

Nyt on ensimmäinen versio järjestelmästä julkaistu kaikelle kansalle. Käyttäminen on helppoa ja hinta rekisteröinnille on enemmän kuin kohtuullinen.

Muita puuhiamme

EV Assist - Sähköautojen latauslaitteiden etähallinta

Uudenlainen tapa hallinnoida sähköautojen latauslaitetta etänä

Lue lisää

Business Joensuu - rekrytointijärjestelmä

SMErec – New generation recruitment skills for SMEs and workforce - projekti tarvitsi työkalun rekrytointien hallintaan yritysneuvonnan tueksi

Lue lisää