Blogi

Koodersin väen mietteitä asioista.

Näin saat jopa 200 000€ tukirahaa ohjelmistoprojektiisi - #MitäVattua podcast #301

Ohjelmistoprojektista ei yleensä ykkös tonneilla selviä, mutta kun aletaan puhua kymmenistä tuhansista on niihin saatavilla myös jotain ilmaiseen rahaan verrattavaa eli tukieuroja! Käydäänpä sitten läpi miten näitä tukirahoja sitten käytännössä saa.

Lukaseppa

Ilmaista lisänäkyvyyttä Googleen Search Consolella

Googlen Search Console on mahtava keino nostaa omaa näkyvyyttään Googlen hakutuloksissa etenkin uusilla sivustoilla tai sivuilla joiden sisältö päivittyy usein!

Lukaseppa

Näin sinut hakkeroidaan - #MitäVattua podcast #300

Vastaamot ja kumppanit ovat taas kovin uutisissa ja ihmisillä on huoli hakkeroiduksi tulemisesta. Mitä hakkerointeja sitten oikeasti kannattaa pelätä? Yleensä se heikoin lenkki onkin ne ihmiset itse.

Lukaseppa

Koirarekisteri: ratkaisu ongelmaan vai uusi ongelma?

Ruokaviraston virallinen koirarekisteri on herättänyt vilkasta keskustelua. Onko tämä askel kohti pentutehtailun suitsimista vai synnyttääkö se uusia haasteita?

Lukaseppa

Taas miljoonien IT-projekti epäonnistui - #MitäVattua podcast #299

Uutiskynnys ylittyy pääasiassa vain epäonnistuneista IT-projekteista, mutta näitä uutisia on nähtävillä silti harmillisen usein. Mikä näihin epäonnistumisiin johtaa ja voitaisiinko niiltä välttyä?

Lukaseppa

Oona Q&A [Webbikoodari ja leiskaleipuri] - Kooders #Nörttilive 2023

Suomalaisen koodin päivänä pohditaan taas koodareita ja mitä ne ihan oikeasti puuhaa.

Lukaseppa

23andMe geenitestaus yritys hakkeroitiin

Geenitestejä tarjoavan 23andMe käyttäjätilejä hakkeroitiin iso kasa ja tästä voi tulla sinullekkin ongelmia vaikka et ole testejä heillä teettänyt.

Lukaseppa

Generalisti vs erikoistuja - Kuka niitä töitä saa?

Jos sinulla on ongelmaa tietotekniikan kanssa, niin sinä yleensä "tiedät tyypin" jolle soittaa ja hän osaa auttaa. Se kenelle soitat on spesialisti, mutta sinä olet generalisti: Et tiedä miten ongelma ratkaistaan, mutta tiedät mitä tehdä, jotta ongelma ratkeaa. Generalistia voisikin ajatella eräänlaisena tirehtöörinä.

Lukaseppa