Blogi

Koodersin väen mietteitä asioista.

Ei saa sanoa liian suoraan - #MitäVattua podcast #335

Työpaikka ilmoituksessa toinen voi saada huutoa kun vaatii keskimääräistä korkeampaa älykkyyttä, mutta toinen saa kiitosta kun halutaan ihminen mukaan galaksien valtaamiseen. Monia asioita saa (ja kannattaakin) sanoa, mutta kaikkea ei saa sanoa liian suoraan.

Lukaseppa

Vihreä koodi on kilpailuetu feat. Janne Kalliola - #MitäVattua podcast #334

Vihreä koodi näkyy otsikoissa, mutta tuodaanpa sitä tänään ihan konkretiaan. Exoven perustaja ja nykyinen Chief Growth Officer Janne Kalliola kävi jakamassa käytännön askeleita ja hyötyjä aiheeseen liittyen. Keskustelussa myös lisätietoa Miikkan ja Jannen tietä yhdistäneeseen kanavaan eli Koodia Suomesta Ry toimintaan liittyen.

Lukaseppa

Tyhmä jättää autistin palkkaamatta - #MitäVattua podcast #333

Kuplassamme on tullut paljon keskustelua miten jotkut yritykset oikein asiakseen ja jopa ylpeillen jättävät autistit, ADHD ihmiset ja muut neurokirjolla olevat palkkaamatta. Miikka on sitä mieltä, että autistin palkkaamatta jättäminen sen autismin takia on todella tyhmää. Kaikkiaan ihmisten kohteleminen toisin pelkästään jonkun asian takia mihin he eivät itse voi vaikuttaa on melko kohtuutonta. Tokkopa olisi ilman autisteja käynyt ihminen kuussakaan.

Lukaseppa

Olet nyt tekoälyn koulutusdataa - #MitäVattua podcast #332

Adobe ilmoittaa yksipuolisesti, että heidän ohjelmissaan käyttämäsi materiaalit ovat myös heidän omaisuuttaan ja Microsoft haluaa napsia ruutukaappauksia säännöllisesti ruudullasi. Vieläkö on jotain tapoja päästä irti näistä sopimuksista vai onko tämä vain uusi tulevaisuutemme?

Lukaseppa

Korvaako teknologia ihmissuhteet? feat. Tara Tuomisilta - #MitäVattua podcast #331

Roboteista saa jo keskustelu kumppaneita pidemmillekkin keskusteluille ja kaverin lurkkaaminen somessa voidaan nähdä ystävyyssuhteen ylläpitämisenä. Vieläkö ihmisten väliselle live tapaamiselle on paikkansa vai onko nykyään sama keskustella kielimallien kanssa?

Lukaseppa

Mikä on enää alkuperäistä? - #MitäVattua podcast #330

Tekoälyn taideteoksia esitetään kasvavassa määrin ihmisten omina tuotoksina. Missä menee raja, että vaikkapa valokuvaa saa sanoa itse otetuksi jos sen editoinnissa on käytetty mitään tekoälyä hyödyntäviä työkaluja.

Lukaseppa

Myyminen on mahdoton suo - #MitäVattua podcast #329

Sanotaan, että IT työskentelijöiltä vaaditaan joskus työtä kuin kokonaiselta IT-osastolta. Myyjillä ja markkinoijilla taitaa olla aika samat paikat mitä enemmän aiheeseen yritää sukeltaa.

Lukaseppa

Kiintiöpalkkaamisen hyödyt - #MitäVattua podcast #328

Kehityshankkeet ja tukiraha hakemukset menee läpi vain jos on ruksi kentässä "Hanke työllistää naisia" ja joihinkin työpaikkoihin pääsyyn vaikuttaa etnisyys ja/tai sukupuoli merkittävästi diversiteetin nimissä. Miksi tämä käytäntö on nähtävillä niin monessa paikassa?

Lukaseppa