Koodersin väen mietteitä asioista.
Pointti ei ole osata syntaksia ja kaikkea ulkoa vaan osata tunnistaa kokonaisuuden palaset ja yhdistää niistä palasista toimiva kokonaisuus
Ilmainen työntekijä ei ole oikeasti ilmainen. Jos ei haluta tyyppiä pelkästään kahvinkeittohommiin tarvitaan aikaa ja halua ohjata henkilöä oikeisiin työtehtäviin. Tämän lisäksi Suomen maalla on hyvin tiukat raamit sille miten edes pääsee “ilmaiseksi töihin” paperisodan kannalta.
Algoritmit eivät ole ystäväsi. Ainakaan aina. Ne kyllä seuraavat mitä teet ja ohjaavat sinua tekemään asioita - halusitpa tai et! (spoopy?)
Nyt tekoäly tekee jo musiikkiakin. Ja se osaa myös puhua suomea! Melkoinen on tahti ja tässäpä näytän parit esimerkit miten voidaan muuttaa olemassa olevien kappaleiden genrejä tai promptaamalla saada ihan täysiä kappaleita.
Autovalmistajat ovat jääneet kiinni autoilijoiden ajokäyttäytymisdatan myymisestä ja verkkokauppa.com sai sanomista käyttäjien rekisteröitymisen pakollisuudesta. Nämä tilanteet ja aiemmin keskustelemamme 23 and me hakkeroinnit maalaavat hyvin jännää kuvaa tietosuojan tilanteesta kun kukaan rikkoja ei saa mitään merkittäviä rangaistuksia teoistaan.
Halusin saada läppärini ylemmäs ja vievän mahdollisimman vähän footprinttiä työpöydältä. Plussaa jos ratkaisu olisi myös liikuteltava. Onneksi on 3D tulostaminen!
Ravintolat ja kivijalat alkavat vähenemässä määrin enää hyväksymään käteistä. Onko elämä ilman käteistä niinkuin ennenkin vai onko tässä dystooppisen tulevaisuuden ensiaskeleet?
Vihreä koodi on muutakin kuin puiden halailua. Sillä voidaan saada säästöjä kulutukseen, mutta myös tehokkuutta tekemiseen. Hyötyjä on siis monia. Näiden hyötyjen lisäksi voi toimijana myös kehuskella, että tekee vihreitä valintoja jolloin tilanne onkin jo win-win-win!