Koodersin väen mietteitä asioista.
Voiko koodifirmaan luottaa vaatekauppiaana ja miksi koodarit edes haluaisivat myydä vaatteita? Meidän päästä katsottuna tekemisemme ytimessä on ihmisten arjen helpottaminen joten ihanat vaatteet tuntuisivat lähes luontevalta jatkeelta.
Kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää pienemmissä yrityksissä ja miten siihen pitäisi suhtautua vaikka koulumaailmassa?
Moni nörtti on tottunut, että asiakaspalvelusta tekniikka asioissa oikean avun saaminen on mutkan takana. Jos netti ei toimi se modeemi on jo buutittu ja on yritetty wlan sekä piuha yhteys, mutta silti se sama tanssi pitää käydä jokaisen aspan väliaskeleen kanssa. Onko koodarin vaikeaa pyytää apua kun elämä opettaa, että teknisissä asioissa avun saaminen on lähes mahdotonta?
Pitkän aikaa vinkattiin mahtavana hopealuotina työn saantiin "opettele koodaamaan". Sen jälkeen puhuttiin sitten jopa koodari pulasta ja nyt niitä koodareita sitten olisi tarjolla. Onko se IT-alan koulutus kuitenkaan se täydellinen ratkaisu töiden saamiseen? Tänäänpä keskustelussa ajatukset miten omaa osaamistaan voi hyödyntää töiden hakemisessa esim. piirtotaitoiset voisivat mahdollisesti työllistyä hankkeisiin ja miten pelkällä WordPressin sisällönpäivitystaidolla voi työllistyä yllättävän laajaan kasaan työtehtäviä.
Sometkin ovat pian kuukausimaksullisia. Tämä herätti lievää vatutusta kahden konnakoodarin sielussa ja siitä avaudumme tällä kertaa.
Etänä kokoukseen tai lounaalle liittyminen ei ole vain laittaa kamera päälle ja aloittaa keskustelua. Hybridi tapahtumat ovat tämän vuoksi haastava laji koska etäilijöiden kokemukset jäävät liian helposti huomioimatta ja tilanteesta tulee äkkiä kiusallinen kaikille osapuolille.
Tekoälystä povataan kaikkien työpaikan viejää ja etenkin koodarit on monien artikkelien mukaan pulassa. Konna-koodarit on sitä mieltä, että tällainen tekoäly on enemmän työkalu kuin tekijän korvike.
Ensimmäinen versio ChatGPT vahvistetusta Bingistä on päässyt ihmisten käsiin ja alustavat tulokset näyttää todella vaikuttavalta!