Blogi

Koodersin väen mietteitä asioista.

Kuinka saat tukirahaa digitalisaatioprojektiin

Olisiko toimintaanne aika ottaa digitalisaatio käyttöön jopa 300 000€ tukirahan saattelemana? Terminä tämä voi jo joillekkin kuulostaa ATKn tapaan hieman päivätyltä, mutta hanke- ja tukirahamaailmassa puhutaan koodin kanssa yhä "digitalisaatio" nimikkeestä.

Lukaseppa

Tekoäly voi sekoittaa hakukoneet

Kielimallit osaa nykyään käydä toisien nettisivuilla ja tarvittaessa kopioida artikkeleita. Näitä jos aletaan julkaista monien eri toimijoiden sivuilla ei hakukoneet enää tiedä mihin ohjata käyttäjiä.

Lukaseppa

Olisitko unelmiemme kumppani - #MitäVattua podcast #308

Mikä olisi se paras kumppani pitkälle yhteiselle tielle? Aiemmin olemme miettineet jo hienoimpia projekteja, mutta hyvä kumppanuus voi jatkua myös pidemmällä aikavälillä!

Lukaseppa

Lomake UX ei ole rakettitiedettä

Lomakkeet ja niiden käyttäjäkokemus voisivat olla hyviä. Eikä se vaadi edes älyttömiä lisätöitä. Tehdään hyviä lomakkeita!

Lukaseppa

Työpaikkaedut: Rahat vai kolmipyörä - #MitäVattua podcast #307

Työsuhde-etuja on monenlaisia ja moneen eri tarpeeseen. Tuleeko etuja kuitenkaan tarpeeksi työntekijöiden toivomana vai heitetäänkö etuihin asioita joita on vain helpoin järjestää?

Lukaseppa

Luota omaan visioosi

Meni kymmenen vuotta siinä, että päädyin media-alalle. Jo teini-iästä lähtien haaveena oli olla ammattivalokuvaaja, mutta elämä vei lukion kautta kokeilemaan yliopistoelämää, ja sieltä vihdoinkin media-alan opintoihin.

Lukaseppa

Pitääkö koodarin osata asioita ulkoa - #MitäVattua podcast #306

Peruskoulutuksen menetelmä on yhä pääasiassa opettaa asioita ulkoa ja tältä pohjalta myös kokeet ja niiden pisteytykset on suurilta osin hoidettu. Kuinka paljon tämä malli näkyy koodarin arjessa? Pitääkö koodarin osata asioita ulkoa?

Lukaseppa

Hackathonit on pilalla

En halua sanoa, että hackathonit ovat huono asia vaikka niistä onkin trendi jättänyt muutama vuosi sitten mutta haluan avautua silti.

Lukaseppa